středa 5. září 2018

Výpověď pojistné smlouvy

Výpověď povinného ručení a havarijního pojištění. Nejdůležitější je myslet na období týdnů před ukončením smlouvy. Pokud to nestihnete, tak vám pojišťovna automaticky smlouvu. Důvod výpovědi: Potvrzení o bezeškodním průběhu zašlete na adresu uvedenou níže.


V případě prodeje vozidla dojde i ke změně vlastníka, což s sebou nese i zánik smlouvy o povinném ručení vázající se k danému vozu.

Pojištění se automaticky nepřevádí na nového vlastníka. Když dojde k pojistné události, tedy když se stane něco, kvůli čemu pojistku máte sjednánu, pak ze zákona Vy i pojišťovna můžete zažádat o výpověď pojistné smlouvy. Důvodů může být několik, třeba touto událostí došlo ke zničení pojištěné věci a tím je zbytečné mít pojištění dále nebo jste třeba nebyli spokojeni s plněním pojišťovny. Pojistné je sjednáno vždy jako roční a placeno v měsíčních, čtvrtletních či pololetních splátkách.


Na uzavření dohody o ukončení pojistné smlouvy není právní nárok. Pojistitel nebo pojistník mohou soukromé pojištění vypovědět také do měsíců ode dne uzavření pojistné smlouvy bez udání důvodu. Pokud chcete vypovědět pojistnou smlouvu, můžete využít náš formulář.

Vyplňte prosím důvod výpovědi. Pokud se výpověď týká auta, nezapomeňte přiložit kopii velkého technického průkazu. Sepište pokyn k ukončení pojištění, který bude obsahovat: specifikaci požadavku na ukončení pojištění, číslo pojistné smlouvy , vaše jméno, příjmení, datum narození a adresu. Případně se stavte na pobočce, kde to můžete sepsat.


Vypovídám výše uvedenou pojistnou smlouvu v souladu se zákonem o pojistné smlouvě ve lhůtě měsíců od sjednání pojištění. Současně žádám o zaslání potvrzení o délce bezeškodného průběhu pojištění. Změnou pojišťovny nepříjdete o bonus, nic Vás nestojí, zabere Vám pár minut a ušetříte často i tisíce korun každý rok. Autor: Michal Hudec Soukromé pojištění může podle Zákona č. Odstoupení od pojistné smlouvy Pro smlouvy uzavřené od 1. Pro odstoupení od pojistné smlouvy můžete použít tento vzorový formulář, není to však Vaší povinností. Tento formulář zasílejte na adresu: Česká podnikatelská pojišťovna a. Vienna Insurance Group, P. Pojistnou smlouvu nemůžete ukončit, kdy se Vám zachce i výpověď povinného ručení má svá pravidla.


Někde je možné pojištění vypovědět k nejbližší platbě, tato možnost záleží na dané pojišťovně. DOST O ZRUŠENÍ POJISTNÉ SMLOUVY.

Kontaktní adresa (v případě, že se liší od pojistné smlouvy ) Číslo popisné. Změna vlastníka Ke konci pojistného období. Do dvou měsíců od data sjednání pojištění. Doporučujeme výpověď podat na pobočce pojišťovny nebo zaslat pojišťovně doporučenou listovní zásilkou, vždy Vám zůstane v ruce doklad o předání nebo odeslání. Výročí pojistné smlouvy povinného ručení V případě výročí pojistné smlouvy , je možné podat výpověď povinného ručení ke konci pojistného období.


Return to Content Main menu. Pokud je pojistná smlouva vypovězena, pozbývá platnosti uplynutím výpovědní doby. Pojistné , které je nespotřebováno, vám pojišťovna vrátí.


Nejčastějším způsobem ukončení pojistné smlouvy je výpověď ke konci pojistného období. Další možností, kdy vypovědět povinné ručení, je tříměsíční doba od vzniku poslední pojistné události. V případě, že pojišťovně zašlete písemnou výpověď smlouvy , do měsíce od doručení dojde k ukončení smlouvy. Formulář pro odstoupení od pojistné smlouvy naleznete zde. Ukončení smlouvy dohodou 7. Zánik pro neplacení 5. Podpis si nechte úředně ověřit, například na každé poště.


Vzor pojistné smlouvy ke stažení najdete na konci článku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky