úterý 10. března 2015

Elektronické vízum usa

Víza, letenky a co ještě? Cca 3kč za jistotu snad není moc? Zažádej o Estu a budeš mít jasno.


Momentálně řeším americké vízum (poprvé), kdyby někoho zajímaly aktuální zkušenosti. Customs and Border Protection (CBP) dôrazne odporúča zabezpečiť pre takéto dieťa notársky overený.

Elektronické vízum bez poplatků má oproti klasickému vízu řadu omezení a je primárně určeno pro jednen vstup s časovým omezením pouze do dnů pobytu v Kaliningradské nebo Leningradské oblasti, tzn. Pro získání těchto e-víza do Ruska ( Kaliningradská oblast) je nutné jen vyplnit žádost pro platné elektronické vízum na speciálním automatizovaném webu MZV Ruské federace. Vízum obdržíte během čtyř kalendářních dnů a to včetně víkendů a svátků. K získání víza není potřeba žádného pozvání.


Vízum si musí občan ČR obstarat ještě před odjezdem do Indie, obdržet jej až při příjezdu na hraničním přechodu není možné. A) Indické elektronické turistické vízum e-VISA. Touto cestou lze žádat o vízum pro krátkodobou (do dnů) turistickou, obchodní nebo zdravotní cestu do Indie.

Cestovní registrace ESTA není vízum. Nesplňuje zákonné ani regulační požadavky a nemůže sloužit místo amerického víza, které vyžadují zákony USA. ESTA znamená elektronický systém pro autorizaci cestovních služeb.


ESTA není elektronické vízum , je považováno za elektronické osvobození od vízové povinnosti a může být použito pro turistické, obchodní nebo tranzitní účely jednotlivci, kteří jsou držiteli pasu z jedné ze zemí bez vízové povinnosti. Na vízum je možné získat povolení k pobytu až na dobu měsíců. Vízum platí let nebo do konce platnosti pasu. Zaregistrovat se v bezvízovém programu Visa Waiver Program a mít elektronickou registraci ESTA.


Aby ste mohli určiť, ktoré víza vlastne potrebujete, musíte vedieť cieľ vašej cesty do Spojených štátov amerických, respektíve či je vašim plánom zotrvať v tejto krajine dlhšie ako mesiace. Ani v případě pobytů delších než měsíců neexistuje přihlašovací povinnost. Toto vízum však nelze za pracovním účelem prodloužit. S tímhle bych tam asi nechodil.


Když tam nechceš, tak vízum nepotřebuješ, takhle to nejspíš u pohovoru uvidí. USA nebo průvodce USA. Vstup na území Kyperské republiky je možný, pokud máte elektronické vízum , národní vízum Kyperské republiky, turistické schengenské vízum (kategorie C) nebo turistické vízum Bulharska, Rumunska a Chorvatska (kategorie C). Takíto cestujúci potrebujú víza.


Kanada, Mexiko a Bermudy nie sú zapojené do Programu bezvízového styku.

Toto elektronické vízum slouží k ověření podmínek umožňujících odcestovat do USA. K problémům s vpuštěním však dochází minimálně. Všechny osoby starší 14-ti let musejí přijít na pohovor. Osoby mladší 14-ti let nemusí na pohovor. Jeden z rodičů musí být přítomen.


Elektronická aplikace pro ESTA víza je rezervační systém, který vám umožní vyplnit formulář žádosti ESTA v českém jazyce pro jednotlivce nebo celou skupinu žadatelů, Vyplnění žádosti na ESTA víza vám zabere maximálně minut. Systém cestovní registrace eTA je velmi podobný americkému ESTA vízu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky