úterý 7. května 2019

Živnostenský list na účetnictví

Free Delivery on All Orders or Collect In Store. Whenever You Want For Free. Over 4Stores Nationwide. Your Product In A Store Near You. Available - Including Sundays!


Na živnostenském úřadě získáváme živnostenské oprávnění, a pokud je potřebujeme někde doložit, vytiskneme si výpis ze živnostenského rejstříku (viz Rejstříky).

Tato činnost spočívá v poskytování rad v otázkách vedení účetnictví a daňové evidence v rámci právních předpisů, zejména v otázkách používání účetních meto vyhotovování účetních dokladů, sestavování účtového rozvrhu, účtování o účetních případech v účetních knihách, sestavování účetní uzávěrky a konsolidované účetní uzávěrky. Ahoj, chtěla bych se poradit. Ze školy jsem už skoro dvacet let - od maturity.


Dělala jsem Obchodní akademii. Ale od maturity uběhlo hodně doby, takže je mi ja. Informační server pro podnikání.


Jedná se však o ten a samý dokument, který se používá k totožnému účelu. Vydává jej příslušný živnostenský úřad a podrobnosti o živnostenském listu upravuje živnostenský zákon a další předpisy, které s touto činností souvisejí. Re: Účetnictví na živnostenský list.

Janet, účetní poradce je živnost vázaná, kde jsou podmínky minimálního počtu let prokazatelné praxe. Aby vám živnostenský úřad vydal příslušné oprávnění, musíte splňovat specifické podmínky. Začátek podnikání - Jak založit živnost a vedení účetnictví začínajícím. U vysokoškolského vzdělání roky, jinak let.


Body navíc získáte za zkušenosti s výukou nebo probíhající nebo ukončené VŠ vzdělání. A když by chtěli něco, co nejste schopna dodat, tak zajděte na jiný. Nebo již hledáte práci na živnostenský list.


Jak podnikat na živnostenský list. Pravděpodobně si chcete zařídit vystavení živnostenského listu, ale pozor - v současnosti už se živnostenský list jako doklad nepoužívá. Nahradil ho výpis ze živnostenského rejstříku.


Nejprve tedy musíte zamířit na živnostenský úřad. Pak už je jen na dotyčné zda bude mít jen jednu malou firmu na pár hodin nebo více menších firem dohromady. Výhoda je v tom, že na malý počet hodin není problém se domluvit se zaměstnavatelem na práci na základě dohody o provedení práce, takže není nutné vlastnit živnostenský list. Stejně jako v předchozím případě. Jak získat živnostenský list na živnost Činnost účetních poradců, vedení účetnictví , vedení daňové evidence.


Na částku, kterou zaplatíte za zpracování účetnictví nebo daňového přiznání apod. Vám vystavím platný daňový dokla který si bez problémů můžete zahrnout do výdajů nebo nákladů a snížit tak základ daně. Podnikatel OSVČ mi tvrdí, že má živnostenský list na vedení účetnictví (může tedy vystavovat faktury za tuto činnost).

Tuto činnost jsem ale pod jeho IČ našla pouze v RES z mfcr. Co se týče zdravotního pojištění, to na rozdíl od sociálního platit nemusíte. Zálohy se vás budou týkat až v momentě, kdy se z živnosti stane hlavní činnost.


Plátcovství a neplátcovství DPH. Pro většinu lidí, kteří si zřídí živnostenský list při zaměstnání, je výhodnější být neplátcem DPH. Pohoda, komunikativnost,. Vaše živnost může být vedlejší činnost, což nezaměňujte. Pokud tedy živnost je pouze vedlejší (musí se prokázat, že někde vykonáváte Hlavní činnost, což je zpravidla studium, nebo HPP), většinou se neplatí zálohy na zdravotní a sociální.


Podle mého názoru si budete muset vyřídit živnostenský list na živnost vázanou Činnost účetních poradců, vedení účetnictví. Chtěl bych se jen zeptat jaký máte ŽL na vedení účetnictví. Obraťte se na živnostenský úřa tam by vám měli poskytnout potřebné informace, uznávání kvalifikace je plně v kompetenci ŽÚ. Na základě potvrzení od manžela by vám mohli praxi ve vedení účetnictví uznat.


O rekvalifikačním kurzu s výpočetní technikou slyším poprvé, možná budou na ŽÚ vědět víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky