čtvrtek 19. prosince 2019

Výživné na manželku

Výživné se platí v pravidelných dávkách a je splatné vždy na měsíc dopředu, pokud soud nerozhodl jinak nebo se obě strany jinak nedohodnou. Nemusí být vypláceno nutně v penězích, je možné ho poskytovat taky naturálně: třeba tím, že vám bývalý partner bezplatně poskytne bydlení, osobní péči v případě nemoci, péči o domácnost a podobně. Výživné na manželku po rozvodu se pak platí pravidelně.


Lze doporučit, abyste dohodu o poskytnutí této částky sepsali. Podala jsem žalobu o výživné na nerozvedenou manželku ,jelikož nemám na právního zástupce budu se zastupovat sama, musím soudu dodat důkazy např.

Musí exmanžel platiť výživné na bývalú manželku ? Bývala manželka žiadala úrad práce soc veci a rodiny o príspevok v hmotnej núdzi a ten jej na základe povinnosti bývalého manžela platiť na ňu výživné určené súdom, priznal dávku hmotnej núdze. Když přestal pobírat podporu v nazaměstnanosti, poradil mu kamará aby se obrátil na bývalou manželku s žádostí o výživné. Manželka jeho požadavek samozřejmě odmítla. Jenže za současných pravidel by jí reálně hrozilo, že by jí soud vyživovací povinnost uložil.


Vyzkoušejte naši kalkulačku pro výpočet výživného (alimentů) nebo kalkulačku VašeVýživné. Při rozhodování o výši výživného soud přihlíží k příjmům obou rodičů, k majetkovým poměrům a věku dítěte či. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o jednu vyživovaciu povinnosť, nie je tomu tak, ide o samostatné vyživovacie povinnosti s rozdielnymi podmienkami priznania nároku ako aj s rozdielnym spôsobom určovania rozsahu.

Príspevok na výživu manžela je v menšej výške ako výživné na manželku počas trvania manželstva. Rozvedený manžel, ktorý nie je schopný sám sa živiť, môže žiadať od bývalého manžela, aby mu prispieval na primeranú výživu podľa svojich schopností, možností a majetkových pomerov. Tak hlavně v tuto chvíli můžeš žádat výživné na manželku , kdy máš právo na STEJNOU životní úroveň jako manžel. Až po rozvodu o výživné ROZVEDENÉ manželky, kdy už není stejná životní úroveň, je to nižší.


Takže nyní klidně víc a rovnou zkus požádat o ustanovení právního zástupce - advokáta. Vyživovací povinnost však někdy může přetrvat i po rozvodu, což rozebírá samostatná kapitola. Ani když rozvod manželů a jejich majetkové vypořádání se odehrály se vší platností, vzájemné vztahy neskončily.


Problematika nároku na výživné (alimenty) a jeho výše, může být řešena v celé řadě životních situací. Mezi ty nejtypičtější patří rozvo kdy bývá řešeno výživné na dítě (děti), nebo výživné pro manželku (manžela). A teraz zase môže platiť výživné na rozvedenú manželku #128512; Len pre info, treba sa obrátiť na súd. Ja by som podala žiadosť a prestala platiť do rozhodnutia súdu.


Výživné si můžete jednoduše spočítat online pomocí naší kalkulačky nebo kalkulačky na stránkách VašeVýživné. VÝŽIVNÉ NA NEROZVEDENOU MANŽELKU Autor: odpověď - JUDr. V žalobě uveďte okolnosti, na základě kterých se domníváte, že by Vám měl manžel výživné platit, uveďte, jaké máte výdaje, potřeby, jaké jsou Vaše příjmy a za jakého důvodu nemáte možnost si své příjmy zvýšit.


Uveďte samozřejmě také to, jaké jsou příjmy a životní úroveň Vašeho manžela. Rozvedený manžel musí být neschopen sám se živit (nikoli neochoten) a tato jeho neschopnost má svůj původ v manželství nebo v souvislosti s ním.

Obraciam sa na Vás s prosbou o pomoc. S manželom nežijeme v domácnosti už rok. Rozišli sme sa po umrtí dcerky a opustil ma ked som sa musela liečiť na psychiatrickej liečebni. Momentálne žije v inom byte s priatelkou a odmieta mi prispievať dajakými peniazmi. Již mám podaný návrh na úpravu rodičovské zodpovědnosti k dětem.


Mám nárok si pořádat o výživné na nerozvedenou manželku nebo co můžu udělat, aby se manžel ke mně tak nechoval? Podle okolností, které uvádíte, by žaloba o výživné manželky byla důvodná. Právna poradňa - Advokát Bános Dobrý deň.


Podala jsem žádost o výživné na sebe jako na manželku soud proběhl, ale odročili to protože manžel si zjistil,že když nazbírá důkazý aby nemusel platit a to že ho pronásledují a že mu a jeho přítelkyní volám prý píšu vyhružné dopisy atd. Není to pravda dokonce to tak udělal že podali na mě trestních oznamení za stolking a ohrožování. A není neobvyklé, že v takovém případě soud výživné naopak zvýší.


Pravdou není ani obecně přijímaný mýtus maximální horní hranice let, jelikož soud tyto věci posuzuje vždy individuálně. V letech se v případě vymáhání výživného mění jen jedna věc – výživné musí dále vymáhat samo dítě. Dotaz: Moji rodiče se rozvedli a otec posílal mojí matce výživné na mne pouze občas. Na výživném vznikl dluh a soud následně uvalil na otcův plat exekuci.


Dnes jsem již plnoletá a studuji střední školu. Jelikož po dovršení mých let se o mě má matka přestala starat, musela jsem se začít starat sama o sebe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky