pátek 7. prosince 2018

Evidence docházky

Jsou to lidé výkonní, odhodlaní a motivovaní, což jsou pro dynamické firmy vlastnosti k nezaplacení. Na druhou stranu ale mají neomezené možnosti, nejsou svázáni předsudky, a jakmile nežijí svůj život přesně podle představ, neváhají jej od základu změnit. Nejjednodušším a nejpoužívanějším způsobem evidence docházky je jednoznačně otisk prstu. Jednoduchá a efektivní evidence docházky i práce na cestách.


Moderní náhrada za zastaralé a drahé docházkové systémy. Vše vidíte v reálném čase online.

Při evidenci docházky je zaznamenávána doba, po kterou se zaměstnanec zdržuje na svém pracovišti, tzn. Podle § zákoníku práce je zaměstnavatel povinen evidovat pracovní dobu. Evidence pracovní doby vs. Není ale řečeno, jakým způsobem to má dělat nebo jak má formulář pracovní docházky vypadat.


Důležité je, aby pracovní výkaz obsahoval doložitelné údaje o přítomnosti pracujícího. Pokud zaměstnanec sám zadává data do evidence pracovní doby (respektive podrobně vedené docházky ), měla by taková evidence podléhat následnému schválení ze strany zaměstnavatele. Tím zaměstnavatel splní svou evidenční povinnost, jež není uložena zaměstnancům, ale právě zaměstnavatelům.


Docházka zaměstnance označuje dobu, kdy se zaměstnanec zdržuje v práci (na pracovišti nebo v objektu zaměstnavatele), tedy kdy přišel do práce a kdy z ní odešel.

Na takovou evidenci docházky si zvyknete brzy. Díky cloudové aplikaci Alveno může být evidence docházky a následné zpracování pracovní doby zaměstnanců otázkou pár kliknutí. Navíc můžete Alveno propojit s moderními identifikačními systémy, s biometrickými čtečkami na otisky prstů, které zvládají i čipy a karty. How To Train your Dog NOT to PULL on the Leash! STOP CHASING or LUNGING at CARS on a Walk!


Téměř každá společnost řeší problematiku měření docházky svých zaměstnanců. Tato potřeba vyplývá jak ze zákonné povinnosti evidence pracovní doby, tak z důvodu efektivního řízení podniku. Efektivní docházkový systém umožňuje evidovat pracovní dobu zaměstnanců a pomáhá také kontrolovat jejich pracovní.


Dignus je elektronická evidence docházky do školky, do jeslí, do dětské skupiny, ESF, školkovné, školné, docházkový systém, informační systém školky a evidence dětí. Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout. Je pro vás zpracování docházky každý měsíc noční můra? Oddechněte si s docházkovým systémem Alveno. Vše zaznamená, vyhodnotí a zpracuje za vás – přesčasy, home office i služební cesty.


Do systému evidence docházky je možné zřídit několik úrovní povolení přístupu. Správce společnosti tak může provádět všechny úpravy a zásahy na všech účtech, upravovat pracovní pravidla, správce týmu – HR admin může upravovat docházku, přidávat zaměstnance a dělat výpisy z reportů a zaměstnanec získá oprávnění jen pro osobní účet. Patříte také mezi ty, kdo musí vést reálnou evidenci docházky do práce?


Proto je naše řešení vhodné zejména pro malé a středně velké firmy, kterým bohatě vyhovuje evidence docházky s napojením na mzdový software a podle standardů české legislativy (případně slovenské, polské, maďarské či rumunské). Kromě evidence docházky program umožňuje ke každému dnu (záznamu o docházce) připojit libovolně dlouhou poznámku.

Po kliknutí na datum ve výpisu docházky se zobrazí okno poznámky, kam je možnézadat text poznámky. Pokud je poznámka uložena, objeví se ve výpisu docházky ikona sponky, která indikuje poznámku. Zobrazení docházkových údajů na denní, týdenní, měsíční, roční a vlastní úrovni. Možnost GPS souřadnicí ke každému záznamu.


Proto platí, že evidenci docházky si může zaměstnavatel upravit jakýmkoliv způsobem, který vyhovuje jeho potřebám. Proto jsem původní formulář Docházkový list upravil a vylepšil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky