středa 8. listopadu 2017

Podání žádosti o řidičský průkaz

Magistrát města Brna, Odbor dopravněsprávních činností, Oddělení agend řidičů Vám tímto sděluje, že Vaše žádost o vydání řidičského průkazu dle EU byla Státní tiskárnou cenin Praha dle níže uvedených termínů podání žádosti vyřízena. V případě podání žádosti osobou, která nedovršila let věku, je nutný kromě jeho podpisu též podpis jeho zákonného zástupce na žádosti. Jaké doklady je potřeba mít s sebou při podání žádosti o řidičský průkaz ? Při podání žádosti je nutné předložit tyto dokumenty: doklad totožnosti, doklad prokazující obvyklé bydliště, doklad o odborné způsobilosti žadatele, tj. Mezinárodní řidičský průkaz je možné vydat pouze držiteli českého národního řidičského průkazu.


V níže uvedené tabulce lze zjistit, zda ve vztahu k datu podání žádosti o vydání řidičského průkazu, je možné nový řidičský průkaz na úřadu registru řidičů již vyzvednout (ve lhůtě kratší než 20-ti denní) V případě, že ode dne podání žádosti již dní uplynulo, informace o možnosti dřívějšího.

To se ale netýká vydání řidičského průkazu ve lhůtě kratší, tedy do pracovních dnů od podání žádosti , kdy je nutné zaplatit správní poplatek ve výši 7Kč. Tento poplatek zaplatíte bez ohledu na to, z jakého důvodu chcete řidičský průkaz vydat. V případě žádosti o vydání řidičského průkazu z jakéhokoliv důvodu - lhůta do dnů (technologická lhůta pro zhotovení řidičského průkazu centrální výrobny dokladů). Informaci o tom, zda je již řidičský průkaz hotový, lze zjistit na stránce Dopravně správní agendy - Řidičské průkazy. Podáním žádosti o výměnu platného řidičského průkazu členského státu EU za český řidičský průkaz ( podání žádosti o vydání řidičského průkazu).


Při podání žádosti o vydání řidičského průkazu potřebujete: občanský průkaz a původní řidičský průkaz , nejedná-li se o vydání prvního ŘP. Formulář žádosti obdržíte přímo na přepážce. Výdej řidičských průkazů.

O, kde je již uveden souhlas zákonného zástupce, NENÍ NUTNÉ tuto kolonku vyplňovat vyplní žadatel ŘP, který po převzetí nového odevzdá úřadu vyplní úřad Seznam zkratek: Pozn. Občané, kteří při podání žádosti o občanský průkaz uvedli místo převzetí Městský úřad Znojmo, si doklad mohou vyzvednout v budově úřadu na ulici Pražská v úřední dny a hodiny. Podání žádosti řidičský průkaz už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


V případě, že řidičský průkaz je měněn pouze z důvodu uplynutí jeho platnosti, jeho výměna je bez poplatku. Správní poplatek činí při vyhotovení řidičského průkazu do 5-ti pracovních dnů 7Kč v hotovosti, nebo platební kartou již při podání žádosti na přepážkovém pracovišti. Pokud na výměnu spěcháte, můžete řidičský průkaz získat za poplatek 7Kč do pracovních dnů od podání žádosti. Nový řidičský průkaz získáte bezplatně do dnů od podání žádosti na příslušném úřadu. Je-li výměna řidičského průkazu povinná, bude výměna zdarma.


Jsou-li splněny podmínky pro vydání řidičského průkazu, vydá příslušný pověřený obecní úřad obce s rozšířenou působností řidičský průkaz nejpozději do dnů ode dne podání žádosti o vydání řidičského průkazu. Výměna řidičského průkazu, kterému končí platnost nebo již platnost vypršela, je zdarma. Pokud je výměna spojena se změnou údajů v řidičském průkazu, podléhá výměna správnímu poplatku 20- Kč. OZP se podávají na pobočce úřadu práce (ÚP) podle místa trvalého bydliště žadatele. Aby úřad mohl žádost přijmout a začít vyřizovat, je nezbytné podat ji na předepsaném formuláři a se všemi potřebnými přílohami.


Další informace: Požádat o vydání řidičského průkazu je s ohledem na technické důvody nutné osobně. Vyrobený řidičský průkaz je nutné převzít osobně nebo prostřednictvím zmocněné osoby na základě ověřené plné moci. Oprávněnou osobou při podání žádosti je pouze osobně daný držitel řidičského oprávnění.

Vydaný řidičský průkaz může vyzvednout i zastupující osoba na základě ověřené plné moci. Stáhněte si zdarma formuláře úřadu Ministerstvo dopravy a program na jejich vyplňování, tisk a podání. Zažádat o výměnu řidičského průkazu musí držitel oprávnění osobně. Lze také prostřednictvím zmocněnce, který se prokáže plnou mocí a předloží žádost na předepsaném tiskopise, která musí být vlastnoručně podepsaná žadatelem (řidičem), svůj doklad totožnosti (zmocněnce) a také doklad totožnosti žadatele (řidiče) a řidičský průkaz žadatele.


Evropských společenství v provedení plastové karty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky