středa 13. prosince 2017

Řidičský průkaz pro cizince

Cizinec je povinen doložit doklad prokazující obvyklé bydliště, jinak pro něho platí stejné podmínky jako pro občana ČR. Také cizinci mohou v ČR absolvovat kurz autoškoly a získat mezinárodní řidičský průkaz. Pak jste na správném místě. Objasníme si totiž, jak můžete získat řidičský průkaz pro cizince v ČR.


Platí můj řidičský průkaz v České republice? Evropské unie a kteří mají na území České republiky trvalý nebo přechodný pobyt na dlouhodobé vízum na dobu delší než jeden rok podle.

Kč (lhůta pro vydání do dnů) 500. Po úspěšném absolvování získá mezinárodní řidičský průkaz , který platí v zemích EU a EHP a je také uznáván v dalších státech dle mezinárodní úmluvy. Kurz i zkoušku lze obvykle absolvovat v angličtině, němčině nebo ruštině.


Při zkoušce je nutné si zajistit tlumočníka. V tomto článku Vám objasníme jak můžete získat řidičský průkaz pro cizince v. Cizinec si v Česku může udělat řidičský průkaz stejným způsobem, jako kdyby byl občanem naší země. Bude jej to stát ale o dost více.


Výměna řidičského průkazu vydaného cizím státem (nečlenský stát EU).

A protože zkušenost s touto šikanou pro začínající řidičku byla nepříjemná, raději si během dovolené na Slovensku udělala a zaplatila znovu celý kurz. Tím pádem získá průkaz platný po celé Unii, s čímž paradoxně neměla problém, ačkoli tam nemá „obvyklé bydliště“, které se vyžaduje. Jaké doklady potřebuje cizinec pro prokázání pobytu při přijetí do kurzu autoškoly? Informaci o tom, zda je již řidičský průkaz ve lhůtě do dnů hotový, lze zjistit na stránce Dopravně správní agendy - Řidičské průkazy. Mezinárodní řidičský průkaz České republiky je doplňkovým dokladem k národnímu řidičskému průkazu.


V České republice se vydávají dva vzory mezinárodních řidičských průkazů podle úmluv o silničním provozu, a to vzor podle vídeňské Úmluvy s platností na roky a podle ženevské Úmluvy s platností na rok. Výměna cizího řidičského průkazu za řidičský průkaz ČR. Pro ověření údajů v žádosti předloží občan ČR občanský průkaz a cizinec cestovní pas. V rámci zemí EU Mohou cestovat buď na cestovní pas nebo na občanský průkaz.


Pokud jste vlastníkem řidičského. Návrat zpět do sekce Pro autoškoly. Od: Anička ( ) ŘÍdičský průkaz pro cizince. Dobrý den, mám takový problém a žádám Vás o radu.


Mám Slovenské občanství. V Čechách již bydlím roky. Nemám trvalý ani přechodný pobyt v ČR, ale ukončila jsem v ČR základní vzdělání a teď.


Závěrečné zkoušky lze absolvovat až po dovršení věku.

Výuka a výcvik může být zahájena měsíců před dovršením věku. Co se stane, když si řidičský průkaz nestihnu včas vyměnit? Jestliže řidič nedodrží termín stanovené lhůty pro výměnu řidičského průkazu, pozbude jeho stávající řidičák platnost. Po uplynutí stanovené lhůty pro výměnu však tyto neplatné řidičské průkazy neopravňují k řízení motorových vozidel. Autoškola Horázný připravuje studenty na řidičské zkoušky již více než let.


V současné době naše autoškola nabízí možnost získat řidičský průkaz pro všechny skupiny. Cílem naší autoškoly jsou spokojení studenti, kterým se dostane kvalitního vzdělání. O tom, že se nám tento cíl daří naplňovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky