pondělí 20. listopadu 2017

Prohlášení o jméně dítěte

Prohlášení rodičů o volbě jména (jmen) dítěte v souladu s ust. PROHLÁŠENÍ RODIČŮ O JMÉNU DÍTĚTE A. Nebude-li mít dítě v rodném listě uvedeného otce, postačí, podepíše-li toto prohlášení o jméně dítěte matka dítěte. Děti mají společné příjmení rodičů nebo příjmení jednoho z nich, určené dohodou při uzavření manželství (je uvedeno v oddacím listě). Zdravím, jistě to tu už bylo tisíckrát, ale já nenašla, co potřebovala.


Rodiče dítěte jsou manželé: vyplněné a podepsané souhlasné prohlášení doručí rodiče (stačí návštěva jednoho z rodičů) osobně spolu s občanskými průkazy obou rodičů na magistrát, odbor správní, oddělení matriky a ověřování. RE: prohlášení o jméně dítěte My jsme si zašli na matriku. Doktor s náma o tom vůbec nemluvil.


Potřebujete k tomu občanky a rodné listy. Podepsali jsme papír a šli domů. Trvalo to asi minut a světe div se v naši republice naprosto zadarmo, tak to jsem koukala. S sebou si nezapomeňte vzít občanské průkazy (obou rodičů), oddací list (pokud jste manželé), případně prohlášení o otcovství (vyřizuje se ještě před porodem) a vyplněné souhlasné prohlášení o jméně dítěte , které musí být podepsáno jak matkou, tak otcem.


A pak ti dá tvoje gyndr. Na matriku zajděte nejpozději do jednoho měsíce od. Nemocnice ve Frýdku Místku, p. Statutární město Liberec Magistrát města Liberec nám. Toto prohlášení je součástí „Hlášení o narození dítěte “, které matrika obdrží od porodnice a pokud dítěti jméno nebylo určeno již v době narození, je možno tak učinit dodatečně – a to až do doby uzavření zápisu v knize narození , což znamená nejpozději do 30ti dnů.


Ahojky holky, omlouvám se jestli to téma už tady je, ale ať pročítám jak pročítám - nenacházím. Pokud jméno není určeno ani po této. Souhlasné prohlášení o určení otcovství k nenarozenému dítěti učiníte na jakémkoliv matričním úřadě, např.


Uznání otcovství před narozením dítěte na jakémkoliv matričním úřadu. Jedná-li se o svobodnou matku, je nutné předložit kromě OP vlastní rodný list, pokud má být do rodného listu zapsán také otec dítěte , je třeba předložit souhlasné prohlášení rodičů o určení otcovství, které učiníte společně na matrice. Z hlediska péče o novorozence Doklady – občanský průkaz, průkaz pojištěnce, těhotenský průkaz, oddací list, prohlášení o jménu dítěte , potvrzení z matriky o příjmení dítěte (jen svobodné matky).


Vezměte si s sebou občanské průkazy obou rodičů (nebo cestovní pasy, pokud nemáte české občanství), oddací list, pokud jste oddáni, a prohlášení o otcovství, pokud nejste oddáni (to se vyřizuje ještě před porodem), a nakonec souhlasné prohlášení o jméně dítěte , které musí být podepsáno oběma rodiči. Tak jak jste správně napsala je pro zápis dítěte do knihy narození narozeného mimo manželství, k němuž bylo určeno otcovství zapotřebí předložení: a) souhlasné prohlášení rodičů o jménu, popřípadě jménech dítěte , b) souhlasné prohlášení rodičů o určení otcovství, popřípadě rozhodnutí soudu o určení otcovství k dítěti, c) rodný list matky a otce. S otcem dítěte žijeme jako druh a družka. Dobrý den, v červenci čekám dítě.


Chci, aby dítě neslo příjmení otce, co proto a kde mám udělat? Děkuji za odpověď, případně za nasměrování na jinou poradnu. Další informace naleznete pod odkazem Oznámení o narození dítěte.


Vezměte prosím na vědomí: V případě, že došlo ke změně Vašeho příjmení v důsledku uzavření manželství, rozvodu, uznání otcovství apod. La búsqueda vat number check by company name no ha coincidido con ningún producto. Welcome to TINXSYS (Tax Information Exchange System). SARS publish names and registration numbers of VAT vendors.


Prohlášení o jméně dítěte

V případě, že nebude dohoda o jméně dítěte podepsána oběma rodiči a po vyzvání nebudou podpisy doplněny, oznámí matrika tuto skutečnost soudu, který určí dítěti jméno. Tento doklad musíte mít, pokud chcete, aby byl otec dítě zapsán v rodném listě a dítě mělo jeho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky