pondělí 4. prosince 2017

Doklady k žádosti o důchod

Doklady a údaje k žádosti o důchod. Jaké jsou potřeba k žádosti o důchod doklady a jak se postupuje? Vámi sepíše místně příslušná správa sociálního zabezpečení na předepsaném tiskopise.


Místní příslušnost se řídí místem Vašeho trvalého pobytu v České republice. Po registraci sepsání žádosti o důchod Vám budou vráceny příslušnou Okresní správou sociálního zabezpečení dle místa Vašeho trvalého bydliště (v Praze Pražskou správou sociálního zabezpečení). Při podání žádosti o důchod je nezbytné mít s sebou doklad totožnosti, tj.

Pro výplatu důchodu na účet je třeba předložit vyplněný a bankou potvrzený tiskopis Žádost o zařízení výplaty důchodu. Jaké doklady je třeba předložit k žádosti o invalidní důchod ? Před podáním žádosti o invalidní důchod doporučujeme navštívit důchodové oddělení OSSZ, kde vám pracovník tohoto oddělní, po nahlédnutí do podkladů, které má ČSSZ k vaší osobě v evidenci, sdělí, jaké doklady si máte k žádosti o důchod. Na místně příslušné OSSZ je sepsána žádost o důchod , která je následně zaslána k vyřízení na ČSSZ. Co všechno budu potřebovat k podání žádosti do starobního důchodu, pokud jsem pracovala roky v Rakousku?


Již nepracuji a pobírám invalidní důchod. Informační server pro podnikání. A co teprve, pokud se bude jednat o předčasný odchod do důchodu?

K sepsání žádosti o starobní důchod nebo předčasný důchod je zapotřebí donést s sebou na OSSZ příslušné doklady : Občanský průkaz žadatele o důchod. Prosím ve zkratce, jaké jsou podmínky? Všechny doklady o studiu (výuční list, maturitní vysvědčení, vysokoškolský diplom). Muži předkládají vojenskou knížku, pokud byli na vojně. Vyřízení jeho žádosti o předčasný důchod se tak protáhlo.


Přitom stačilo málo - požádat včas sociálku o informativní osobní list důchodového pojištění, známý též jako výpis, z něhož by včas zjistil, které doklady mu chybí k získání penze a včas si je opatřit. Další podrobnosti a příklady k výpočtu a krácení vdovského důchodu. Rozhodnutí o vdovském důchodu.


O nároku na vdovský důchod a výši vdovského důchodu rozhodne ČSSZ do dnů od podání žádosti – tato lhůta může být ještě prodloužena o dobu, kdy byly došetřovány skutečnosti rozhodné pro přiznání důchodu. Pracuji let v Německu. Kde a jak žádat o obnovení vdoveckého důchodu? Kdy nejdříve je možné požádat o předčasný důchod s datem.


Při podávání žádosti o starobní důchod se předkládá zejména: Občanský průkaz, u cizinců pas či povolení k pobytu. V naší encyklopedii najdete články, fotografie i videa. Jak se připravit na proces žádosti o důchod , aby proběhla hladce a bez problémů? SSZ) připravila návod s radami, ve kterých se dozvíte, co se doporučuje udělat před sepsáním žádosti , jaké doklady se k ní předkládají a na co byste se měli novopečení důchodci zaměřit. K žádosti o důchod občan přikládá potřebné doklady.


Jde jednak o doklady prokazující dobu pojištění, která není v evidenci České správy sociálního zabezpečení, jednak o doklady prokazující další rozhodné skutečnosti (dobu studia, výchovu dětí, výkon vojenské služby apod.).

Až při žádosti o důchod občan. Co budete potřebovat k žádosti o starobní důchod ? Podrobnější informace ve věci dokladování žádostí o důchod získají zájemci na kterékoli okresní, městské či pražské správě sociálního zabezpečení. Samotná žádost k přiznání invalidního důchodu nestačí. Pokud tedy na informativním osobním listu nějaká doba chybí, vezměte k žádosti o důchod náhradní doklady , kterými tuto dobu můžete doložit, např. K dispozici není žádný tiskopis nebo formulář žádosti o vdovský důchod – žádost sepisuje do počítače přímo pracovník důchodového oddělení.


Pokud byl zemřelý poživatelem starobního nebo invalidního důchodu předkládá vdova k žádosti : - občanský průkaz, - oddací list,-úmrtní list. Vám nikdo nemůže odmítnout. Mějte u sebe všechny potřebné doklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky