úterý 21. května 2019

Mzdový výměr vzor

Svým podpisem na mzdovém výměru zaměstnanec potvrzuje pouze, že výměr přijal (nikoliv, že s ním nutně souhlasí). Lze měnit jednostranně ze strany zaměstnavatele. Neplatí, pokud byla mzda sjednána v pracovní smlouvě či jiné smlouvě nebo dohodě se zaměstnancem vedle pracovní smlouvy.


Níže najdete formulaci, kterou používá několik tuzemských podniků. Mzdový výměr – vzor zdarma ke stažení. V tradičním textovém souboru Microsoft Word naleznete mzdový výměr – vzor zdarma ke stažení ZDE. Při eventuálním použití, kurzívou vypsané pasáže pochopitelně změňte identifikačními údaji.


Zákoník práce stanoví, že každému zaměstnanci přísluší za vykonanou práci mzda, plat nebo odměna z dohod. Vytvořte si mzdový výměr na míru. Jedná se o soubory DOC, tedy upravitelné vzory smluv dohod a výpovědí občansko-právních podle nového občanského zákoníku a pracovně-právních vztahů. Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout.


Potvrďte, prosím, souhlas s obchodními podmínkami. Vaši registraci vyřizujeme v souladu s platnými pravidly o zpracování a ochraně osobních údajů – detailně se s nimi můžete seznámit v Informacích o zpracování a ochraně osobních údajů. Tento vnitřní předpis se vydává za účelem jednotného poskytování mzdy a odměny za pracovní pohotovost zaměstnancům TRANSSPED s. Jednostranné určení mzdy mzdovým výměrem umoľňuje zaměstnavateli mzdu jednostranně měnit, a to nejenom směrem nahoru, ale i směrem dolů, tzn. Osobní a mzdový list pracovníka zdarma ke stažení.


Slouží ke kompletní evidenci mj. Může tak totiž výši mzdy určovat jednostranně bez dohody se zaměstnancem. V zásadě vás jako zaměstnance postaví před otázku „ber nebo neber“.


Nelze však hovořit o úplné libovůli. Používame cookies aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v používaní tejto stránky budeme predpokladať, že ste s ňou spokojní. Platový výměr je vydán v souladu se zákonem č. Sb, o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Vzor platového výměru můžete po platbě okamžitě použít k řešení Vaší situace, garantujeme Vám jeho správnost a aktuálnost.


Zaměstnanec: ……………………. Upravitelné vzory smluv - kupní smlouva, smlouva o dílo, nájemní smlouvu, pracovní. Je třeba zdůraznit, že jde v tomto případě o „kontrolní pojistku“ budoucího zaměstnance, aby dopředu věděl, že mzdový výměr od zaměstnavatele obsahuje všechny potřebné náležitosti. V platovém výměru je zaměstnavatel povinen uvést údaje o platové třídě a platovém stupni, do nichž je zaměstnanec zařazen, a o výši platového tarifu a ostatních pravidelně měsíčně poskytovaných složek platu.


Online aplikace pro tvorbu podnikatelského plánu, vzory smluv a aplikace pro správu objednávek vám zjednoduší život. Jestliže je totiž mzdový výměr nedílnou součástí pracovní smlouvy, platí pro něj stejná pravidla jako pro smlouvy obecně - tedy že změnu musí odsouhlasit obě strany. Není přitom rozhodující, jestli je mzdový výměr skutečně fyzickou součástí pracovní smlouvy (třeba jako její poslední, samostatně pojmenovaná strana), nebo jestli jste jej dostali na zcela.


Podle mého názoru by bylo nejvhodnější řešit to legislativně, tj. Mzda je splatná vždy k 15.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky