pátek 22. prosince 2017

Jak vyřídit pas

Letní měsíce představují období dovolených a cestování. Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. Narodilo se Vám v UK miminko a chcete pro něj vyřídit český pas ? V tomto článku se budeme soustředit na to, jak si vyřídit český pas pro dítě přímo v UK, a to přes České velvyslanectví v Londýně. Pokud jste zvyklí na to, že v Anglii jde víceméně vše vyřídit poštou, tak vězte, že český pas poštou vyřídit nelze.


Ale pozor, dítě na úřad musíte vzít sebou, stejně jako váš občanský průkaz a originál rodného listu dítěte.

Pas vám úřad vystaví do dnů, v tomto případě zaplatíte správní poplatek 1korun. Za dva týdny vyrážíte na dovolenou a zjistili jste, že nemáte platný pas ? Pak vás možná překvapí, že úřady na vyhotovení nového dokladu mají až dnů. Co dělat, když měsíc čekat nemůžete?


Kde a jak o pas zažádat a kolik vás bude stát? Kdy vám jen občanka k vycestování nestačí? Cestovní pas pro psy a jiná domácí zvířata. EU stanovila přísné normy pro podobu zvířecích pasů kvůli nelegálnímu obchodu s koťaty, fretkami atd.


Při cestování se zvířetem v rámci EU se většinou vyžaduje pouze platný pas a vakcinace proti vzteklině.

Jak a kde lze vyřídit pas a jaké jsou náklady s jeho pořízením? Pokud plánujete cestu do některého ze států EU nebo na území států Schengenského prostoru, pro překročení hranic vám vystačí pouze platný občanský průkaz v odpovídajícím formátu. Pro cestování s dětmi do zahraničí platí, že i dítě musí mít vlastní cestovní doklad (občanský průkaz, cestovní pas ). Kde žádat o cestovní pas s biometrickými údaji? O cestovní pas není nutné žádat v místě trvalého bydliště. Jak dlouho trvá vystavení cestovního pasu?


Pokud cestujeme do zemí, kde stačí pouze občanský průkaz, máme ušetřeny starosti s vydáním nebo platností cestovního dokladu. Potřebujte vyřídit cestovní pas ? Pokud chcete snadno a rychle zjistit jak na to, poradí vám náš následující text. Jak je vyřízení pasu náročné, kde vám jej vydají a kolik vás to bude stát?


K vyřízení žádosti o pas je nutné zajít osobně na příslušný úřad a doložit občanský. Za převzetí cestovního pasu se platí správní poplatek 1Kč, pokud občan převezme cestovní pas vydaný ve lhůtě dnů u jiného úřadu, než podal žádost o. Probíhá na obecním úřadě při podání žádosti. O pas můžete zažádat kdekoliv, tedy i mimo místo svého trvalého bydliště. Jak vyřídit pas - Pokud cestujete v rámci Schengenského prostoru (většina zemí Evropské unie mimo Velké Británie, Irska, Kypru, Rumunska a Bulharska, do SP se řadí i Švýcarsko, Norsko, Islan Kanárské ostrovy a Azory) bude vám stačit občanský průkaz.


S příchodem nového roku je také možné získat cestovní pas rychleji. Dostanete doklad s biometrickými údaji, který je platný na deset let. Pro děti do let má takto zrychleně vydaný pas platnost jen pět let.


Informace o tom, jak získat cestovní pas pro sebe, pro děti, pro zvířata.

V tomto případě ale neplatí, že si pas můžete vyzvednout kdekoli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky