čtvrtek 21. prosince 2017

Formulář o dopravní nehodě

Přesto lze doporučit tzv. Evropský záznam o dopravní nehodě , který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou. Tento formulář je navržen tak, aby v kritické situaci po dopravní nehodě vedl její účastníky k tomu, aby neopomněli uvést důležité skutečnosti stanovené zákonem do formy záznamu. Svědci: Jména, adresy, tel.


VOZIDLO A ZÁZNAM O DOPRAVNÍ NEHODĚ 1. Datum nehody: Místo: Místo:.

V souladu s ustanovením § odst. Záznam o dopravní nehodě Stáhnout PDF. Dále je třeba co nejdříve informovat o nehodě pojišťovnu – kontaktní údaje jsou na zelené kartě. Další postup je již na konkrétní domluvě s pojišťovnou.


Pokud si stále nejste jisti, jak formulář vyplnit, vzorový příklad od Ministerstva dopravy najdete zde. Je záznam o dopravní nehodě povinný? Povinný tento záznam není, český zákon o provozu o pozemních.


Na rozdíl od toho, který si stáhnete z internetu.

Informace o formuláři. Kde formulář záznamu o dopravní nehodě získám? K dispozici jsou záznamy také na pobočkách většiny pojišťoven.


Máte také možnost záznam o dopravní nehodě stáhnout z našich stránek. Má-li druhý účastník nehody tentýž formulář v jiném jazyce, můžete jej bod po bodu na základě vlastního formuláře přeložit. Formulář slouží pojištěnému jako záznam o dopravní nehodě. Pro pohodlnější vyplnění. Jedná se o evropský záznam o dopravní nehodě , existuje i jeho cizojazyčná varianta, obsah je vždy stejný.


Zákon nestanovuje povinnost použít konkrétně daný formulář. Nemá-li ani jeden z účastníků nehody vzor záznamu o dopravní nehodě u sebe, stačí, pokud potřebné údaje a informace sepíší na papír a stvrdí je svými podpisy. Tento záznam je možné následně využít při jednání s pojišťovnou o průběhu dopravní nehody. Comité Européen des Assurances (CEA ). Může to potkat každého z nás - někdy naše cesta autem skončí dřív, než bylo plánováno a rozhodně to není v cíli, který jsme si přestavovali.


Pokud se stanete účastníkem dopravní nehody, pak po splnění základních opatření, kterými jsou označení místa nehody a péče o zraněné, nezapomeňte také na řádné vyplnění záznamu o dopravní nehodě. V takovém případě by měli účastníci nehody vyplnit evropský záznam o dopravní nehodě. Pokud formulář záznamu o dopravní nehodě nemáte k dispozici, postačí.


Bude ale povinné vyplnit záznam o nehodě , takzvaný euroformulář.

Zde uvádíme vzor vyplnění záznamu o dopravní nehodě , níže je uveden prázdný formulář. Obsah a forma přední strany formuláře je shodná ve všech evropských státech i ve všech jazykových mutacích. Jak postupovat po dopravní nehodě 1.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky