úterý 4. září 2018

Likvidace obchodních společností

Likvidace obchodních společností - vítejte Nabízím Vám likvidaci obchodních společností , zapsaných v obchodním rejstříku v České republice. Této problematice se již věnuji let a za dobu mé činnosti jsem úspěšně ukončil a následně nechal vymazat z obchodního rejstříku cca 1firem (viz seznam). Likvidace je proces, který zpravidla nastupuje poté, co je společnost zrušena. Jejím účelem je vypořádat majetek a dluhy společnosti předtím, než zanikne jako právní subjekt.


V průběhu likvidace tak dochází k zásadním změnám v poměrech společnosti , jejích společníků i věřitelů.

Postup likvidace společnosti je odlišný v závislosti na tom, o jakou společnost se jedná, bude tedy jiný u likvidace s. Vždy dojde k ukončení podnikání a následuje zánik firmy. Zatímco v minulosti bylo poměrně běžné nechat prázdné nepotřebné společnosti , jejichž činnost byla ukončena, ležet ladem, stále více podnikatelů preferuje nepotřebnou společnost dobrovolně zlikvidovat a vymazat z obchodního rejstříku. Jeden ze způsobů zániku obchodních společností je likvidace.


Ustanovení týkající se likvidace obchodních společností nalezneme předevąím v zákoně č. NOZ), kdy tento zákon přebírá regulaci obchodního zákoníku a staví jej jako obecný pro vąechny právnické osoby. Funkce se ujímá likvidátor, společnost používá dodatek „v likvidaci“ a může činit jen omezený rozsah právních jednání.

Vstup společnosti do likvidace se zapisuje do obchodního rejstříku. Ke dni, který předchází dni vstupu do likvidace (den zrušení společnosti ) se provede mimořádná účetní uzávěrka a sestavuje se také přiznání k dani z příjmů právnických osob. Po dobu likvidace se užívá název společnosti s dovětkem v likvidaci.


Likvidace se neprovádí v případě, že dochází k přeměně společnosti nebo v případech, kdy zde k tomu není postačující majetek. Dělení obchodních společností. Právní úprava likvidace je obsažena obecně pro všechny právnické osoby v § 1a násl. Speciální ustanovení o zrušení společnosti s ručením omezeným jsou obsažena v § 2a § 2zákona o obchodních korporacích (dále jen „ZOK“) a v § až § ZOK nalezneme úpravu likvidačního zůstatku.


Zjednoduší se likvidace obchodních společností ? Vláda schválila návrh nařízení, jehož cílem má být zjednodušení procesu likvidace právnických osob po administrativní a finanční stránce. Některým subjektům má odpustit uveřejnění jejich vstupu do likvidace v Obchodním věstníku zcela, jiným zčásti. Veškeré služby spojené s likvidací společností a družstev jsou vedeny profesionálně, odborně a zcela legálně. Obchodní korporace zaniká ke dni výmazu z obchodního rejstříku, nicméně takovému zániku ale předchází proces zrušení, a to buď s likvidací, nebo bez likvidace. Proces likvidace kapitálových obchodních společností je upraven obecně pouze v osmi paragrafech ObchZ a následně pak speciálně pro jednotlivé typy společností , nicméně úprava je značně nekonkrétní a umožňuje mnoho prostoru pro vlastní výklad jednotlivých likvidátorů, resp.


Zajišťujeme řádné a transparentní likvidace obchodních společností na klíč – od základních administrativních úkonů po složité audity a soudní řízení. Zániku společnosti , což je výmaz z obchodního rejstříku, předchází zrušení společnosti.

Ke zrušení společnosti dochází s likvidací nebo bez likvidace. Průběh dobrovolné likvidace společnosti s ručením omezeným - 1. Rozhodnou-li se společníci ukončit činnost společnosti s ručením omezeným (dále jen „společnost“) a tuto společnost zrušit a zlikvidovat, hovoří se o tzv. Ukončení vašich obchodních aktivit je třeba vykonat odborně tak, abyste se vyhnuli sankcím a splnili si zákonnou povinnost.


Vykonáme kompletní proces likvidace společnosti od přípravy dokumentů až po návrh na vykonání změn v Obchodním rejstříku. Soudem nařízené likvidace obchodních společností - str. Jmenování likvidátora soudem - str.


Likvidace neprobíhá pokud jmění společnosti přechází na jiného majitele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky