pondělí 3. prosince 2018

Dpp práce

Chcete pracovat pro společnost Dopravní podnik hlavního města Prahy nebo doporučit místo svým známým? Navštivte sekci KARIÉRA, kde jsou všechna aktuální volná pracovní místa. Prahy, akciová společnost ( DPP ) je hlavní provozovatel veřejné dopravy – metra, tramvají a autobusů v hlavním městě České republiky Praze a zároveň provozovatel městských drah (speciální a tramvajové), na nichž tuto dopravu provozuje.


Dohoda o provedení práce ( DPP ) Na DPP budete pracovat, když potřebujete přivýdělek k vašemu hlavnímu zaměstnání. Tuto možnost často využívají studenti v rámci brigád. Tato dohoda se uzavírá písemně na určitou dobu, nejčastěji na rok.

DPP – dohoda o provedení práce 13. Každá DPP tedy brání evidenci na Úřadu práce a využívání s tím spojených výhod. Ohledně zdravotního pojištění to znamená, že za takového člověka by neplatil pojistné stát – musel by se zdravotní pojišťovně přihlásit jako osoba bez zdanitelných příjmů a sám si hradit pojistné v zákonem stanovené výši. V případě práce na DPP však zaměstnanec nemá nárok na příplatky (noční práce , svátky, práce v sobotu nebo v neděli.


Příplatky za práci přesčas jsou logicky nesmysl – v případě DPP nemůže jít o práci přesčas, protože jakákoliv práce se „odečítá“ od horního limitu 3hodin za kalendářní rok). Devadesát pět procent lidí, kteří byli registrovaní na úřadu práce jako uchazeči o zaměstnání a při tom si legálně přivydělávali, tak činila na dohodu o provedení práce. Vyplatilo se to jim i jejich zaměstnavatelům. Od poloviny minulého roku už ale takhle pracovat na dohodu o provedení práce nejde. Práce v Praze je na webu Dobrá Práce.


Volná pracovní místa v Praze přibývají každý den.

Zde na vás téměř čeká práce za rohem. Praha je tak vysněným místem pro každého, kdo si chce opravdu říci: hledám práci. Vybírejte z volných pracovních míst a brigád v celé České republice. Jak můžete DPP ukončit. V prvé řadě musíte dbát na to, abyste dohodu ukončili vždy písemně, jinak nebude platné.


Výpověď z dohody o provedení práce ( DPP ) nemá, na rozdíl od hlavního pracovního poměru, v zákoníku práce speciální ustanovení. Z podstaty DPP vyplývá, že se její provedení váže na dobu určitou, a zákoník práce s jejím předčasným ukončením nepočítá jinak než opětovnou dohodou smluvních stran. V příštím roce se ovšem změní několik zásadních parametrů, které ovlivní výši čistých výdělků při práci na DPP nebo DPČ.


Každá DPP musí obsahovat informace o obou stranách, jasně dané období, na které se uzavírá, výši mzdy a musí být písemná, jinak ale žádné náležitosti nemá. Dobré je uvést delší časový úsek než ten, s kterým je nezbytně počítáno. Každý z těchto tří druhů „pracovních poměrů“ má jiná pravidla, výhody i nevýhody.


Je na zaměstnavateli a zaměstnanci, na kterém se dohodnou, co je pro ně v dané situaci nejvhodnější. Ne vždy totiž zaměstnavatel potřebuje zaměstnance na plný pracovní úvazek. Senátoři minulý týden schválili novelu zákona o zaměstnanosti, která zásadním způsobem mění pravidla přivýdělku pro lidi evidované na úřadu práce.


Přivýdělek na dohodu o provedení práce ( DPP ) skončí a nezaměstnaní si vydělají míň. Potřebujeme-li zaměstnat někoho soustavněji, je vhodnější Dohoda o pracovní činnosti. Teenageři, dnes se se Zdeni Julie Kec v 9. Vám za splnění určitých podmínek plynou z DPP , aneb z Dohody o provedení práce a jaké výhody z DPČ, tedy Dohody.


Zámečnické práce při výrobě nástaveb pracovních plošin na podvozky automobilů.

Nabízíme: práce v moderně vybaveném prostředí, nadstandardní platové podmínky, roční odměny, týden dovolené navíc, stravenky v hodnotě 1Kč (stravování v areálu), čistění a údržba pracovních oděvů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky