pátek 30. září 2016

Vyzvednutí občanského průkazu

Pracoviště MV pro vyřízení dokladů ve zkrácených lhůtách. Ministerstvo vnitra otevřelo dne 2. Dobrý den, chci se zeptat jestli si musím svůj občanský průkaz(při obnově-konec platnosti) vyzvednou já sama osobně nebo jestli může i někdo z rodiny. Pokud bych musela já sama, můžu místní úřad poprosit o přeposlání průkazu k vyzvednutí k jinému městskému úřadu?


Při převzetí občanského průkazu je občan povinen prokázat svou totožnost, ověřit správnost osobních údajů uvedených v občanském průkazu , ověřit funkčnost a kapacitu kontaktního elektronického čipu a zadat bezpečnostní osobní kód (slouží k autentizaci držitele při fyzickém prokázání totožnosti, dále jen BOK). Končí mi platnost občanského průkazu ? Co budu potřebovat pro nový? Pokud se občan vzhledově nezměnil, může použít i starší fotografii (např. žádá o nový OP během roku podruhé apod.). Vyzvednutí ostatků ze zdí budějovického kostela.


Co je třeba mít s sebou k vydání občanského průkazu od 1. Informaci o hotovém občanském průkazu obdržíte prostřednictvím SMS nebo e-mailové zprávy na kontakt, který jste poskytli při podání žádosti. Vydání občanského průkazu bez strojově čitelných údajů s dobou platnosti na měsíce - 10- Kč. Statutární město Prostějov nám T. Pořizování žádostí typu SUPERBLESK (do hodin) pouze v pracovní dny od 08. Upozornění pro klienty na vozíku.


Vyzvednutí občanského průkazu

K vydání prvního občanského průkazu musí občan předložit: - rodný list - popřípadě další doklady osvědčující skutečnosti, o nichž se do občanského průkazu. Republiky jsou připraveny k vyzvednutí občanské průkazy podle data doručení kompletní. Magistrátu města Pardubic, odboru správních agen nám. Při vydání občanského průkazu se strojově čitelnými údaji si pro správní úřad připravte 2Kč a bez strojových údajů 1Kč. Mnozí lidé si ho již pamatují.


K vyzvednutí hotového dokladu se lze na našich webových stránkách elektronicky objednat na konkrétní den a hodinu. Další informace k vydání občanského průkazu. Od stejného data je možné zvolit si, zda-li bude v novém dokladu uveden rodinný stav. Jak uvedla, po pěti letech účinnosti novely použijí občané BOK jen při vyzvednutí nového občanského průkazu , dál jim k ničemu není.


Vyzvednutí občanského průkazu

A pokud ho zapomenou, za odblokování zaplatí správní poplatek 1Kč, což podle ombudsmanky postrádá logiku. O vydání občanského průkazu žádá občan starší let. Za občana mladšího let žádá zákonný zástupce.


Na oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů jsou k vyzvednutí připraveny občanské průkazy s datem podání žádosti do 08. Průkazy lze vyzvednout osobně v úředních hodinách. Stav na přepážkách on-line. Vyžaduje se osobní převzetí občanského průkazu občanem, jemuž se vydává. Pokud občanovi zdravotní důvody znemožňují vyzvednout si občanský průkaz na zdejším úřadě, zajistí předání občanského průkazu pracovníci oddělení osobních dokladů a evidence obyvatel přímo v místě pobytu občana, který se však musí nacházet ve správním obvodu městské.


K vydání občanského průkazu náhradou za ztracený, odcizený nebo poškozený předložte: potvrzení o občanském průkazu (toto potvrzení je občanovi vydáno při nahlášení ztráty, odcizení nebo zničení občanského průkazu ), doklad totožnosti, např. Základní informace k životní situaci. Vyřízené jsou žádosti o vydání občanského průkazu podané: Rozšířené úřední hodiny pro vyzvednutí občanských průkazů a cestovních dokladů. Občanský průkaz může mít i občan, jehož svéprávnost byla omezena.


Ztráta občanského průkazu je jistě nemilou události, která vyžaduje neplánovaný výdaj a ztrátu času nutného pro vyřizování nového občanského průkazu , jednou se však může stát každém z nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky