pondělí 25. února 2019

Jak správně založit trávník

Kvalitní anglický trávník je okrasou vaší zahrady, která upoutá na první pohled. Zároveň funguje jako její plíce a bezplatný psychoterapeut. Co promyslet, než se pustíte do práce? Máme pro vás návod krok po kroku.


Trávník má být strukturně a barevně jednotným kobercem, jakousi neutrální zelenou plochou spojující do jednoho celku ostatní prvky zahradní nebo parkové kompozice, tj.

Nabrousíme si proto kosu nebo srp a opatrně nově zazelenalou plochu posečeme na výšku okolo cm. Tím se otevřou spodní vrstvy půdy a voda se bude moci lépe vsakovat. Jak založit trávník 1. Víte jak správně založit nový trávník a kdy je na jeho založení nejvhodnější doba?


Pojďme se společně podívat na to, jak tomu doopravdy je! Autor : Tomáš Vávra) Tuto otázku si klade mnoho lidí při zakládání trávníku v okolí jejich domů či zahrádek. Nově vysetý trávník udržujte rovnoměrně vlhký zejména během prvních – týdnů.

Při zalévání držte proud vody směrem nahoru, aby se voda rovnoměrně snášela shora dolů. Výhodou tohoto postupu je, že se travní semeno výrazně neodplavuje a voda se ještě může ve vzduchu mírně ohřát. Odborný článek s konkrétními postupy, jak založit nový trávník.


Vše o založení trávníků zde. Poradíme, jak správně založit trávník. Ptejte se specialistů na postup zakládání trávníků. Teplota vzduchu se k tomu navíc odchýlila v průměru o 5°C nad dlouhodobý průměr a všechno uzavřel třetí nejteplejší srpen za posledních let.


Založit trávník od semínek je ekonomické a navíc si vyberete jaké druhy trávy přesně chcete pěstovat. Pamatujte ovšem, že vysetí trávníku je způsob, který trvá o něco déle, než položení již hotového travního koberce. Je to levná metoda, která ale má nevýhodu v tom, že prvním rokem musíte být na travní semeno opatrní a příliš trávník nepoužívat. Než koupíte travní semeno, informujte se, jestli se travní směs do podmínek vaší zahrady hodí a jestli tam bude.


Víte, jak ho správně založit ? Dnešní video vám ukáže, jak na to. Je to ideální okamžik pro vytvoření terénní vlny v zahradě, srovnání pozemku a podobně. Vrchní vrstvu musí vždy tvořit uválcovaná ornice.


Nejčastější úpravou pozemku bývá založení trávníku, což sebou nese určitá pravidla, která je nutné dodržovat, chceme-li dosáhnout těch nejlepších výsledků.

Zdravý trávník je zcela jistě snem každého milovníka zeleně. Vždyť co může být příjemnějšího, než si po dlouhém a namáhavém pracovním dni odpočinout na jemném, voňavém trávníku, kterým se pyšní naše zahrada? Každý trávník potřebuje živiny, aby správně prosperoval. Kdy a jak na sekání trávy?


Z čeho vytvořit obruby a lemy zatravněných ploch? Může být jezírko úplně bez řas? Zavlažování recyklovanou vodou - jak. Spolu se začátkem zahradnické sezony je třeba připravit záhony na novou výsadbu.


Nejen pro tento účel vám dobře poslouží kvalitní kompost. Dále je třeba zahradu po zimním spánku přivést opět k životu. Po těchto pracích budete naopak potřebovat pro mnohé neužitečnou hmotu někam odvézt. Není tak nic lepšího, než pozvolna začít se založením fungujícího. Takto má vypadat správně prokořeněný trávník.


Složení substrátu: písek , rašelina , biovin , zeolit. Tento půdní profil je rok a půl od založení trávníku. Více detailů, jak byl zakládán tento trávník , najdete na videu v tomto článku. Chcete-li, aby byl trávník dlouhodobě kvalitní, je nezbytná pečlivá příprava půdy a také výběr vhodného druhu osiva pro dané prostředí.


Základem výsadby je vhodný výběr travní směsi, která určuje vlastnosti a charakter vašeho budoucího trávníku. Proto výběr travní směsi v žádném případě nepodceňujte. O tom, že zaprší a trávník se opět zazelená, si už můžeme nechat jen zdát, a i proto ani nedoufejme, že trávník bude bez péče na jaře svěží a hustý jako perský koberec.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky