pondělí 30. prosince 2019

Tabulka výživného

Pokud bychom aplikovali tabulku do důsledků a sčítali příspěvky pro více dětí, dostáváme se při třech dětech až k čistých měsíčních. Trestní oznámení a následné stíhání se týká práva veřejného, kdežto vymáhání dlužného výživného je věc soukromoprávní, která na trestní řízení nemá absolutně žádný vliv. To, že bude dlužník odsouzen, bohužel dluh na výživném většinou nevyřeší, spíše naopak.


Protokol výživného , příloha každého rozsudku Přesná metoda pro výpočet alimentů. Konkrétní částka výživného bude stanovena na základě detailní analýzy životní úrovně obou rodičů.

Je otcem a je správné že se dětem věnuje. Co se týká výživného , vždy platí to co je určené soudně. Pokud nemá určené výživné soudně, je na vzájemné dohodě rodičů, která ale nemusí být plněna, kolik bude. Cílem materiálu, který bude tento týden rozeslán jednotlivým soudům, je sjednocení rozhodování soudů v otázkách. Jsem specialista na rodinnou problematiku a nabízím poradenství v oblasti výživného.


Publikuji v odborných časopisech, lektoruji několik seminářů pro státní i soukromý sektor a mám zkušenosti ze soudního prostředí. Výše uvedená tabulka doporučené výše výživného uvádí jakési „ideální“ minimální a maximální hranice pro alimenty, tak jak si je představovali tvůrci této tabulky.

Jiný pohled na odpovídající výši výživného dává druhá tabulka , kde jsou uvedeny průměrné výše. Tabulka – průměrná výše výživného. Pohled soudní praxe na některé otázky týkající se stanovení výše výživného autor: JUDr. Pavel Kotrady publikováno: 20. Výše výživného pro nezletilé děti je otázkou, která zajímá bezesporu značnou část populace.


Nejen v laické, ale i odborné veřejnosti lze pozorovat snahu o stanovení určitých mezí. Dítě má právo podílet se na životní úrovni svých rodičů. Oficiální závazná tabulka pro stanovení alimentů neboli výživného nebyla nikdy uzákoněna. Definitivní rozhodnutí o výši alimentů tak přísluší soudu, který při určení výše výživného vychází ze všech informací, které se vztahují ke konkrétnímu případu.


Dnes se nacházíme přibližně v půli cesty, kdy jsme vytvořili tabulky. Počítám s tím, že zhruba od května se budou moci začít využívat. Předpokládám, že po roce pilotního.


Doporučující tabulka má orientační charakter, konečné rozhodnutí bude vždy v rukou soudce, který především zohlední prospěch dítěte. Zákon pouze říká, že dítě má nárok na obdobnou životní úroveň, jako jeho rodiče. Při rozhodování o výši výživného soud přihlíží k příjmům obou rodičů, k majetkovým poměrům a věku dítěte či dětí.


Existuje orientační tabulka na výpočet výživného , která má však spíše doporučující charakter a nedá se uplatnit pro přesný výpočet v praxi.

VYZKOUŠEJTE NAŠI KALKULAČKU VÝŽIVNÉHO Kalkulačka výživného nabízí ucelený přehled plateb. Jakmile soud stanoví výši výživného a povinná osoba jej neplatí, je možné dlužné výživné vymáhat prostřednictvím exekuce. Nezaplacené alimenty patří mezi přednostní pohledávky – to znamená, že i když povinný má i jiné dluhy, je velká šance na jejich vymožení.


Neplacení výživného je navíc trestný čin. Důvodem nezávaznosti tabulky výživného tkví v tom, že není součástí zákona o rodině ani jiného právního předpisu. Pro výpočet výživného existuje tzv.


Připomeňme, že tyto tabulky zavedlo ministerstvo spravedlnosti pod vedením ministryně. Advokátní kancelář: určení a zvýšení výživného na dítě, doporučující tabulka výživného , vymožení výživného - alimentů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky