čtvrtek 6. dubna 2017

Adresa na dopis

Je-li poštovní adresa psána rukou, označení adresáta musí být napsáno hůlkovým. Nezapomínejte na obálce na označení a tituly. Samotná adresa se vždy skládá z označení příjemce a místních údajů.


Pokud je dopis adresován fyzické osobě, první řádek obsahuje označení v prvním pádě – Vážený pan, Vážená paní, Manželé, Rodina a podobně. Adresa odesílatele na obálce.

V tomto rohu je oblast pro záznamy pošt. Používá se jednoduché řádkování a musí se dodržovat dané pořadí. Na druhý řádek napište adresu ulice, nebo číslo PO boxu. Pokud posíláte dopis na nějakou adresu, napište ji celou a uveďte i číslo domu nebo bytu. Pokud je adresa tak dlouhá, že se nevejde na jeden řádek, napište číslo domu nebo bytu na následující řádek.


Základem je správně napsaný název a adresa adresáta, tedy toho, komu dopis zasíláme. Většina lidí tuší, že tyto nacionále se píší na opačnou stranu obálky, než kde ji zalepujeme, tedy tam, kde nejsou takzvané chlopně, a to do pravého dolního rohu, případně doprava a doprostřed. Napsat správně adresu na balík nebo třeba dopis může být pro některé tak trochu oříšek.

Rozhodně bychom vás neradi podceňovali, nicméně následující informace je vhodné si připomenout a mohou pomoci těm, kteří stále tápou. Pojďme se na ně tedy podívat. Posílejte balík pohodlně přes Zaslat.


Vše vyzvedneme přímo u Vás doma! Umístění a písmo Pokud. Dopis napsaný ve vzteku, či dopis plný výčitek není dopis , který byste chtěli odeslat.


Nevíte jak má vypadat správně adresa na balíku? Můžete se vrátit zpět na rozcestník dopis v angličtině nebo se rovnou podívat na neformální dopis. Pokud vám něco ohledně formálního dopisu v angličtině není jasné, nějaká důležitá informace schází, narazili jste na chybu nebo máte námět na vylepšení, tak nás neváhejte kontaktovat.


Správne napísať adresu. Obsah správne napísanej adresy Vzory adries. Nevíte, kam se na dopis píše adresa nebo třeba stát? Podívejte se na následující ukázky, jak správně napsat adresu na dopis do Ameriky. Na první řádek se píše celé jméno adresáta spolu s oslovením.


Hned pod něj se píše ulice s číslem domu. Zajímavé je, že přesně podle tohoto návodu jsem několikrát napsal cílovou zemi jako B. Netuším, zda prosté Deutschland by fungovalo lépe.

Ahoj, potřebuji poslat kamarádce dopis na internát. Poštovní adresu píšeme na dopis , pohled nebo balík. Jak správně napsat adresu?


Na pohledu je z jedné strany obrázek moře, hor nebo nějaké kočky a na druhé straně vpravo je několik linek. První je krátká, na ni se píše oslovení jako Pan, Vážený pan, Slečna, Rodina, atd. Poslat dopis , napsat adresu na obálku, se zdá být tak jednoduché, že o tom nikdo ani neuvažuje. Ale pak přijde na věc – a my s „hrůzou“ zjistíme, že už tak dlouho používáme poštu elektronickou, že ani nevíme, jaká platí současná pravidla pro psaní adresy na obálku dopisů. Dojdou, i když neznáte přesnou adresu.


Vůbec nevadí, napíšete-li třeba Ježíšek – nebe, za mráčkem číslo pět. Pokud chceme poslat dopis , nebo balík, musíme vědět jak správně napsat adresu, aby dorazil tam kam má. Na poště je zásilka standardně uložena dní. Tento článek se věnuje pouze tomu, jak napsat adresu na balík, pokud potřebujete poradit jak balík zabalit a poslat ho, přečtěte si tento článek – jak poslat balík poštou. Tato doplňková služba umožňuje, aby si odesílatel lhůtu pro vyzvednutí zásilky ze standardních dnů prodloužit na dnů.


Prodloužit si lhůtu pro vyzvednutí zásilky může také adresát, ale jen v případě, že toto odesílatel předem nevyloučil.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky