pondělí 2. března 2015

Jak založit odbory

Jejím posláním je ochrana nejen kolektivních, ale i individuálních zájmů zaměstnanců, a to zájmů sociálních a hospodářských. Odborovou organizaci na pracovišti může dnes založit kdokoliv, stačí, aby se dohodli tři zaměstnanci jednoho zaměstnavatele. Platí přímá úměra – čím více členů se podaří do organizace získat, tím větší tlak je možné na zaměstnavatele vyvinout a účinněji prosadit oprávněné zájmy zaměstnanců.


K založení odborové organizace nepotřebujete žádný souhlas zaměstnavatele. Nejen velké firmy jako Škodovka mají odbory. V případě, že zaměstnáváte již tři a více zaměstnanců, což je nejnižší možný počet pro založení odborové organizace, musíte být připraveni, že Vaši zaměstnanci jednoho dne mohou přijít s předložením, že se rozhodli založit odbory.

Tak takový velmi soukromý, osobní dopis kamarádovi , nemůžeš moc pokazit. Přesto se ale Nejvyšší soud ČR postavil na stranu zaměstnankyně, když zrušil jak rozsudek soudu prvního stupně, tak odvolacího soudu. Za správný totiž nebylo možno považovat závěr obou soudů, že byly splněny podmínky pro výpověď z pracovního poměru podle ust. Chci se zeptat jak bojovat proti zaměstnavateli, který po nás pracovnících vyžaduje pracovní docházku více jak dní po sobě jdoucích nebo také že například jdeme 5-nočních a hned následující den máme směny ranní, je to dlouhodobá záležitost která je neúnosná.


Kde a jak založit odbory ? Chceme s kolegi ve strojírenství (svařeči, obraběči,přípraváři mat.,cca lidí) na karlovarsku v naší firmě založit odbory a nevíme jak na to. Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Odborového svazu Kovo nejčastější problémy zaměstnanců v kraji.


Podle právníka svazu Vladimíra Šticha se staly i případy, kdy lidé dostali výpověď, když v podniku chtěli založit odbory.

Pokud přemýšlíte o založení vlastního podnikání, je. Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Aby odborová organizace mohla vzniknout a působit u zaměstnavatele, musí mít nejméně tři členy z řad jeho zaměstnanců. Informace a případnou pomoc při založení organizace vám poskytneme na požádání. Vím, že je tam kolonka zábava, ale pod tím se zobrazí film, kino, program apod.


MODERNÉ ODBORY AIOS je mladý odborový zväz, ktorý je založený na skutočných odborových hodnotách ako je snaha o zlepšovanie pracovných a mzdových podmienok zamestnancov a pomoc tým najslabším a najzraniteľnejším. Ak nesúhlasia s jeho návrhom, môžu sa obrátiť na rozhodcu, ktorý vydá rozhodnutie, ktorým sa rozhodne o uzatvorení kolektívnej zmluvy. Jak založit stránku na facebook, když chci aby byla na hru?


Ak sa zmluvné strany rozhodnú, že nechcú riešiť spor pred rozhodcom, môže po konaní pred sprostredkovateľom zamestnávateľ vyhlásiť výluku alebo odbory štrajk. ZOOS, které mají více jak 3členů a jsou samostatným subjektem OS, mají nárok na místo v předsednictvu VOS (část VI., článek Stanov OS). Po splnění všech výše uvedených náležitostí je nutné oficiálně založení ZO OS oznámit zaměstnavateli. Přeskočit menu na obsah stránky. Založení odborové organizace.


Posláním odborů je především obhajovat zájmy zaměstnanců a bránit jejich práva v pracovněprávních vztazích. V nich jsou zaměstnanci vůči svým zaměstnavatelům vždy slabší podřízenou stranou. Tento nepoměr pomáhají odbory vyvažovat.


Odbory jsou právnickou osobou ve formě sdružení - především zaměstnanců, založené s cílem prosazovat pracovní, hospodářské, politické, sociální a jiné zájmy svých členů. Po rekodifikaci soukromého práva k 1.

Podle předáků KOVO si lidé pod tíhou svého často slabého postavení na trhu práce začínají uvědomovat, že odbory jsou v současnosti jedinou silou, která dokáže účinně hájit jejich práva u zaměstnavatelů. Svým členům navíc poskytují řadu nezanedbatelných výhod. A například po roce se seskupení transformuje na základní odborovou organizaci, která už musí mít všechny náležitosti, jako zápis do spolkového rejstříku anebo musí vést účetnictví.


Celostátní porada odborářů z nemocnic k pokračujícímu nedostatku personálu. Minutou ticha za oběti střeleckého útoku v ostravské FN a vyslovením soustrasti pozůstalým začala 10. Praze celostátní porada zástupců odborových organizací OS a LOK-SČL z nemocnic.


Kladenská huť Poldi stojí, odbory nemají zprávy o zahájení výroby. Nemají ani informace o novém majiteli společnosti, která před rokem Poldi vydražila, řekl v pátek 17. TK předseda odborů ZO OS KOVO Hutě Poldi Jozef Kónya.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky