pátek 7. prosince 2018

Viza do omanu

If you do not belong to the visa-exempt category (GCC citizens), you must have a visa in order to enter Oman. However, it does not take long to get an Oman eVisa if you have all the required documents. The documents required for the eVisa application process are easily accessible for most travelers. Více informací naleznete zde.


Dobrý den, jak mohu uplatnit bezplatné vizum z Dubaje do Omanu ? Chtěla jsem si ho vyřídit on-line, ale tato varianta nebyla nabídnuta.

Znamená to tedy, že vízum si nepořídím před cestou, ale až dostanu razítko při vstupu do Dubaje na letišti? Víza do Ománu jsou od 21. Nicméně stále platí přechodná doba, během které můžete získat víza i po příletu, pokud je to možné, vyřiďte si je vždy online. Při vstupu do země je nutné se prokázat zpáteční letenkou a platnou rezervací hotelu.


Platné vízum ještě nezaručuje vstup do země, ten vždy určí až imigrační pracovník přímo na hraničním přechodě. Mohla bych poprosit o radu? Nikde jsem se nedocetla, kolik stoji suvenyry, ktere se daji v Omanu zakoupit – satky, kava. Kde sa víza vybavujú ?

Do Ománu budete potrebovať víza. Pokud vás některý z našich článků o Ománu zaujal natolik, že byste rádi tento stát navštívili, asi vás ještě zajímá, zdali je nějaké omezení, které vstupu do země brání. Odpověď je ano, ale toto omezení je v podstatě pouze formálního charakteru a spočívá v zakoupení vstupního víza. Pri vstupe do Štátu Líbya platí pre občanov SR vízová povinnosť. Vízum pro občany EU se několikrát měnilo a na netu kolují různé často protichůdné informace.


Ománské úřady si přejí, aby si občané EU vyřizovali víza předem online. Ulehčí se tím především frontám a zrychlí se celá pasová kontrola. Ománu po příletu na letišti, ale pouze online. To vám poradíme v následujícím článku.


Web je kompletně v angličtině, s námi to ale zvládnete i bez jazykové vybavenosti. Podle ománských úřadů je nutné si od 21. Možnost vyřízení víz při vstupu zůstává zatím zachována (viz níže) Vzhledem k tomu, že úřady avizovali, že možnost vyřízení víz při vstupu do země může být kdykoliv zrušena, doporučujeme vyřídit si vízum předem online. Další informace Platnost víza.


Jakmile vsak vyjedes z UAE, vyprsi Ti viza do Emiratu. Multientry Vychodoevropanum neudeluji a mezi vycestovanim a platnosti ke vstupu dalsiho single entry viza musim uplynout pro Vychodoevropana minimalne jeden mesic! Proto cestovatelu leti jednim smerem pres UAE jsko tranzit.


Současný sultán Kábús ale otevřel Omán světu a vytvořil ze zaostalého státu moderní a bezpečnou zemi, která má návštěvníkům co nabídnout.

Za jakých podmínek můžete do Ománu vstoupit? Vstupné vízum je možné získať dočasne aj na hraničných priechodoch pri vstupe na územie Ománu, ale len v prípade ak cestujúci nie je s novým elektronickým systémom oboznámený. Vízum je třeba koupit předem online, vízum lze koupit na letišti, cena víza je riálů, nebo riálů… Kdo se v tom má vyznat. Olakšani ulazak stranaca na snazi je do dana potpune primjene odredaba schengenske pravne stečevine u Hrvatskoj. Stranci , kojima je potrebna viza za Hrvatsku, obrazac zahtjeva za vizu mogu ispuniti i putem internetskih stranica na poveznici crovisa.


Hlavní město Hlavním městem Sultanátu Omán je Maskat. Osobně však doporučuji mít při každý cestách tzv. Uvoz drog in pornografskega materiala v Oman ni zakonit in lahko vodi do zaporne kazni.


Kazni za trgovanje z drogami, tihotapljenje in posedovanje tudi zelo majhnih količin drog so izredno visoke (v nekaterih primerih je zagrožena smrtna kazen). V Omanu ni razlike med t. Vybírejte ze zájezdů do oblastí Salalah, Mirbat nebo Salalah Wadi Khasbar, které jsou pro dovolenou v Ománu naprosto jedinečné. Využijte výhodných nabídek zájezdů Last minute v Ománu a až na samotný východní cíp Arabského poloostrova cestujte za příznivých cenových podmínek. Doklady Pro vstup do Sultanátu Omán je nutné mít platný cestovní pas a vstupní vízum.


CK, které jsou schopny krátkodobě vůz zapůjčit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky