úterý 21. května 2019

Více dohod o provedení práce

Hodinová výše odměny z dohody o provedení práce nebo z dohody o pracovní činnosti nesmí být nižší, než vychází z minimální mzdy. Více viz Státní úřad inspekce práce. I když si vyděláváte na bázi dohody o provedení práce (DPP) nebo dohody o pracovní činnosti (DPČ), platí pro vás hranice minimální mzdy, míň za práci dostat nemůžete. Horní hranice pro výdělky z DPP a DPČ.


Lze mít i více dohod souběžně. Většinou se sjednává při práci ve formě záskoku, zástupu za nemocenskou dovolenou.

Musíte si ale u každé DPP hlídat počet hodin (max. 3hodin v kalendářním roce). Do rozsahu práce se započítává také doba práce konaná zaměstnancem pro zaměstnavatele v témže kalendářním roce na základě jiné dohody o provedení práce (viz § zákoníku práce ). Dohodu o provedení práce je možné v průběhu roku uzavřít s libovolným počtem zaměstnavatelů. Pro každého ale můžete pracovat nanejvýš tři sta hodin za rok. Rozsah práce , na který se dohoda o provedení práce uzavírá, nesmí být dle § zákoníku práce větší než 3hodin v kalendářním roce.


Dohoda o provedení práce každopádně musí být písemná. Pokud chcete pracovat na více dohod , tak je to možné. Počet podepsaných dohod o provedení práce je neomezený, ovšem pamatujte na to, že podepsat můžete pouze jedno růžové prohlášení o dani.


Slevu můžete využít jako student, dále na vyživované dítě, pro zdravotně.

Nezapomínejte ale, že na jednu dohodu o provedení práce můžete ročně odpracovat maximálně 3hodin ročně. Tento limit nesmíte překročit. Dosažením tohoto limitu je smlouva.


Práce pro více zaměstnavatelů. Na dohodu o provedení práce je možné pracovat během roku pro více zaměstnavatelů, a to i během jednoho měsíce současně. Limit pro odpracování maximálního počtu hodin se počítá u každého zaměstnavatele zvlášť. Při práci pro stejného zaměstnavatele během roku na více dohod o. Výše příjmu se hodnotí u každého zaměstnavatele zvlášť.


Naopak pokud zaměstnanec u jednoho zaměstnavatele vykovává v měsíci více dohod , posuzuje se z hlediska zdravotního pojištění příjem z každé dohody samostatně. Když bude zaměstnanec u jednoho zaměstnavatele pracovat na základě více dohod o provedení práce , tak se budou příjmy sčítat. I dohoda o provedení práce musí být sjednána písemně, jinak je neplatná. V dohodě musí být vymezen pracovní úkol, sjednaná odměna za jeho provedení , rozsah práce a zpravidla i doba, v níž.


V zákulisí jsem zaslechl, že se to nelíbí, ale zatím jsem neviděl písemný návrh, jak tomu zamezit. V průběhu roku můžete uzavřít více DPP u různých zaměstnavatelů. Můžu mít více dohod o provedení práce ? Mám jednu dohodu o provedení práce jako copywriter a můžu mít i druhou na tutéž činnost, jen u jiného zaměstnavatele. Kč a více se odvádí měsíčně sociální, zdravotní pojištění a daň, tedy stejně jako u běžného pracovního poměru.


Tytéž odvody platí v případech, kdy zaměstnanec uzavře s jedním zaměstnavatelem více dohod současně a součet měsíčních odměn z dohod o provedení práce přesáhne 10. Vedle pracovní smlouvy zná zákoník práce i tzv.

Jsou to lidově “dohodáři”, tedy zaměstnanci zaměstnaní na základě dohody o pracovní činnosti (DPČ) nebo dohody o provedení práce (DPP), kterou si zde stručně popíšeme. Náežitosti dohody o provedení práce : vymezení práce , místo jejího výkonu doba.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky