středa 8. května 2019

Mývalovec kuní

Má kratší nohy, malé uši a menší hlavu. Psík mývalovitý, dříve nazýván též mývalovec kuní , je zavalitá psovitá šlema. Projevuje vrčením a funěním, štěkat neumí.


Srst má delší a odstávající, tmavý ocas nemá příčně pruhovaný. Odepínací kapuce s pravým kožešinovým lemem - mývalovec kuní. English translation of the Czech word “ kuní ”.

The word kuní could not be translated into the selected target language by us. Dříve byl u nás označován jako mývalovec kuní a je pravda, že tato psovitá šelma svým vzezřením skutečně připomíná spíše mývala než psa. Rovněž velikostí se mývalovi podobá.


Jeho zbarvení je šedohnědé až hnědočerné, břicho bývá světlejší. Kuní x kunní Šlápnout si do kuního exkrementu nepotěší. Naopak takový kožich z kuních kůží může být poměrně luxusní dárek pro přítelkyni (nebo milenku), který rozhodně udělá velkou radost. V létě váží tento živočich 4-kilogramů, na podzim bývá jeho váha dvojnásobná.


Mývalovec kuní nebo také psík mývalovitý připomíná svým vzezřením medvídka mývala. Jak už to bývá, má tento nejmladší příslušník naší fauny šelem už třetí jméno, abychom nepřišli o počáteční pěkný zmatek v odborné literatuře.

Nebudu se vracet k informacím o jeho vzhledu, biologii a způsobu života. Wildlife photographer. Vytvořte z tohoto alba. Další produkty reklama. Sdílejte album s ostatními:.


Kuní trus mám všude kolem baráku, bydlet na vesnici mě někdy trošku štve. The word mývalovec could not be translated into the selected target language by us. Tak to jsem vážně ještě nejedl.


Kuní kožíšek je pěkně jemný, ale hladit živou kunu bych ti nedoporučoval. Dálném východě, pak aklimatizován jako kožešinové zvíře v evr. Pokud žil cizopasný tvor v zoologických zahradách, jmenoval se kuní pes, což alespoň. Nyctereutes procyonoides - šelma z čeledi psovitých.


Jako kožešinové zvíře byl vysazován ve východní Evropě, odkud se dále šíří. Jedná se o zavalitou psovitou šelmu, která má kratší nohy, malé uši a menší hlavu. Délka tohoto zvířete je mezi padesáti až šedesáti centimetry. Ocas bývá dlouhý kolem osmnácti centimetrů. Má zavalitější tělo na nízkých nohách, krátké uši a menší, vpředu protáhlou hlavu.


Srst, zvláště na bocích a ocase, je poměrně dlouhá a odstálá, na lících někdy tvoří licousy. Převládá šedohnědé až.

Spolek přátel Gymnázia Slaný zakoupil pro školu dva nové vycpané exempláře - psíka mývalovitého a mývala severního. K 55–centimetrové délce těla se připočítává 15–centimetrový ocas. Lze přidělat na jakoukoliv kapuci. Pravděpodobnější je, že se návštěvník lesa potká se psíkem mývalovitým, kterému se dříve říkalo mývalovec kuní. Připevnění na skřipce.


Tato mývalovi podobná šelmička ale patří mezi psovité a odlišuje se stavbou těla a držením ocasu i způsobem života. Nedrží se tak vodních toků a potravu si šikovnými tlapkami neumývá. Názorným příkladem je psovitá šelma z jihovýchodní Asie – psík mývalovitý, dříve nazýván mývalovec kuní.


Díky vysoké adaptabilitě v prostředí. Později se začal používat název mývalovec kuní , což souviselo s částečnou podobou zbarvení hlavy s mývalem (světlý až bílý pruh přes světla).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky