pondělí 16. března 2015

Česká pošta poplatky za složenky

Daňová složenka vypadá na první pohled jako běžná poštovní poukázka typu „A“. Bianko daňové složenky jsou k dispozici klientům na všech poštách, vč. Při využití doplňkové služby Dobírka u vnitrostátních zapsaných zásilek (Doporučené psaní, Doporučený balíček, Doporučená slepecká zásilka, Cenné psaní, Cenný balík) pošta při dodání zásilky od příjemce vybere odesílatelem stanovenou částku. Tu následně vyplatí odesílateli nebo odesílatelem určené osobě. SAZKA činnosti, které umožňují on-line terminály, např.


Sazka, Sportka, Šťastných 1 Euromiliony, Keno a Kasička, dobití mobilů, nákup vstupenek. Na této stránce najdete základní ceník České pošty od 1. Cena obyčejného dopisu se v lednu nezmění, nicméně od února podnik zavádí dvourychlostní doručování, v jehož rámci bude doručení do druhého dne stát o sedm korun více. Poslal jsem peníze složenkou typu A na účet majitele.


Uběhly dny a on peníze ještě neobdržel. Chci se zeptat, jak dlouho ty peníze Českou poštou putují a jestli existuje nějaká možnost, jak to kontrolovat (třeba jestli jsou peníze na cestě, jestli už dorazily do banky atd.). A těch má Česká pošta dokonce pět. Levná ovšem není ani jediná. Složenky (resp. tedy poštovní poukázky), které obyčejní lidé svorně nenávidí nejvíce, jsou poštovní poukázky typu A. Právě ty nejčastěji zamořují schránky a znesvěcují je takovými požadavky jako „zaplať za elektřinu!


Kč za kilogramový balík, doručený na poštu, přičemž součet jeho rozměrů může dosáhnout 3cm. Do poplatku za tuto nadstandardní službu zahrnujeme DPH. Dráže vyjde kilogramový balík přímo “do ruky” , ačkoli jistou slevu zajišťuje Zákaznická karta České pošty – potom utratíme 1Kč. Kč: Dodání do vlastních rukou V případě této doplňkové služby bude poukázaná peněžní částka. Kromě toho, že bude od 1. Cena doporučeného psaní vzroste o šest korun na Kč.


Balíky o hmotnosti do dvou kg nezdraží. Vyplývá to z informací České pošty. Pošta zdražení odůvodňuje snahou o zajištění kvality a dostupnosti poštovních služeb.


Balík, vážící méně než dva kilogramy, pošlete v únoru o čtyři koruny dráž ( za Kč). Cena složenky typu A do 2Kč se zvýší o šest Kč (na Kč). Cena je uvedena bez příplatku za Udanou cenu. Musí být použit speciální bezpečnostní plastový obal prodávaný Českou poštou. V tiskové zprávě se Česká pošta o omezení ohledně složenek nezmiňuje.


Vitík však již tehdy upozornil, že kartami nelze hradit ani kolky a losy, protože to neumožňuje zákon. S platbou kartou jsou spojené bankovní poplatky , které Česká pošta nemůže přenášet na své klienty, neboť je přímé předání legislativou EU zakázáno, dodává Ivo Vysoudil z tiskového. Pošta nemá důvod ke zdražování, a proto se nedivím, když ubyde služeb od zákazníků. Je to organizace, která roky nefunguje jak by měla. Takové firmy vykopat -zlodějiny stále frčí.


Tiskový mluvčí je jak kolovrátek, usmívá se jak JOJO. A zdražovat složenky , to je též vrchol. Ještě že máme mobil a pošleme hezké přání. Na dovolené v zahraničí se člověk snadno může dostat do situace, kdy mu dojdou peníze.


P) pro takové případy začala ve spolupráci s Western Union nabízet skutečně bleskový převod peněz do celého světa. Pošta to samozřejmě taky technicky umí, ale nechce a vzhledem ke struktuře svého byznysu ani nemůže ztratit část marže, což by se stalo, kdyby musela hradit poplatek bance za platbu kartou. Ale v principu mi jde o něco jiného. Poštovní poukázka je svojí podstatou určena pro platbu v hotovosti.


Česká pošta poplatky za složenky

Zatímco na začátku roku podražila úhrada bílé složenky SIPO na Kč, nově si pošta od 1. Kč za doručení této složenky do schránky. Složenky (poštovní poukázky) představují tradiční, ale veskrze nepraktický způsob placení úhrad za služby spojené s bydlením. Musíte si totiž hlídat termín splatnosti každé jednotlivé platby, absolvovat kvůli ní cestu na poštu (a s ní spojené čekání ve frontě) a musíte mít po ruce dostatek hotovosti. Můžete hledat až zásilek najednou?


Jak vidíte na obrázku, vyplníte jméno, příjmení, adresu a psč plátce (tedy příjemce).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky