čtvrtek 28. února 2019

Vyřízení pasu

Spotřebitelské rady Za dva týdny vyrážíte na dovolenou a zjistili jste, že nemáte platný pas? Ministerstvo vnitra bylo zřízeno na základě zákona č. K vyřízení pasu potřebujete pouze občanský průkaz a peníze, případně platební kartu. Cestovní pasy: vše, co potřebujete vědět o vyřízení pasu.


Chystáte se na dovolenou a potřebujete cestovní pas?

V tomto článku se dozvíte vše o vydávání cestovních dokladů, jejich platnosti, poplatcích za vystavení i ostatní informace užitečné pro vyřízení nového cestovního pasu. Vyřízení cestovního pasu je třeba řešit na matrice. Pro obec Uherské Hradiště je nejbližší matrika na obecním úřadě, což je Městský úřad Uherské Hradiště - Odbor správních agend. Končí mi platnost cestovního pasu , co budu potřebovat pro nový? Pro vystavení cestovního pasu s biometrickými prvky, s platností na let a 30-ti denní lhůtou pro jeho vydání, potřebujete předložit pouze platný občanský průkaz, fotografie bude pořízena přímo na pracovišti cestovních pasů.


Při převzetí pasu pak za změnu místa vyzvednutí zaplatíte poplatek 1Kč. Vydávajícím úřadem na dokladu bude ten, kde jste podali žádost o jeho vydání, a to i přesto, že si cestovní doklad vyzvednete jinde.

Pro objednání k vyřízení cestovního pasu nebo pro zodpovězení dotazů k problematice vydávání cestovních dokladů využijte informační linku Kontaktního centra Magistrátu města Ostravy, která je v provozu ve dnech: Pondělí – Pátek od 7. Občania musia byť pri podaní žiadosti o vydanie cestovného pasu osobne prítomní. Pracovníci oddelení dokladov nasnímajú podobu tváre a podpis v elektronickej forme priamo pri podaní žiadosti - nie je potrebná fotografia. Jaké jsou lhůty pro vydání biometrického pasu ? Standardní čekací lhůta je u obecních úřadů dnů. V případě podání žádosti u zastupitelského úřadu (např. v zahraničí) je lhůta 1dnů. Na menších úřadech můžete poprosit o rychlejší vyřízení , občas vám vyjdou vstříc.


Pro obec Hlučín je nejbližší matrika na obecním úřadě, což je Městský úřad Hlučín - Odbor správních agend. Fotografie do pasu bude pořízena na úřadě při podání žádosti. Velmi žádanou formou cestovního pasu je takzvaný rychlopas nově pojmenovaný jako e-pas.


Od ledna má už i tento pas nosič dat s biometrickými údaji stejně jako standardní pas. Občan při ohlášení vyplní formulář o ztrátě nebo odcizení a poté si může podat žádost o vyřízení nového cestovního pasu , kde je povinen prokázat svou totožnost. Před cestou do zahraničí byste si měli zkontrolovat, zda máte platný cestovní doklad. Držitel biometrického pasu je podle zákona oprávněn požádat u kteréhokoliv orgánu oprávněného k vydání tohoto pasu o ověření funkčnosti nosiče dat a správnosti údajů. Dále je třeba zjistit podmínky vstupu a pobytu v daném státě.


Nejkratší doba na vyřízení expresního cestovního pasu s biometrickými údaji je pracovních dnů.

Lze cestovní pas vydat nebo předat na plnou moc? Oficiální informační portál statutárního města Olomouce. Jak a kde lze vyřídit pas a jaké jsou náklady s jeho pořízením? Pokud plánujete cestu do některého ze států EU nebo na území států Schengenského prostoru, pro překročení hranic vám vystačí pouze platný občanský průkaz v odpovídajícím formátu. Doklady se správnímu orgánu předkládají v originále, nebo úředně ověřené fotokopii.


Na ZÚ Tallinn nelze podat žádost o cestovní pas ve zkrácené lhůtě k vyřízení. Dále již nelze vydávat cestovní pasy bez biometrických údajů s omezenou platností na měsíců (tzv. „blesk pasy“) a rovněž není možné zapsat nezletilé děti do cestovních dokladů rodičů. Novela vyřízení cestovního pasu.


Občas cestování po tuzemsku přestává bavit, tehdy se začíná snaha k cestování někam do zahraničí. V takovém případě bude potřeba získat si cestovní pas. To znamená, že pas má nosič dat elektronických údajů. Informace k vydání cestovního pasu. K žádosti o vydání cestovního pasu obou typů je třeba předložit.


Magistrát města Brna, Odbor správních činností, oddělení cestovních dokladů sděluje, že Vaše žádost o vydání cestovního pasu s biometrickými údaji byla vyřízena.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky