čtvrtek 27. září 2018

Kolektivní smlouva okd

Kolektivní smlouva okd

Book your Hotel in Kassel online. Easy and Secure Online Booking. New deals listed every day! Easy, fast and secure booking! Průměrný měsíční výdělek horníků se loni podle.


Kolektivní smlouva okd

Sdružení hornických odborů používá zkratku SHO. Historie SHO: Za počátky SHO lze považovat 2. Koordinační odborový orgán“ (zkratka KOO OKD ). Překvapivě rychle a zatím bez zveřejnění bližších detailů podepsali zástupci společnosti OKD a hornických odborů dodatek ke kolektivní smlouvě. Co obsahuje, není ještě jasné. Nová kolektivní smlouva v OKD platí od 1. Zaručuje mimo jiné, že rodiny horníků, kteří zahynou při práci v dole, dostanou proti loňsku zvýšené odškodné, zvýšil se i příplatek zaměstnancům na úseku bezpečnosti práce.


Mzdy v Českých drahách vzrostou o procenta Na podobě kolektivní smlouvy se po téměř tříměsíčním vyjednávání dohodlo vedení společnosti se zástupci všech deseti odborových organizací. Kolektivní smlouva vypršela na konci března. O domluvené dvanáctiměsíční odchodné mohou přijít horníci z Dolu Paskov, který společnost OKD plánuje co nejdříve uzavřít. Vedení OKD už podle některých zdrojů oznámilo věřitelskému výboru, že chce odstoupit od kolektivní smlouvy. Horníkům by tak mohlo zbýt jen tříměsíční odstupné.


Kolektivní smlouva okd

Smlouva se uzavírá na dobu určitou, nebo neurčitou. Výpovědní doba je měsíců. Pokud se týká její právní povahy, jedná se o smlouvu, tedy dvoustranný právní úkon. Na druhé straně je kolektivní smlouva rovněž pramenem práva. S ohledem na to jsou kolektivní smlouvy označovány jako tzv.


Normativní povaha kolektivní. I vedení OKD uznává, že je potřeba mzdy navýšit, avšak každá strana má jinou představu o konkrétní výši navýšení mezd. Ostrava - Vedení těžební společnosti OKD odmítlo návrh kolektivní smlouvy, který podal zprostředkovatel, a místo toho předložilo zaměstnancům svůj vlastní návrh. Uzavření nové kolektivní smlouvy v těžební společnosti OKD se odkládá na neurčito.


Zaměstnancům garantuje dosavadní mzdy a většinu benefitů. Dříve ohlášená stávka tedy nebude. TK to řekl mluvčí společnosti Marek Síbrt. Uživatel není přihlášen. Great savings on hotels in Kassel, Germany online.


Zástupci vedení firmy podepsali s odboráři takzvaný mzdový dodatek, který zajistí zachování výše mezd na úrovni loňského roku, informoval agenturu. Odboráři dnes v těžební firmě OKD patřící NWR (2CZK, ) vyhlásili stávkovou pohotovost. Zde naleznete zprávy, zápisy z řádných i mimořádných schůzí, a z jednání odborové organizace NPO THZ OKD v rámci OKD.


Rovněž zde najdete články z ostatních odborových organizací, pokud je uvolní k publikaci na našem webu. Kvůli vyjednávání o kolektivní smlouvě byla v OKD vyhrocená situace a stávková pohotovost i loni. Skvělá nabídka pobytů v hotelu Harmonie v Luhačovicích str. Region - Po dlouhých měsících vyjednávání a stanovení termínů stávek se vedení důlní společnosti OKD nakonec přece jen s odborovými předáky dohodlo na kompromisním znění nové kolektivní smlouvy. Management OKD odmítnul i kompromisní návrh zprostředkovatele.


Proto odbory vyhlásily stávkou pohotovost a následně i stávku. Odbory vyzvaly zaměstnance, aby začali na šachtách v referendu hlasovat, zda jsou ochotni jít do stávky nebo chtějí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky