pondělí 24. dubna 2017

Bělorusko vízum

Bezvízová povinnost se nevztahuje na držitele diplomatických a služebních pasů. Mnoho turistů tu nenajdete. Přitom to je jedna z nejčistších a nejbezpečnějších zemí v Evropě. Při vstupu se kontroluje zdravotní pojištění, musíte mít vytisknuté potvrzení v angličtině, pokud nemáte, lze v tranzitní zóně.


Pro vstup a pobyt na území cizího státu musejí občané ČR splňovat podmínky stanovené jeho zákony. Ke sdělování aktuálních podmínek vstupu a pobytu na území cizího státu je příslušný zastupitelský úřad daného státu.

Vízum se vydává na dobu určitou (v souladu s termíny uvedenými v pozvání nebo voucheru). Víza pro vstup do jiných zemí SNS vystavují konzuláty těchto zemí. Hraničí s Polskem, s Litvou a Lotyšskem na západě, Ruskem na severu a východě a Ukrajinou na jihu. Dále je možné při přechodu pozemních hranic Polska a Litvy bezvízově navštívit města Brest a Grodno s nedalekým areálem Avgustovský kanál.


Nemáte nekdo zkušenost, zda je možný do Minsku doletět bez zarizenyho víza a odjet vlakem? Je zapotřebí předložit vízum cílové země. Turistické vízum se uděluje na měsíc a může být prodlouženo max. Bezvízový vstup přes hraniční přechod v Národním letišti Minsk.


Republiky Bělarus na dobu do dní ode dne vstupu přes hraniční přechod Národní letiště Minsk.

Krok, bezprecedentní v moderní historii mezinárodních vztahů, překvapil všechny. Udělování víz do České republiky, o která usilují běloruští žadatelé, je další z oblasti podnikání ruského oligarchy a blízkého spojence ruského prezidenta Olega Děripasky. Potvrdil to šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek pro Český rozhlas. Opatření, které zbavuje povinnosti žádat o víza při cestách kratších pěti dnů, se týká i všech zemí Evropské unie včetně České republiky. Minsk prý doufá, že jeho krok vyvolá vstřícnou reakci.


O to více překvapí, když se taková oblast objeví za humny. Vzhledem k tomu, že se tam zanedlouho hraje hokejové mistrovství světa, tam jistě vyrazí i mnoho českých fanoušků. Při pobytech do dnů platí zjednodušení režim. Bělorusko zrušilo víza. The term Belorussia (Russian: Белору́ссия, the latter part similar but spelled and stressed differently from Росси́я, Russia) first rose in the days of the Russian Empire, and the Russian Tsar was usually styled the Tsar of All the Russias, as Russia or the Russian Empire was formed by three parts of Russia—the Great, Little, and White.


Na své si zde přijdou hlavně milovníci přírody. Země je lesnatá a vyskytují se tu jinde vzácní zivočichové. I z hlediska kulturních památek má země rozhodně co nabídnout. Po překročení státní hranice je nutné se do hodin přihlásit k pobytu na místním oddělení milice.


Využijete-li služeb hotelu, splní ubytovatel přihlašovací povinnost automaticky. Nevíte, které dokumenty budete potřebovat k vyřízení víza? Nechte si poradit od profesionálů!


Vízum do populárních i méně navštěvovaných zemí vám pomohou zajistit kolegové a kolegyně z vízového servisu Viza. My máme dlouholeté zkušenosti a vy ušetříte čas, nervy i peníze.

Prahy do města Minsk, zpět let z Minska do Prahy a pobytu do dní nejsou třeba víza. Dále se pokračuje asi 3oo km mikrobusem až do vesnice Kanashi. Lov probíhá ve Vitebské oblasti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky