pátek 26. srpna 2016

Cestovní pas děti

Dobrý den , mohu jako dědeček vyřídit pas sv… GREGOVSKÝ Boris 14. Nevyhazujte zbytečně velké pe… Kirandia 5. Vlastní cestovní pas pro děti platí od 1. Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. Cestovní pas pro děti.

Už několik let není možné cestovat s dítětem mladším let jen formou zápisu ve Vašem vlastním pase. Nyní je nutné pořídit biometrický pas dětem do let (tento pas má datum platnosti let od vydání). Informace o tom, jak získat cestovní pas pro sebe, pro děti , pro zvířata.


Co dělat, když jej ztratíte nebo skončí platnost. Děti , bez rozdílu věku, musí mít svůj vlastní biometrický pas. Dětský pas se vyřizuje stejně jako ten pro dospělé.


Při cestě na úřad si nezapomeňte vzít vlastní občanku a také rodný pas dítěte, fotka není potřeba.

Je tedy jasné, že pas. O cestovní pas s biometrickými údaji žádá zákonný zástupce nezletilého. Lhůta pro jeho vydání je buď do dnů a poplatek činí 10- Kč, do pracovních dnů s poplatkem za vydání 1. Kč nebo do hodin v pracovních dnech se správním poplatkem 2. Pro cestování s dětmi do zahraničí platí, že i dítě musí mít vlastní cestovní doklad (občanský průkaz, cestovní pas ). Každá osoba cestující z Čech do zahraničí musí být vybavená platným cestovním dokladem.


To platí také pro nezletilé děti ve věku do let. Téměř tři roky již není možné mít dítě zapsané v dokladu dospělého rodiče. Pokud chcete navštívit zemi mimo schengenský prostor, před cestou si ověřte, které dokumenty musíte mít s sebou.


Pro dítě můžete nechat vystavit cestovní pas se standardní lhůtou vyřízení za 1Kč, s platností let. DĚTSKÉ CESTOVNÍ PASY - pasy pro děti do let, jejich platnost a dokumenty k vydání. Dítě již nemůže vycestovat pouze zapsané v cestovním pase nebo občanském průkazu rodiče. Dětem do let musíte nechat vystavit vlastní cestovní pas nebo občanský průkaz.


Více informací v článku o cestování s dětmi. Chcete jet do Chorvatska se psem? Jde to, ale i pes musí mít vlastní cestovní doklad - pas zvířete v zájmovém chovu.

Jak staré dítě potřebuje pas ? Co je to souhlas s vycestováním? Kde cestovní doklady pro děti vyřídit? Postup při žádosti o dětský cestovní pas , se kterým lze na rozdíl od OP cestovat kamkoliv, je velmi podobný.


Na kterémkoliv obecním úřadě obce s rozšířenou působností, nebo na úřadech městských částí Praha až Praha dorazte s dítětem, připravte si jeho rodný list, svůj občanský. Pro děti potřebujete cestovní pas vždy, pokud nemá občanský průkaz, je tedy mladší 15. Bez cestovního pasu se ve většině případů tedy obejdete. Upozorňujeme občany, že dnem 26. Po tomto datu musí mít každý občan České republiky, tedy i děti , k vycestování do zahraničí vlastní cestovní pas.


Doporučujeme proto občanům, aby včas požádali o vydání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky