středa 29. listopadu 2017

Co potřebuji k žádosti o důchod

Kdy a kde o důchod žádat. O důchod můžete žádat nejdřív čtyři měsíce před požadovaným přiznáním penze. Jestli vám zdraví nedovolí, abyste žádost vyřídili sami, může s vaším souhlasem a na základě potvrzení od lékaře. Na místně příslušné OSSZ je sepsána žádost o důchod , která je následně zaslána k vyřízení na ČSSZ.


O přiznání důchodu rozhoduje ústřední České správy sociálního zabezpečení, které rovněž vypočítá jeho výši. Z textu plné moci musí být zřejmé, že byla udělena k podání žádosti o důchod.

Protože zmocněnec musí za nás uvést a podepsat některá zásadní prohlášení a sdělení, která nemusí detailně znát. Podání žádosti o starobní důchod bývá zpravidla jednorázovou záležitostí. Jak žádat o důchod bod po bodu shrnuje stručný návod s praktickými radami, co udělat a nač nezapomenout. SSZ) v průměru ročně obdrží tisíc žádostí o starobní důchod a tisíc žádostí o předčasný starobní důchod. Jaké doklady jsou k žádosti přikládány?


Samotná žádost k přiznání invalidního důchodu nestačí. Dobrý den, chtěl bych požádat alespoň o částečný invalidní důchod , je mě roků, rozvedený, bezdětný-bydlím u rodičů. Mám epilepsi a neurologické a psychické problémy.

Co proto prosím, mohu udělat a jak tuto žádot vyřídit, co k tomu všechno potřebuji ? O důchod , třeba i předčasný, je nutné žádat se čtyřměsíčním předstihem. Kdo nechce mít potíže, měl by dávno předtím požádat správu sociálního zabezpečení o informativní osobní list důchodového pojištění, v němž zjistí, zda má vše, co je nutné k výpočtu jeho penze. Doklady, které předkládáte k žádosti o důchod musí být vždy originály nebo ověřené fotokopie. Po registraci sepsání žádosti o důchod Vám budou vráceny příslušnou Okresní správou sociálního zabezpečení dle místa Vašeho trvalého bydliště (v Praze Pražskou správou sociálního zabezpečení).


Před podáním žádosti o invalidní důchod doporučujeme navštívit důchodové oddělení OSSZ, kde vám pracovník tohoto oddělní, po nahlédnutí do podkladů, které má ČSSZ k vaší osobě v evidenci, sdělí, jaké doklady si máte k žádosti o důchod. China Buy Wide Format Printer Supplier High Quality, Competitive Price! Find the Newest Product. K podání žádosti o důchod je vhodné také doložit: Doklady o studiu – výuční list, maturitní vysvědčení (nebo vysvědčení z jednotlivých ročníků), vysokoškolský diplom, vysvědčení o státní závěrečné zkoušce, případně výkaz o studiu (index), nemáte-li tyto doklady, je možné předložit potvrzení příslušné školy o tom, v jakém období jste ji.


Co vlastně potřebuji k pobírání starobního důchodu Bc. Jitka Dvořáková ředitelka odboru důchodového pojištění MSSZ Brno 19. ESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍMĚSTSKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ. Také k podání žádosti o pozůstalostní dávku, tedy vdovský, vdovecký nebo sirotčí důchod po osobě, která byla v důchodu a zemřela, musí žadatel předložit občanku (cizinci pas nebo povolení k pobytu), úmrtní list zesnulého, když žádá o vdovský nebo vdovecký důchod , dále oddací list, při žádosti o sirotčí.


Jak postupovat při žádosti o starobní důchod. K odchodu do starobního důchodu musíme mít splněny dvě základní podmínky. Musíme dosáhnout potřebný důchodový věk a mít splněnu potřebnou dobu důchodového pojištění. Co je potřeba k žádosti o důchod ?

Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Jaké jsou potřeba k žádosti o důchod doklady a jak se postupuje? Vámi sepíše místně příslušná správa sociálního zabezpečení na předepsaném tiskopise. Místní příslušnost se řídí místem Vašeho trvalého pobytu v České republice.


Free Shipping Available.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky