čtvrtek 23. listopadu 2017

Jak založit pivovar

Investice do malého pivovaru aneb Jak v Česku uspět s vlastním pivem. Založit si vlastní minipivovar je poměrně moderní záležitost. V Česku jich funguje přes 2a každým rokem přibývají desítky dalších. Leckoho tak napadne, že by si byznys s vařením piva mohl zkusit a začít na zlatavém nápoji vydělávat.


Na JU se zájemci naučí, jak si doma uvařit pivo či jak založit minipivovar. Páni a dámové, drazí milovníci chmelového moku. K rozhodnutí založit pivovar a vyrábět pivo v tomto severním koutu Čech vedl nejenom blízký vztah zakladatelů k tomuto blahodárnému nápoji, ale také jejich.


Engineering Student Club na fakultě strojní ČVUT. Přednáší majitel pivovaru Ing. Náš rodinný pivovar jsme. Kurz : CRAFT BREWING : Jak založit a rozjet komerční pivovar (série přednášek) – dny.


Jazyk přednášejících: česky. VYHNĚTE se možným problémům se Státní zemědělskou potravinářskou inspekcí, Celní správou a místní hygienou. Kdo se rozhodne založit minipivovar, měl by mít k dispozici minimálně několik desítek milionů korun.


Jak uvedl serveru Podnikatel. Jan Šuráň, prezident Českomoravského svazu minipivovarů, minimální investice do ekonomicky smysluplného minipivovaru činí milionů korun. Pochopitelně ta myšlenka založit si vlastní pivovar mě provázela už od poloviny toho působení. Protože jako člověk, který se v pivovarnictví pohyboval, jsem viděl, jak velké nesnáze mají velké pivovary s těmi malými dravými štikami na trhu,“ uvedl Michal Šneberg, spolumajitel pivovaru Rudohor.


Jak to zařídit, abyste měli ziskový minipivovar ? Udělejte to tak, jak to dělají jiní úspěšní provozovatelé pivovarů. Stačí řídit se těmito 12-ti zásadami : 1. Pořiďte si kvalitní minipivovar – na levném pivovarském stroji, zhotoveném na koleně instalatérem ze sousedství, dobré pivo neuvaříte. Pro ty z vás, kteří se už rozhodli založit si vlastní pivovar , nabízíme poradenství v oblasti technologické i technické. Máme za sebou zprovozňování a provoz řady pivovarů, legislativu a vše potřebné ke zprovoznění a spuštění pivovaru v České republice známe.


Jak z homebreweringu udělat oficiální pivovar ? Po zveřejnění článku o dani z piva nás kontaktovala spousta domácích vařičů s dotazem, jaké jsou další podmínky legalizace minipivovaru, co obnáší jednání s hygienou, atd. Proto jsme se rozhodli vše, co víme, shrnout do následujícího článku. Co je dobré vědět před návštěvou pobočky: K založení SIPO s sebou potřebujete jeden průkaz totožnosti, např.


Současně se založením SIPO získáte Spojovací číslo, které je vaším jedinečným identifikátorem, obdobně jako číslo účtu v bance. Když Jack Lamb chodil do třetí třídy, učitelka žáky požádala, aby napsali, čím by se chtěli stát, až vyrostou. Nejmladší CEO na světě,“ napsal Jack Lamb na kartičku, kterou má jeho matka dodnes schovanou v krabici.


A nyní mladík může pouze žasnout nad tím, jak se všechno vyvinulo. Pivo mělo v okruhu rodiny a blízkých přátel překvapivý úspěch a myšlenka založit pivovar , který by naše pivo nabídl i široké veřejnosti byla nasnadě. Petr začínal pivo vařit doma v hrnci už někdy před osmi lety a předloni jsme to poprvé zkusili ve větších nádržích.


Známým a kamarádům moc chutnalo, takže jsme se rozhodli do toho jít po hlavě a založit v Truskovicích pivovar Hulvát,“ říká 51letý Jan Záhorka. Mezi další známé tuzemské létající pivovar patří například Domovar Komár či pivovar Moucha, který však již přistál v areálu bývalého Branického pivovaru. Pivovar Zvíkov aneb jak se vaří pivo v minipivovaru.


Představujeme vám pana Josefa Valentu, spolumajitele minipivovaru Zvíkov. Nápad na článek vznikl při družném rozhovoru nad sklenicí piva. Pevně doufáme, že na našem pivu i na tom, jak náš pivovar uvádíme v život, je vidět, že to děláme s nadšením a pořádnou dávkou zápalu. Jsme rodinný minipivovar ve Vrchlabí a nabízíme výhradně nefiltrované a nepasterované, tedy živé pivo. Po skončení kurzu je účastník proškolen v ekonomickém řízení pivovaru, zavádění správným postupů HACCP a založení pivovaru dle platné české legislativy.


Ví, jak založit pivovar , jaké dokumenty bude potřebovat. Získá přehled o sestavení marketingového plánu. Novým finančním ředitelem skupiny Cimex se stává Aleš Konrád.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky