úterý 18. června 2019

Vízum na kapverdské ostrovy

Dále je pro občany České republiky vízová povinnost. Od letošního ledna provedla kapverdská vláda radikální změnu – vízum zcela zrušila a nahradila ho takzvaným poplatkem za bezpečnost na letišti (nebo-li letištní bezpečnostní taxa). Loni jsem měla vízum zajištěné CK, odbavení bylo stejně dlouhé a možná i delší než u turistů platících až na místě. Pozor si však dávejte v případě, že máte zakoupený zájezd u cestovní kanceláře. Platí pro pobyty do dní.


Zároveň však kapverdská vláda zavedla bezpečnostní letištní taxu zvanou Taxa de Segurança Aeroportuária (TSA), kterou musí uhradit každý turista.

Vízum dostanete na počkanie priamo na letisku, za poplatok približne 25€. Whenever You Want For Free. Over 4Stores Nationwide. Your Product In A Store Near You.


Available - Including Sundays! Od začátku roku, tedy 1. Kč ⇒ Zájezdům, které se často v All Inclusive variantě pohybují kolem 15. Kč nemůže jen tak nějaká destinace konkurovat.

Dobrý den, loni v listopadu stálo vízum eur, přepážka od vchodu vlevo. Kapverdské ostrovy do dní pobytu! Foto není potřeba, jen pas.


My bohužel měli vízum z cestovky, úředníci na letišti to nechtěli uznat a nutili nás koupit vízum na místě, dobu jsme je přesvědčovali, lidé , kteří vízum přes cestovku neměli už dávno byli odbaveni. Můžete si vízum obstarat před odletem, na velvyslanectví v Praze, případně přes cestovní kancelář (některé to nabízejí), cena euro. Po příletu pouze ukážete pas na přepážce a celník vám dá razítko o udělení víza (to, že vám vízum bylo uděleno, je zaznamenáno v počítačové databázi). Jestliže jste na víza zapomněli a zítra odlétáte, není třeba panikařit, víza si můžete zakoupit i na místě za poplatek eur.


To jsou většinou lety, které trvají více jak hodin letu. Celní a devizové předpisy. Na aktuální úpravu se doporučuje dotázat se v souvislosti s žádostí o vízum. Free Delivery on All Orders or Collect In Store.


Několikakilometrové pláže pokryté jemným, bělavým pískem poskytují nezapomenutelný zážitek, který si z těchto koutů světa odváží každý turista. Tím prvním je samozřejmě cestovní pas. Tím druhým zásadním dokladem je vízum , o němž se rozepíšeme trochu.


Na těch prvních, k nimž patří například Sal, pofukuje vítr téměř neustále, ale tím také mate. Hodně vysouší, a protože nemáte pocit vedra, můžete podcenit péči o pokožku a snadno se spálit. Ostrovy se liší zejména rozvinutím turistické základny, která na Salu je jakž takž vybudovaná, zatímco na Boa Vistě si chvílemi připadáte jako samotní na celém ostrově.


Proto tedy, milovníky prázdných pláží , kteří si vystačí se službami hotelu bych směřovala spíše na Boa Vista.

K cestě budete potřebovat platný pas a vízum , není tu však povinné žádné očkování, takže se nemusíte bát dalšího zdržování. V místním tropickém klimatu je nejvhodnější lehké zejména bavlněné oblečení. Při večerním ochlazení (rozdíl denní a večerní teploty může bý taž 10°C) stejně jako v klimatizovaných prostorách můžete využít i bundy nebo svetry.


Invia garantuje nejnižší cenu na trhu včetně všech slev a akcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky