čtvrtek 18. srpna 2016

Daňové přiznání kalkulačka

Tato daňová kalkulačka slouží pouze pro výpočet daně. Výsledek budete muset následně ručně přepsat do daňového přiznání. Stáhněte si formuláře pro daň z příjmů fyzických osob.


Přiznat daně z příjmu musí každoročně statisíce Čechů. Daňová Kalkulačka Aktuálně.

Podáváte daňové přiznání ? Využijte daňovou kalkulačku na stránkách Aktuálně. Každá osoba samostatně výdělečně činná (OSVČ) neboli podnikatel podává daňové přiznání finančnímu úřadu a přehled o příjmech a výdajích OSVČ na Českou správu sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovnu za předchozí zdaňovací období. Kdo musí podat daňové přiznání.


Stejně jako v předchozích letech obecně platí, že daňové přiznání musí podávat každý, jehož roční příjmy překročily tisíc korun (pokud nejsou osvobozené od daně nebo z nich není vybírána takzvaná srážková daň, například u dohod o provedení práce). Prostřednictvím třech kroků vyplníte svoje příjmy a odpočty či slevy. U každého bodu najdete detailní popis možnosti snížení daňového základu nebo daní včetně detailů výše a nutných podkladů pro finanční úřad.


Kalkulačka je určena pro OSVČ, které mají podnikání jako hlavní samostatnou výdělečnou činnost.

Tomu odpovídají minimální zálohy na zdravotní a sociální pojištění. Naše jednoduchá daňová kalkulačka pro výpočet daně vás provede zpracováním daňového přiznání krok za krokem. Váš dotaz se netýká dávek důchodového pojištění, kterými se zabývám v této poradně. Vyplňte přiznání k dani z příjmu fyzických osob za pár minut. Pokusím se vám však poradit.


Poživatelé starobního důchodu nejsou v daňové oblasti nikterak zvýhodnění oproti občanům, kteří žádný starobní důchod nepobírají. Za verzi k tisku zaplatíte 1Kč. Po zaplacení obdržíte daňové přiznání na e-mail ve formátu PDF či XML.


Následně můžete přiznání podepsat a donést na finanční úřad. Naše interaktivní formuláře umí daně vypočítat za vás a usnadní tak práci. Tiskopisy přiznání jsou k mání na finančních úřadech, nebo na internetu, liší se barvou podle druhu daně. Vyzkoušejte náš interaktivní online formulář daňového přiznání , který vám pomůže spočítat výši daně.


Využít můžete také naši praktickou online daňovou. Bez registrace, online, bezpečně. Vyřešíme za Vás vše od daní po přehledy a výše záloh. Kdo si bokem přivydělává jako podnikatel, má příjmy z pronájmu nebo třeba z vlastní malé elektrárny na střeše domu, ten musí vyplňovat staré formuláře včetně všech příloh, tedy více než čtyři.


Online kalkulačka provádí výpočet darovací daně, která nyní spadá pod daň z příjmů.

Na webu také zjistíte, do jaké příbuzenské daňové skupiny patříte a zda máte nárok na osvobození od daně. Před pár lety jsme si říkali, že by bylo příjemné vytvořit aplikaci, která nebude vyžadovat, aby uživatel nejdřív něco někam stahoval ( daňové přiznání v excelu), nebo se orientoval ve složité aplikaci daňové správy (známé jako EPO), či ještě hůř, seděl nad růžovými formuláři spolu s pokyny k vyplnění, dlouhými a málo srozumitelnými. Vzoreček výpočtu pokut za pozdní podání daňového přiznání : Počet dnů o kolik bylo daňové přiznání podáno později (prodlení od pátého pracovního dne až do dne platby včetně) x hodnota vypočetené daně ( daňové ztráty) x sazba (v případě vyměřené daně) nebo (v případě vyměřené daňové ztráty). Spočítejte si výši vašeho životního pojištění - naše kalkulačka životního pojištění Vám pomůže zjistit, kolik si můžete v ročním zúčtování mezd nejen odečíst, ale také jaká bude Vaše daňová úspora.


Přehledné a jednoduché finanční kalkulačky na webu FinExpert E15. Přiznání k dani z nabytí nemovitých věcí pro podání dodatečného přiznání - Pro případy, kdy předmět daně vznikl po 1. Kdo podává daňové přiznání. Pokud roční příjmy poplatníka, které jsou předmětem daně z příjmů fyzických osob, přesáhnout tisíc korun (pokud se nejedná o příjmy osvobozené nebo z nichž je vybírána daň srážkou), je ve ztrátě nebo se poplatníku daň zvyšuje o solidární zvýšení daně, je povinen podat daňové přiznání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky