pondělí 2. prosince 2019

Žádost o vydání cestovního dokladu

Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. Vydání náhradního cestovního dokladu. Etiopii na Velvyslanectví ČR v Addis Abebě, v ostatních nerezidentních zemích pak na jakémkoli zastupitelském úřadě členských států Evropské unie. Pracoviště MV pro vyřízení dokladů ve zkrácených lhůtách.


Občan, který žádá o vydání cestovního dokladu , popřípadě jiná osoba, která je podle tohoto zákona oprávněna k podání žádosti o vydání cestovního dokladu za tohoto občana, je oprávněn požádat o zpětvzetí žádosti o vydání cestovního dokladu , a to v době od podání žádosti o vydání cestovního dokladu do.

Při žádosti o druhý cestovní doklad je třeba žádost zdůvodnit. Převzetí cestovního dokladu je možné pouze osobně, u děti do let pouze zákonný. Legislativa: vyhláškač.


Odkazy: Stránky MVČR – Užitečné informace o vydávání. Vydávání cestovních dokladů ČR - Žádost o cestovní pas. Konzulární oddělení ZÚ Tallinn přijímá žádosti o vystavení dvou typů cestovních dokladů ČR – Cestovního pasu a Cestovního průkazu (Náhradního cestovního dokladu ). Nepřikládá se fotografie, fotografii pořizuje.

Každý, kdo žádá o vydání cestovního dokladu , musí prokázat pravdivost údajů uváděných v žádosti. Doklady předkládané k vydání cestovního dokladu musí být předloženy v originále, ověřeném opise nebo ověřené kopii. Předkládá-li občan matriční doklad vydaný matrikou cizího státu, je povinen předložit. O vydání cestovního pasu může požádat: občan starší let, ale do doby zletilosti, tj.


Orgán příslušný k vydání cestovního dokladu rozhodne o skončení platnosti cestovního pasu, pokud je poškozen a zápisy v něm jsou nečitelné, pokud je porušena jeho celistvost, obsahuje-li nesprávné údaje nebo neoprávněně provedené změny a pokud jeho držitel podstatně změnil podobu. Dobu platnosti cestovního dokladu nelze prodloužit. Jaké jsou podmínky a postup pro řešení životní situace. K vydání cestovního pasu s biometrickými údaji se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie.


O cestovní pas lze požádat na všech úřadech obcí s rozšířenou působností bez ohledu místa trvalého pobytu. Cestovní pas se vydává v územní platnosti do všech států světa a obsahuje biometrické údaje. Platnost cestovního pasu je deset let, u dětí do let pět let.


Na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů jsou k vyzvednutí připraveny cestovní doklady s datem podání žádosti do 11. Průkazy lze vyzvednout osobně v úředních hodinách. Stav na přepážkách on-line. Dále můžete zažádat o vydání cestovního pasu do pracovních dnů s poplatkem za vydání 3.

Kč nebo do hodin v pracovních dnech se správním poplatkem 6. Vždy se jedná o standardní cestovní pas s platností na 10. Praze u úřadu městské části Praha až 2 jedná-li se o cestovní pas vydávaný ve lhůtě dnů, nebo ve zkrácených lhůtách do hodin pracovního dne anebo do pracovních dnů, u. Tento se nevyžaduje, jestliže zákonný zástupce vyjádřil svůj souhlas a žádost podepíše před orgánem příslušným k vydání cestovního dokladu , u matričního úřadu nebo v zahraničí u zastupitelského úřadu. Za občana mladšího let žádá o vydání cestovního pasu zákonný zástupce. Místo zákonného zástupce. Kdo je oprávněn v této věci jednat (podat žádost apod.): - občan starší let, ale do doby zletilosti, tj.


Podpis lze ověřit u orgánu, u něhož se podává žádost. Pokud občan trvalý pobyt v České republice neměl nebo pokud jej nelze zjistit, projedná přestupek Magistrát města Brna. K projednání přestupků podle písm.


Ověření podpisu se nevyžaduje, jestliže osoby oprávněné dát souhlas se žádostí vyjádří svůj souhlas a žádost podepíší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky