středa 4. března 2015

Vzor dohoda o provedení práce

Rozdíl mezi těmito dohodami je ale zásadní. Vzor dohody o provedení práce. Možnost stažení ve formátu MS Word.


Upozornění: Vzorový dokument má obecnou informativní povahu a při jeho použití je třeba brát v úvahu, že každý případ je individuální a vzorová smlouva nepokrývá všechny situace, které mohou v praxi nastat. Náežitosti dohody o provedení práce : vymezení práce , místo jejího výkonu doba.

Součástí dohody o provedení práce musí být také výše odměny, způsob a interval jejího vyplácení. V případě DPP je hrubá mzda často synonymem k čisté mzdě. Pokud je mzda vyplácena na účet zaměstnance, je potřeba uvést také číslo účtu a název banky.


Z podstaty DPP vyplývá, že se její provedení váže na dobu určitou, a zákoník práce s jejím předčasným ukončením nepočítá jinak než opětovnou dohodou smluvních stran. Jsou to lidově “dohodáři”, tedy zaměstnanci zaměstnaní na základě dohody o pracovní činnosti (DPČ) nebo dohody o provedení práce (DPP), kterou si zde stručně popíšeme. Rozsah práce , na který se dohoda o provedení práce uzavírá, nesmí být větší než 3hodin v kalendářním roce. Do rozsahu práce se započítává také doba práce konaná zaměstnancem pro zaměstnavatele v témže kalendářním roce na základě jiné dohody o provedení práce.


Zaměstnanec na dohodu o provedení práce u vás nesmí překročit počet hodin tři sta za jeden kalendářní rok.

Smlouvu však lze uzavřít na dobu neurčitou, ale musí být vždy v písemné formě. Ukončení dohody o provedení. Z naší nabídky si můžete vybrat dohodu o provedení práce pro splnění jednorázového úkolu či dohodu pro pravidelnou činnost v malém časovém rozsahu. Do tohoto rozsahu se také započítává doba práce , kterou zaměstnanec koná na základě jiné DPP pro téhož zaměstnavatele. Obě smluvní strany prohlašují, že tuto smlouvu sepisují na základě své svobodné vůle a že neexistují překážky, které by vedly k nemožnosti neprovedení sjednaných úkolů.


Tato dohoda byla uzavřena na dobu určitou, a to do 31. Dohoda musí být uzavřena písemně. Jak můžete DPP ukončit. V prvé řadě musíte dbát na to, abyste dohodu ukončili vždy písemně, jinak nebude platné. Na dohodu o provedení práce se nevztahuje ani ustanovení o ukončená pracovního poměru (§ odst. písm. g) zákoníku práce ). Dalo by se předpokládat, že dohoda o provedené práci končí tím, že je sjednaná práce ukončena, případně že uplyne doba, po kterou měla být práce vykonávána.


Nejvíce je tato forma dohody používána při brigádách, různých sezónních výpomocích a například i pro rodiče na mateřské nebo rodičovské dovolené , rovněž také pro důchodce. Stáhnout a vyplnit pouze pro windows. Výpověď dohody o provedení práce. Informace o formuláři.


Tento vzor dohody o provedení práce Vám ušetří spoustu času s přípravami smluv.

Ke každé dohodě jsou navíc připojené informace o zákonných podmínkách pro uzavírání doho informace ke zdaňování, příslušné paragrafy a další stručné rady. Je tedy dobré při uzavření dohody o provedení práce si zkontrolovat pečlivě její text, zda obsahuje i ujednání o možnosti ukončení dohody o provedení práce. Pokud tomu tak není lze druhé straně podat následující výpověď dohody o provedení práce , která je samozřejmě ale jen návrhem jedné ze stran.


Podíváme se jaké jsou výhody a nevýhody dohody o provedení práce , a pro jaké typy práce je vhodná. Kategorie: Smlouvy (hlasů, průměr: z 5) Ukládám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky