čtvrtek 13. června 2019

Obchodní dopis angličtina

Obchodní dopis angličtina

Psaní dopisů se však budeme věnovat v jedné z našich dalších lekcí kurzu obchodní angličtiny. Neformální dopis budete posílat třeba kamarádovi, nebo kolegovi, kterého dobře znáte. V případě, že předem nevíte, kdo si vás dopis přečte, uveďte neutrální oslovení v podobě „Dear Sir or Madam“.


Dopisujete-li si s adresátem opakovaně a chováte k němu bližší vztah, neváhejte ho oslovit křestním jménem, tedy „Dear Adam“apod. Obchodní dopis je na místě začít tzv. Formální dopis v angličtině je jedním z typů textů, které se objevují u písemné části maturity z anglického jazyka. Jak určit, zda budu psát formální dopis nebo neformální dopis ? U psaní dopisu je velmi důležité uvědomit si, komu dopis píši. Neméně důležité je však umět anglicky psát oficiální text, který má své zákonitosti.


A pokud například vaše firma obchoduje v zahraničí, dříve či později se setkáte s obchodními dopisy, které budou muset být napsány v anglickém jazyce. Jak napsat takový obchodní dopis v angličtině, si povíme níže. Nevíte, jak si v angličtině sjednat obchodní schůzku nebo jak správně odpovídat na přijímacím pohovoru? Skřivánek přináší kurzy byznys angličtiny, které vás naučí orientovat se ve světě obchodního jazyka.


Obchodní dopis angličtina

Správné odpovědi na všechna. Dopis v angličtině – formální dopis Vědět, jak napsat dopis v angličtině je prakticky nezbytnost. Když už ne kvůli tomu, že je to oblíbený úkol ve škole i na různých certifikátech, tak i kvůli toho, že ho budete potřebovat v praktickém životě.


We value you as a business partner. Chtli bychom s Vámi dále pokraovat ve spolupráci. We would like to maintain cooperation with you. Doufáme, že s vámi budeme opt spolupracovat.


We hope to have the pleasure of doing business with you again. Je-li adresátem (ten, komu dopis píši) můj kamará příbuzný, přítel či přítelkyně, budu psát dopis neformální. Je-li však adresátem osoba, ke které chovám formální respekt, např. I am writening with regard to the advertisement - Píšu kvůli inzerátu. In reply to your letter from March - V reakci na Váš dopis ze dne 24.


After having your adress from - Poté, co jsem obdržela Vaši adresu od. Futher to our conversation - Na základě naší. Umět psát dopis v angličtině, ať už na maturitní zkoušku, kvůli práci či k osobním účelům, je dnes prakticky nezbytnost.


Obchodní dopis angličtina

V této sekci se naučíme psát korektně všechny druhy dopisů v angličtině. Obecně dělíme dopisy na formální a neformální. Reaguji na váš dopis ze dne 4. Všechny důležité typy vzorů, ať již jde o představení firmy, poptávku, kalkulaci, objednávku, dodavatelské a platební podmínky, fakturaci, upomínky, reklamaci či omluvu i věci osobnější, jako např. Díky znalosti správné struktury a formálních frází, které se pro obchodní korespondenci používají, zapůsobíte profesionálně nejen na příjemce dopisu či e-mailu, ale i na svého šéfa. ZÁKLADNÍ OBCHODNÍ SLOVNÍ ZÁSOBA Setkání Kdy se mžeme sejít?


I would like to make an appointment. Nemohli bychom se sejít zítra ráno? Could we meet tomorrow morning? Obávám se, že ráno nemohu pijít. Jaký as by se vám hodil?


Pro psaní obchodních dopisů se používají předtisky kvůli snadnějšímu vyplňování. Předtisk obchodního dopisu ke stažení zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky