úterý 12. února 2019

Vzor skartačního návrhu

Ministerstva vnitra ČR č. A“ uvedených v příloze č. Na základě § zákona č. ObÚ, co si chce do příloh uvést. Spisový a skartační plán. Vzory návrhu na výběr archiválií mimo skartační řízení a na žádost o projednání zabezpečení dokumentů zanikajícího subjektu. VZOR SKARTAČNÍHO NÁVRHU Adresa odesílatele Místo a datum Č. Pro lepąí přehlednost a orientaci v poměrně sloľité oblasti archivace a skartace písemností byla ustanovení týkající se této problematiky zahrnuta do samostatného vzoru skartačního řádu (který bezprostředně navazuje na spisový řád).


Cílem spisového a skartačního řádu je sjednotit manipulaci s dokumenty, vzniklými nebo vyřízenými u Ústavního soudu České republiky (dále jen ÚS) v zájmu racionalizace správní, operativní a provozní činnosti soudu. Nedílnou součástí spisového a skartačního řádu je spisový a skartační plán. Do skartačního řízení se zařazují všechny dokumenty a spisy, kterým uplynula skartační lhůta, a razítka vyřazená z evidence. Skartační řízení se provede v kalendářním roce následujícím po uplynutí skartační lhůty dokumentu, a to na základě skartačního návrhu.


V principu jde spisový znak rozšiřovat nebo více rozčleňovat. K provedení skartačního řízení sestaví organizace skartační komisi, jejímž členem je vždy pracovník spisovny. Ten v rámci skartačního řízení označí v předávacích protokolech dokumentů S položky, kterým uplynula skartační lhůta a předá je k odsouhlasení vedoucímu útvaru, který byl jejich původcem. Národní archiv doporučuje jako přílohu skartačního návrhu v případě dokumentů neevidovaných v elektronickém systému spisové služby používat seznam dokumentů v elektronické podobě, pokud možno dle zde uvedené šablony. V průvodním dopise skartačního návrhu (viz příloha č.7) se uvede zdůvodnění vyřazení dokumentu.


Schválení skartačního návrhu. Po uplynutí skartačních lhůt vypracuje skartační návrh a společně se seznamy dokumentů navržených k vyřazení (skartaci) ho zašle Státnímu oblastnímu archivu v Litoměřicích. Uvede se pouze ten druh, který je zařazen do skartačního návrhu , resp.


Skartační řád blíže upraví postup při vyřazování písemností v podmínkách odvětví řízeného příslušným ústředním orgánem nebo spadajícího do oboru jeho působnosti, popřípadě obsahuje též vzor skartačního návrhu (§ 7), vzor protokolu o skartačním řízení (§ 8) a jiné pomůcky pro provádění skartačního řízení. Po provedení skartačního řízení a po případném schválení návrhu na vyřazení písemností Státním archivem jsou bezcenné písemnosti zničeny. Tyto písemnosti se odepíšou z evidence archivu. Ke skartačnímu návrhu je připojen seznam spisů.


V seznamu musí být spisy uspořádány podle spisového plánu a rozděleny podle skartačních znaků. A soukromoprávní původce neuvádí ve svých spisových a skartačních plánech a ve svých soupisech dokumentů, které jsou součástí skartačního návrhu skartační lhůtu. Uvádí pouze skartační znak „A. Obsah návrhu do katastra a jeho prílohy.


Návrh do katastra nehnuteľnosti je potrebné vytvoriť vo viacerých vyhotoveniach. Jeden je pre kataster, ostatné vám v podateľni správy katastra opečiatkujú, vyznačia dátum a hodinu doručenia návrhu na vkla počet predložených príloh a číslo konania. Vzor sběrného archu Příloha č. I - Úvodní ustanovení. Tento spisový a skartační řád se vydává na základě § odst. Vzorový spisový a skartační plán obsahuje jednotlivé druhy dokumentů rozdělené do skupin a opatřené skartačními znaky a skartačními lhůtami.


V úvodní části spisového a skartačního plánu jsou uvedeny druhy dokumentů vznikajících z činností, které zajišťují všechny nebo několik útvarů obce, městského obvodu nebo městské části, v dalších částech jsou. Formulář pro vyplnění návrhu na vkla jehož nedílnou součástí musí být alespoň jeden z formulářů II. Aktuální informace z dění měst a obcí.


Výklady a komentáře expertů k současným právním předpisům. Veřejné zakázky pro dodavatele i uchazeče.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky