úterý 20. listopadu 2018

Poštovní poukázka

Poštovní poukázka

Měla by se vyplňovat čitelně a velkým hůlkovým písmem, neboť všechna bíle podbarvená pole jsou zpracovávána počítačem. Předtisk se vyplňuje buď strojově, nebo čitelným hůlkovým písmem propisovací tužkou. Pokud je text po vytištění na poukázku posunutý, zadejte hodnoty pro korekci.


Poštovní poukázku lze ale využít více způsoby. Můžete zadávat desetinná i záporná čísla. Vždy před tiskem zkontrolujte, zda máte nastavené měřítko tisku na „1 “ nebo „Skutečná velikost“ a orientaci „Na výšku“.


On-line tisk do formulářů poštovních poukázek - složenek. V této kategorii naleznete poštovní poukázky v archovém provedení a na tabelačním papíru. Použití poštovní poukázky typu A. Poukázaná částka se připíše na bankovní účet uvedený na poukázce.


Poštovní poukázka

Potřebujete poukázky s předtištěnými údaji? Za expresní vyplacení je však účtován vyšší poplatek. Za Vámi vyplněné údaje na e-shopu neneseme zodpovědnost. Odesílatel uhradí poukázanou peněžní částku v hotovosti. V případě zvláštních smluvních ujednání může cenu služby hradit majitel účtu – adresát.


Předlohy pro další tiskopisy (nejen složenky) lze vytvořit zdarma na základě poptávky uživatelů programu. Je dražší než poštovní poukázka A, u které se Vám částka připíše na účet, proto pokud máte účet, využijte poštovní poukázku A. English words for poštovní poukázka include postal order and money order. Find more Czech words at wordhippo. Platba poštovní poukázkou je vhodná pro jednorázovou úhradu placených balíčků nebo Servisního poplatku.


Poštovní poukázka

Platu lze realizovat pouze na přepážce České pošty. Poštmistr přináší nový pohled na správu běžné poštovní agendy. I každodenní práce s poštovními a listovními zásilkami může být jednoduchá a efektivní! Poukázka či poukaz je certifikát, který má určitou peněžní hodnotu a který lze využít při hrazení služeb, resp.


Nejčastěji se používají ke stravování, ale mohou být použity prakticky na cokoli. Uvádějí se adresy adresáta a odesílatele, částku nelze zaslat na účet. Neboli vy složenku na pobočce České pošty uhradíte v hotovosti a poukázaná částka je příjemci vyplacena bezhotovostně na jeho bankovní účet. Pokud myslíme stejnou poukázku, tak se jí poštovní poukázka B. Některá organizace vám poslílá peníze.


Když končí platnost, běžte peníze vyzvednout, jinak je vrátí odesilateli. Na poště podepíšete převzetí, dostanete úsřižek současně s penězí. Jsou dvě, Vy chcete bez červeného proužku nahoře (ta je dobírková). Složenka je volně na stolečku v čekárně na poště.


Tu vyplníte a pak si vystojíte případnou frontu. Dvakrát ji určitě nestůjte). Pokud není adresát zastižen, poukázka je tento druhý den uložena po hod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky