pondělí 24. prosince 2018

Záznam o dopravní nehodě vzor

Svědci: Jména, adresy, tel. VOZIDLO A ZÁZNAM O DOPRAVNÍ NEHODĚ 1. Datum nehody: Místo: Místo:. Kde záznam o dopravní nehodě sehnat? Vzorový záznam o dopravní nehodě dostanete od své pojišťovny při uzavření pojištění vozidla.


Získat lze i na pobočkách pojišťovny, případně ho můžete stáhnout přes internet.

Na svých stránkách má záznam o dopravní nehodě třeba Česká asociace pojišťoven. Do evropského záznamu o dopravní nehodě se jednoduše zakreslí i průběh nehody – z nákresu musí být jednoznačně patrný viník nehody i její průběh. Vzor evropský záznam o dopravní nehodě je vám k dispozici zdarma ke stažení. Doporučujeme si ho vytisknout a alespoň v jedné kopii vozit i uvnitř vašeho automobilu.


Přesto lze doporučit tzv. Evropský záznam o dopravní nehodě , který současně doporučujeme všem řidičům vozit v autě s sebou. Tento formulář je navržen tak, aby v kritické situaci po dopravní nehodě vedl její účastníky k tomu, aby neopomněli uvést důležité skutečnosti stanovené zákonem do formy záznamu.


Záznam o dopravní nehodě pro zúčastněná vozidla ke stažení zdarma.

Má-li druhý účastník nehody tentýž formulář v jiném jazyce, můžete jej bod po bodu na základě vlastního formuláře přeložit. Pro pohodlnější vyplnění. Na rozdíl od toho, který si stáhnete z internetu. Jedná se o evropský záznam o dopravní nehodě , existuje i jeho cizojazyčná varianta, obsah je vždy stejný. Zákon nestanovuje povinnost použít konkrétně daný formulář.


Nemá-li ani jeden z účastníků nehody vzor záznamu o dopravní nehodě u sebe, stačí, pokud potřebné údaje a informace sepíší na papír a stvrdí je. Tento záznam je možné následně využít při jednání s pojišťovnou o průběhu dopravní nehody. Informace o formuláři. Navíc skrývá několik „trikových otázek“. V popisu a vysvětlení se budeme držet jednotlivých bodů tak, jak jsou uvedeny na jednotném evropském formuláři „Záznamu o dopravní nehodě “ – ke stažení zde.


Ve formuláři lze škrtat i opravovat (nemusíte vyplňovat další, když se přepíšete), ale musí být jasné. Formulář slouží pojištěnému jako záznam o dopravní nehodě. V takovém případě by měli účastníci nehody vyplnit evropský záznam o dopravní nehodě. Záznam je nutné předat pojišťovně viníka, která bude vyplácet pojistné plnění poškozenému či poškozeným.


Záznam by měli mít k dispozici všichni účastníci, ale vždy jej musí mít poškozený, aby byl schopen prokázat svůj nárok na náhradu. Tento Záznam o nehodě (dále jen „ záznam “) použijte při dopravní nehodě v ČR nebo v zahraničí. Obsah a forma přední strany formuláře je shodná ve všech evropských státech i ve všech jazykových mutacích.


Zdá se vám záznam o dopravní nehodě složitý?

A stáhněte si formulář i vyplněný vzor. Vyplní fiidiãi obou vozidel. Místo (ulice, ã. domu resp. kilometrovník) 5. Svûdci (jméno, adresa, telefon - spolujezdce podtrhnout) 3. Pokud při nehodě vznikla škoda jiná, než na uvedených automobilech - například na majetku silnic (svodidla, lampy osvětlení). Jméno, adresu trvalého bydliště, telefonní spojení. Podtrhnout jméno spolujezdce.


Stresuje vás už jen pomyšlení, že byste se měli stát přímým účastníkem autonehody? V tom případě čtěte dál. Jak postupovat po dopravní nehodě 1. MYLAW upozorňuje: Žádný obecný vzor nemůže být zcela připraven na všechny případy. Každý případ má svá faktická a právní specifika, která je dobré konzultovat s odborníkem.


Doporučujeme konzultovat Váš případ s garantem vzoru nebo si najděte svého právníka zde. Kamery do auta: Důkazní materiál při dopravní nehodě. Asi neexistuje lepší důkazní materiál, než kvalitní záznam z videokamery.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky