pondělí 15. srpna 2016

Danove raje

Půjčky a úvěry pro podnikatele poskytuje po celé České republice společnost ARJON, s. Z České republiky podle agentury Čekia loni odešly za příznivějším podnikatelským prostředím více než tři stovky firem. Celkové číslo necelých tisíc společností, které ovládají vlastníci sídlící v některé ze zemí považovaných za daňové ráje, přitom zdaleka není kompletní. Daňový ráj (anglicky tax haven, daňový přístav či útočiště) označuje zemi, ve které jsou mimořádně daňově zvýhodněny zahraniční firmy. Společnost v Anglii se pro svou nízkou cenu a rychlost založení hodí především pro začínající projekty.


Daňové raje sú politicky stabilné štáty, majú efektívnu vládu, nízku korupciu a dobrú vymožiteľnosť práva.

Pravdou však je, že krajiny s výhodne nízkou daňovou politikou nájdeme aj na starom. Mezinárodní dohody, boj proti praní špinavých peněz a proti daňovým únikům. Kruh se pomalu uzavírá a míst, kam utéci před vysokým zdaněním, výrazně ubývá. O možnosti umístit svojí firmu do daňového ráje se evropští podnikatelé začali ve větším měřítku zajímat.


Výhody da ňových rájů. Nejvíce frekventovaným motivem jsou daňové úspory. Banánová spoločnosť tu použila bežný trik daňových rajov, ktorý sa nazýva transferové oceňovanie.


Umelým prispôsobením ceny pre interný prevod financií môžu takto nadnárodné spoločnosti presunúť zisky do krajín s nízkymi a náklady do krajín s vysokými daňovými sadzbami. Legální optimalizace není založena na spoléhání se na to, že spolu určité země „nemluví“ a nepředávají si v současnosti mezi sebou údaje o daňových rezidentech, anebo na ukládání finančních zdrojů do zahraniční banky, o které se předpokládá, že uchová bankovní tajemství a informace o tom, že jsou v ní uloženy peníze.

Nově jsme pro vás zlevnily virtuální sídla na Praze v Brně a Ostravě. Nyní můžete mít sídlo místo 1Kč již od Kč! Vybrat si můžete v našem ceníku. Prezident Vladimir Putin navrhl přijmout změny v ruské ústavě tak, aby měla v Rusku vždy přednost před mezinárodním právem a aby zakazovala lidem v klíčových funkcích, včetně hlavy státu, cizí občanství.


Odliv peňazí nielen zo Slovenska do daňových rajov, ale aj z iných krajín sa zvyšuje, pretože výhodné podmienky daňových rajov poskytujú priestor pre legálne podnikanie. Tým pádom prichádzajú štátne rozpočty o veľa finančných príjmov z daní, ktoré by mohli použiť napr. Již let vám pomáháme s podnikáním v zahraničí, daňovou optimalizací, ochranou majetku, s exekucemi a insolvencí. Tlačová agentúra Slovenskej republiky priniesla pred nedávnom zaujímavú informáciu. Kyperská republika je euroasijský ostrovní stát nacházející se ve východní části Středozemního moře.


KLASICKÉ OFFSHORE JURISDIKCIE. Začiatky využívania daňovo zvýhodnených subjektov v modernom ponímaní sa datujú do obdobia medzi dvoma svetovými vojnami. Skutočný rozmach offshore centier nastal až v druhej polovici 20.


Výrazným zlomom bolo zavedenie novej právnej formy spoločnosti – medzinárodnej. Vyhýbání se daním není abstraktní účetnickou hrou. Ztráta příjmů má devastující následky na nejchudší obyvatelstvo světa, kterému chybí životně důležité léky nebo možnost chodit do školy,“ uvedla Ana Arendarová z Oxfamu.


OECD ide bojovať proti daňovým rajom novou príručkou. Lepšie ako nič, ale je to úplne to najlepšie riešenie ? Ak nebudú tieto základné piliere spolupracovať, nie konkurovať a brániť si svoje privilégia, nepomôže žiadna príručka !

Pod vplyvom USA sú daňové raje ako napríklad Americké Panenské Ostrovy, Marshallove ostrovy, Panama. Možno sem zahrnúť aj menšie štáty, ktoré sú súčasťou samotných USA (Wyoming, Delaware, Nevada, ale aj Florida). Aké sú hlavné charakteristiky, podľa ktorých možno určiť, že ide o daňový raj?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky