středa 14. září 2016

Cestovní pas vydání

Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. Jediný typ pasu, který se dnes vydává, je biometrický pas se strojově čitelnými údaji. Musí jej vlastnit všichni, včetně dětí mladších let. Zapisování dětí do pasů rodičů bylo zrušeno k 1. Pas vydaný ve zkrácené lhůtě se ničím neliší od běžného pasu. Máte na výběr dvě možnosti: Doba vydání do hodin s cenou 6.

Podání žádosti o nový cestovní pas. Postup pro rezervaci termínu. Vyberte datum v kalendáři. Dny s podporou internetového přihlášení jsou zvýrazněny. Zažádat si o cestovní pas je dobrovolné a pro osoby starší let je tento doklad platný let od vydání.


Informace dostupné na internetu jsou z velké části již neaktuální. Cestovné pasy formátu Európskej únie sa vydávali od 1. CESTOVNÉ PASY S BIOMETRIOU SA VYDÁVAJÚ OD 15.

Legislativa: vyhláškač. Odkazy: Stránky MVČR – Užitečné informace o vydávání. Kdo může o cestovní pas žádat?


O vydání cestovního dokladu může zažádat občan starší let, avšak v případě nezletilých osob je nutný písemný souhlas zákonného zástupce. U občanů mladších let musí žádost o cestovní pas podat zákonný zástupce. Kde o cestovní pas žádat?


Cestovní doklad je veřejná listina opravňující občana k překračování státních hranic České republiky přes hraniční přecho nestanoví-li jinak mezinárodní smlouva, jíž je Česká republiky vázána. Co musíte předložit k vydání cestovního pasu? Děti do let si pro pas musí přijít osobně se zákonným zástupcem.


Hotový cestovní pas převezme zákonný zástupce. Občané ve věku až let musí přijít osobně se zákonným zástupcem, ale pas už přebírají osobně a přítomnost zákonného zástupce není nutná. CP se zpracovávají v systému elektronických CP, tudíž není třeba předkládat fotografie a nejsou k dispozici žádné žádosti! E- pas bude vydán ve lhůtě do dnů ode dne podání žádosti u obecního úřadu obce s rozšířenou působností. Každé dítě do věku 15ti let musí mít svůj cestovní pas.


Vyzvednout pas můžete na základě dokladu, na kterém je Vaše dítě zapsáno, např. Co vše je třeba k jeho vydání , kolik stojí a jak dlouhá je doba vyřízení popíše dnešní článek. Po předložení dokladu totožnosti (platný občanský průkaz nebo platný cestovní pas ) je možno si cestovní doklad vyzvednout.


Cestovní pas je cestovní dokument, který vydává úřad obce s rozšířenou působností.

Občan má možnost požádat za vyšší správní poplatek o vydání cestovního pasu ve zkrácené lhůtě, a to buď do hodin v pracovních dnech nebo do pracovních dnů. Stejně tak lze vyzvednout i pas vydaný do pracovních dnů. Vydání cestovního pasu.


K vydání cestovního pasu s biometrickými údaji se nevyplňuje žádost a nepřikládá fotografie. K žádosti o cestovní pas je nutné předložit: platný občanský průkaz. O cestovní pas lze požádat na všech úřadech obcí s rozšířenou působností bez ohledu místa trvalého pobytu.


Platnost cestovního pasu je deset let, u dětí do let pět let.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky