pondělí 27. května 2019

Obnovení živnostenského listu

Dočasné přerušení živnostenského podnikání je možné. Přerušení živnosti je vhodným řešením pro ty, kdo nechtějí s podnikáním skončit na dobro. Dá se doporučit hlavně těm podnikatelům, kteří se chtějí výhledově k podnikání vrátit – obnovení živnosti je totiž procesně snazší, než nové založení. Uděláme to podobně jako při přerušení, nemusíme přitom dokládat souhlas finančního úřadu. V podnikání to nešlape, jak jste si představovali.


Vrátit se do zaměstnání.

Důvodů pro ukončení živnosti je nespočet. Nebo se odebrat do penze. A je rozdíl, jestli živnost rušíte, nebo jen pozastavujete?


Jak obtížné je obnovení ? Nyní ho mám dva měsíce pozastaven a chtěl bych ho opět obnovit. Na internetu čtu, že se zápis do živnostenského rejstříku provede automaticky do prac. Kvůli tomu, že nejdu vyhledat mi nechtějí založit podnikatelský učet v bance a tím pádem mi brzdí všechny potřebné registrace na potřebných úřadech, které bych chtěl mít hotové právě k 1. Ministerstvo průmyslu a obchodu realizuje projekt „Úprava registru živnostenského podnikání v návaznosti na základní registry veřejné správy”.

Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj. Dostupné budou jen na vyžádání a jen subjektům, které k tomu mají oprávnění. Profese bez živnostenského listu.


Pro vykonávání některých profesí dokonce ani živnostenský list není potřeba. Stále však platí stejná pravidla ohledně daní, zdravotního a sociálního pojištění jako u ostatních živností. Oznámení o vrácení živnostenského listu , koncesní listiny vraceni_zl. Prosím o informaci, jak dlouho mi bude trvat vyřídit si živnostenský list? Děkuji Doplňuji: Skutečně se dá živnostenský list vyřídit i na české poště?


O tomhle jsem popravdě ještě neslyšela. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Disponujete-li platným uznávaným elektronickým podpisem nebo datovou schránkou, můžete vytvořit elektronické podání z domova ze svého počítače. Pro zahájení podnikání Vám stačí navštívit kterýkoli živnostenský úřad. Musím platit (zdravotní a sociální) příspěvky každý měsíc, nebo mohu obojí třeba dvakrát v roce přerušit a obnovit - včetně přerušení živnostenského listu ? Existuje cesta jak v mém případě neplatit například zdravotní pojištění v ČR vůbec, když zde nepracuji a platím v jiné zemi?


Re: Automatické obnovení živnostenského listu Pokud přítel nepodnikal, tak nebude muset nic dokládat. Při přerušené živnosti (zřejmě tenkrát oznámil přerušení činnosti pojišťovnám) se nemusejí odevzdávat přehledy o příjmech a výdajích, ani se nemusí podávat daňové přiznání (když nejsou příjmy, tak není co přiznávat). Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost.


Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek.

Nový obor: Ohlášení zdarma. V případě rozšiřování živnostenského oprávnění o další obor živnosti volné tak podnikatele nic nebrzdí. S volnou živností se pojí pouze ohlašovací povinnost – podnikatel živnost ohlásí a úřad už nijak nerozhoduje o tom, zda mu ji povolí provádět nebo ne (jako je tomu v případě živností koncesovaných). Do živnostenského listu si můžete nechat zapsat několik živností.


Další věc, kterou je třeba u založení živnosti promyslet kromě toho, v jakém oboru chcete založit podnikání, je to, zda se vám podnikat v tomto oboru vlastně vyplatí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky