úterý 14. listopadu 2017

Vízum do indie

A) Indické elektronické turistické vízum e-VISA Touto cestou lze žádat o vízum pro krátkodobou ( do dnů) turistickou, obchodní nebo zdravotní cestu do Indie. Letět do Indie bez tohoto rozhodnutí a žádat o indické vízum až při příletu do Indie není možné. Neumíte-li dostatečně anglicky, doporučujeme přizvat k vyplnění žádosti někoho, kdo angličtinu ovládá. Bliží informace k elektronickým vízům najdete v textu níže - bod 3) Upozornění: od 19.


E- VÍZUM do Indie vyřízeno do až dnů.

Pro vstup na území Indie je pro občany České republiky nutné mít platné vízum , které vyrízuje naší agentura Felida online. Ale četla jsem někde, že pro e- vízum do dní můžu žádat až po roce od poslední žádosti o e- vizum. Poslední žádost byla 8. Schválení či nechválení žádosti o vízum se dozvíte skrze Check your Visa Status na stránce klasických víz do Indie. Váš cestovní pas s vlepeným vízem si poté vyzvednete opět na ambasádě, a to ve všední dny mezi 16:a 17:00. Pro vyřízení služebního víza do Indie potřebujete tyto dokumenty: Nutné doložit vyplněný business form.


Pro business vízum (pouze pro návštěvy veletrhů, výstav, jednání a podobně) zvací dopis z Indie (stačí faxovou kopii) a vysílací dopis od české firmy (originál).

Postup vyřízení víz do Indie Jak si vyřídit turistické vízum do Indie ? Zajímavé je, že stránky Indické Ambasády v České Republice jsou pouze v angličtině a ne v jazyce země, které poskytují placené služby, tedy v češtině. Vybavenie víz do Indie trvá maximálne tri dni, alebo hodín. Pre porovnanie, víza do Thajska Slovákom netreba, stačí prísť na letisko a dostaneš pečiatku.


Snáď podobný systém časom zavedie aj India. Služební vízum do Indie : Obchodní vízum opravňující k několika vstupům se vydává sroční platností, vždy se odvíjí od zvacího a vysílacího dopisu. Platnost víza začíná dnem podání žádosti na konzulát. Délka pobytu v Indii při jedné návštěvě nesmí překročit šest měsíců. Turistické vízum do Indie si lze zařídit na indické ambasádě v Praze, nicméně mnohem rychlejší, komfortnější a levnější varianta je tzv.


Indie (e- vízum ), které pro vás rádi zařídíme. Tento druh víza má několik omezení (viz níže), přesto cestujících do Indie jej může bezpečně využít. Příběhy napsané našimi místními průvodci jsou transformovány do poznávacích tras, které nespojují jen místa na mapě, ale také vytvářejí smysluplné spojení mezi místními lidmi, kteří pomáhají realizovat vaše cestovatelské dobrodružství. Klasické vízum do Indie se vydává na maximálně měsíců, typicky s jedním vstupem. Pokud ale kopiemi letenek dokážete, že z Indie plánujete výlet např.


Thajska, s opětovným návratem do Indie , dostanete pravděpodobně povolení k opakovanému vstupu.

Do Indie je možno dovézt max. Na věci osobní potřeby se clo nevztahuje. Nejedná se o předměty, které by běžný cestovatel nosil jen tak v batohu.


Pokud máš letenku se směrováním do Jaipuru, uveď Jaipur bez ohledu na to, že je přestup v Dillí 2) Můžeš si udělat rezervaci s bezplatným stornem jakéhokoli hotelu na booking. Pokud plánujete cestu do Indie , budete potřebovat platné vízum , které vystavuje konzulární oddělení Velvyslanectví Indie v Praze. E- vízum má platnost 3dní a opravňuje k více-vstupům do Indie o délce pobytu max dní.


Právě ta letenka může být docela problém, pokud ji ještě nemáte. Nevím, jestli vydávají turistické vízum bez letenky. Podle toho, co má ambasáda na webu, žádosti o vízum nepřijímají poštou. Je tedy nutné do Prahy cestovat.


Nejde to urychlit, ani za poplatek. Vízum se vydává přibližně do týdne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky