pondělí 10. prosince 2018

Název životopisu

Délka životopisu by neměla přesáhnout dvě strany A4. Výhodou je přehledná struktura a čistý design, ve kterém se personalista snadno zorientuje. Nejjednodušší cestou, jak dnes napsat životopis a na nic důležitého přitom nezapomenout, je použít předem připravený vzor, nebo ještě lépe přehledný on-line formulář na tvorbu životopisu zdarma.


Napište si úspěšný profesní životopis (curriculum vitae) ve správném formátu už za několik minut a najděte si dobrou práci. Klikněte a vytvořte si životopis online. Pokud však chcete, je lepší tyto informace umístit na konci životopisu.

U každého zaměstnavatele uveďte název firmy a název pracovní pozice, kterou jste. Při sestavení životopisu nesmí chybět dosavadní pracovní zkušenosti, které budou jistě zajímat potenciálního zaměstnavatele. Uvádí se délka zaměstnání, jméno zaměstnavatele či firmy, místo výkonu práce, název pozice a stručný popis její náplně. Stejně jako u předchozí položky – vzdělání – budou i. Anotace Prezentace vysvětlující pojem životopis, různé druhy životopisů a správnou stavbu strukturovaného životopisu.


Název materiálu Životopis Autor Mgr. Generátor životopisů online rychle a bez chyb. Jak vypadá struktura životopisu Osobní údaje.


Jedná se především o jméno, příjmení, titul, telefon a e-mail.

V ČR je zvykem připsat kontaktní adresu, státní příslušnost, ale jsou to informace nepovinné. Fotografii přikládá k životopisu přibližně polovina uchazečů. Pokud nemáte profesionální fotku, tak snímek ze.


Pokud žádáte o akademickou pozici nebo grant, je standardem uvést jméno svého poradce a název diplomové práce. Nejdůležitější informace patří na začátek, proto do hlavičky životopisu dejte své jméno a příjmení. Pokud jste právě získali akademický titul, tak na tomto místě, před vaším jménem, se bude vyjímat nejlépe. Přece jen jste několik let studovali, abyste ho získali, tak se jím pochlubte. Další znalosti a dovednosti.


Na konci životopisu máte šanci předložit Vaše poslední argumenty. Vyhněte se proto klišé typu „jsem ochoten se. Dále by tam měl být aspoň rok absolovování. Do životopisu je potřeba vždy uvést název kurzu. Ovšem, pokud už uběhla dlouhá doba od absolování, je lepší tento údaj vynechat.


Pro doplnění můžeme uvést název firmy která školené provedla, případně můžeme popsat jaké dovednosti jsme pomocí kurzu získlali. Jaký je latinský název životopisu Karla IV. Dále zde naleznete další zajímavá související témata.


Curriculum vitae aneb profesní životopis. Co je to profesní životopis?

Informace by měly co nejvíce korespondovat s požadavky pracovního místa. Tato část strukturovaného životopisu je jednou z nejdůležitějších! Pomozte svým přátelům, aby si také snadno udělali životopis. Pošlete jim odkaz na tento web. Začněte tím, že do patřičných kolonek vepíšete svoje osobní údaje, jako je vaše jméno a příjmení, adresa a telefon.


Strukturovaný životopis vyhotovte jako samostatný dokument a přiložte jej jako přílohu. Vhodný název je například zivotopis-novakova. Jako vzor životopisu můžete použít soubory, které jsou ke stažení z této stránky. ANO – fotka do životopisu a patří je velmi žádoucí. Pořádám pravidelně přednášky na školách, veletrzích a dalších akcích na téma: jak sepsat správně životopis a jak se prezentovat na pohovoru a jednou z oblastí, kterou zde probíráme, je právě téma umístění fotografie na životopisu.


Neobjeví se ten odstavec, který nemá vyplněn text nebo název. Pokud některý odstavec nevyužijete a naopak máte zájem včlenit do svého životopisu další bo jednoduše přeeditujte nadpis rubriky a doplňte text odstavce dle svého uvážení (např. místo Mimouniverzitních aktivitách můžete informovat o svých Projektech).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky