čtvrtek 7. února 2019

Vzor výpovědi dohodou

Připravili jsem si proto pro Vás vzor dohody o rozvázání pracovního poměru podle nejnovější úpravy. Pracovní poměr může být rozvázán dle § odst. V případě výpovědi dohodou se mění výpovědní lhůta ze měsíců na sjednané datum. Jak vychází z názvu, tato výpověď je postavená na vzájemné dohodě obou stran. Tak jako ostatní výpovědi musí být i tato zhotovena písemně.


Tento druh výpovědi se používá mimo jiné v případě zdravotních důvodů.

Na obsahu dohody se musíte předem domluvit se zaměstnavatelem. Součástí dokumentu musí být datum, kdy váš pracovní poměr skončí. Stáhnout vzor dohody o ukončení pracovního poměru.


Co když zaměstnavatel s dohodou nesouhlasí? Výpověď dohodou zdarma ke stažení. Vzor výpovědi z pracovního poměru dohodou poslouží všem zaměstnancům, kteří chtějí se svým zaměstnavatelem ukončit pracovní poměr dle Zákoníku práce. Hodláte v práci skončit a nevíte jak si se všemi věcmi poradit? Jak napsat výpověď z pracovního poměru?


Nebo jste stále ve zkušební době?

Prozradíme vám, co byste měli vědět před začátkem psaní výpovědi a jaké jsou správné kroky. Podrobnosti k výpovědi dané zaměstnancem uvádíme v jiném článku, který je také uvedený v právní poradně (odkaz zde). Z výpovědi musí být jasné kdo ji dává, komu a kdy.


Pokud jste však vy iniciátorem výpovědi , žádného odstupného se ve většině případů nedočkáte. Ale jak se říká, zázraky se dějí. Tento článek popisuje, jak podat výpověď dohodou. Pro uvedení věcí na pravou míru – pojem „výpověď dohodou “ není úplně správný, zákoník práce jej nezná. Z tohoto důvodu by měla jeho úprava být součástí i laického právního povědomí.


Pro výklad této problematiky je nezbytné vycházet z právní. V případech, kdy zaměstnanci náleží odstupné (zrušení nebo přemístění zaměstnavatele, nadbytečnost zaměstnance, pracovní úraz, nemoc z povolání a expozice), musí být v dohodě uveden důvod ukončení. Musí být sjednána písemně.


Nahlédněte na vzor žádosti o skončení pracovního poměru dohodou. Chcete-li ukončit pracovní poměr dohodou , napište zaměstnavateli žádost. U výpovědi podané zaměstnancem se nevyžaduje žádné odůvodnění (případně může být uveden jakýkoli důvod).


Nemýľte si tiež výpoveď a skončenie dohodou. Výpoveď má vždy určité náležitosti, ktoré vám priblížime v jednotlivých príkladoch. Skončenie pracovného pomeru dohodou.


V prípade, že sa rozhodnete so zamestnávateľov ukončiť pracovný pomer dohodou , nesmiete zabudnúť, že dohoda je dvojstranný právny akt.

Jeden z dotazů, na který jsme v posledních týdnech odpovídali, naleznete v příspěvku o ukončení pracovního poměru dohodou. Pokud vás zajímá o dohodě k ukončení pracovního poměru více, stáhněte si vzor zdarma. Dohoda místo výpovědi. Chci ukončit pracovní poměr dohodou.


Co by měla výpověď ze strany zaměstnance. Na vlastní text výpovědi není žádný předepsaný formulář, přesto jsme pro vás připravili VZOR VÝPOVĚDI , abychom vám usnadnili práci. Důvod výpovědi , tedy proč chce odejít, tedy zaměstnanec uvádět nemusí. Zde naleznete vzory výpovědí zdarma ke stažení.


Jednotný vzor výpovědi podané zaměstnancem neexistuje, přirozeně však výpověď z pracovního poměru musí obsahovat některé náležitosti – jméno firmy, zaměstnance, datum podání výpovědi , datum, od kterého začíná běžet výpovědní lhůta a datum jejího vypršení, kdy je pracovní poměr definitivně ukončen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky