úterý 23. srpna 2016

Platový výměr formulář

Můžete jej pohodlně vyplnit na počítači, uložit v PDF, elektronicky podat nebo vytisknout. Vnitřní předpis běžně používají například veřejné vysoké školy. Lze měnit jednostranně ze strany zaměstnavatele.


Neplatí, pokud byla mzda sjednána v pracovní smlouvě či jiné smlouvě nebo dohodě se zaměstnancem vedle pracovní smlouvy. Ochrana osobních údajů a jejich používání. Respektujeme vaše soukromí a při zpracování vašich osobních údajů dodržujeme zákonná právní předpisy týkající se ochrany osobních údajů, zejména tzv. Platový výměr je vydán v souladu se zákonem č. Sb, o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě. Vzor platového výměru můžete po platbě okamžitě použít k řešení Vaší situace, garantujeme Vám jeho správnost a aktuálnost.


V platovém výměru je zaměstnavatel povinen uvést údaje o platové třídě a platovém stupni, do nichž je zaměstnanec zařazen, a o výši platového tarifu a ostatních pravidelně měsíčně poskytovaných složek platu. Kdy ho musíte dostat, co v něm můžete vyčíst a jaký je rozdíl mezi platem a mzdou? Co je to platový výměr ? Svým podpisem na mzdovém výměru zaměstnanec potvrzuje pouze, že výměr přijal (nikoliv, že s ním nutně souhlasí).


Zákoník práce stanoví, že každému zaměstnanci přísluší za vykonanou práci mzda, plat nebo odměna z dohod. Rozlišování forem peněžité ohodnocení zaměstnance (mzda vs plat vs odměna z dohody) je důležité pro další správné odměňování zaměstnanců, např. Jednostranné určení mzdy mzdovým výměrem umoľňuje zaměstnavateli mzdu jednostranně měnit, a to nejenom směrem nahoru, ale i směrem dolů, tzn. Vydat nový platový výměr , popř. Kč mu musí uhradit, protože jde o nejnižší úroveň jeho zaručeného platu a jeho plat nesmí být nižší, než je tato částka.


O výhodách i nevýhodách mzdového výměru. Ustanovení § 1zákona č. ZP) zakotvuje, že výše mzdy může být sjednána v pracovní smlouvě, stanovena vnitřním mzdovým předpisem nebo určena mzdovým výměrem. Podle konkrétního povolání volíme platovou tabulku a třídu, potom ale musíme určit ještě platový stupeň. Zaměstnavatel zařadí zaměstnance do platového stupně podle doby dosažené praxe, doby péče o dítě a doby výkonu vojenské základní (náhradní) služby nebo civilní služby (dále jen započitatelná praxe ),” říká zákoník práce.


Platový výměr formulář

Do platových tříd zaměstnavatel zařazuje jednotlivé práce podle katalogu prací (platová třída pro tu kterou pozici se určí podle nejobtížnější práce, kterou zaměstnavatel od zaměstnance vyžaduje). Dobrý večer,pracuji jako pracovnice v sociálních službách,jako pracovník přímé péče. Nyní po mě zaměstnavatel chce podepsat nový platový výměr s účinností od 1. V editoru zkopírované mzdové složky upravte Číslo mzdové složky, které musí spadat do intervalu 0- 20 zadejte Název MS (např. Oprava částky odvodu SP - zaměstnanec), Vstupní formulář změňte na Částka. Knihovna pro daně, účetnictví, právo, práci a mzdy pro hlavní účetní, účetní, daňaře, mzdové účetní , daňové poradce a ekonomy - účetní.


Může tak totiž výši mzdy určovat jednostranně bez dohody se zaměstnancem. V zásadě vás jako zaměstnance postaví před otázku „ber nebo neber“. Mzdový výměr podepište nejpozději první den v práci. Nelze však hovořit o úplné libovůli.


Pracovní smlouva nemusí obsahovat (a zpravidla neobsahuje) ujednání o mzdě nebo platu. Ve zkušební době může zaměstnanec i zaměstnavatel ukončit pracovní poměr i ze dne na den. Zaměstnavatel je však povinen nejpozději v den nástupu do práce vydat zaměstnanci platový nebo mzdový výměr. Podle § 1ZP přísluší zaměstnanci platový tarif stanovený pro platovou třídu a platový stupeň, do kterých je zařazen. Vzor - Vzorový formulář pro odstoupení od smlouvy podle přílohy k nařízení vlády č. Tento vnitřní platový předpis upravuje platová práva zaměstnanců v pracovněprávních vztazích se Školou.


Na zaměstnance, kteří konají pro Školu práci na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, se vztahují pouze ta ustanovení, u nichž je to výslovně uvedeno. Každý takový PP navedete samostatně – tzn. Každý PP bude mít svou výplatní pásku, mzdový list. RZD a potvrzení budou společné.


Radíme: Mzda, platový výmer, práca nadčas a mzdové ohodnotenie Každému zamestnancovi patrí za jeho pracovný výkon mzda. Za prácu nadčas mu prináleží mzdové zvýhodnenie najmenej vo výške percent alebo zvýhodnenie v podobe čerpania náhradného voľna. Je asi veden jako nepedagogický pracovník, i když v pracovní smlouvě má uvedeno pedagog.


Pokud tedy nemá správný platový výměr se všemi údaji, má prudit v účtárně a dožadovat se platového výměru? Patrně ne, k ničemu pozitivnímu by to nevedlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky