pondělí 3. září 2018

Vizum do turecka

Do cestovního pasu je rovněž zanesen termín, do kdy má být vozidlo vyvezeno zpět, popř. Toto povolení je vydáváno maximálně na dobu 1dnů. Daný osobní automobil může opustit území Turecka pouze s řidičem, který má vozidlo zapsané v cestovním pase. Pokud cestujete do Turecka na dovolenou, můžete zde být dnů od data vstupu do země.


Tedy přicestujete do Turecka a bez víza, jen s pasem zde můžete být až dnů.

Důležité je zkontrolovat platnost pasu. Ta by měla být měsíců od data opuštění země. Kdy je třeba vízum do Turecka ? Vízum je třeba, pokud chcete v. Víza do Turecka nejsou povinná… a před běžnou dovolenou řešit nemusíte.


Pro turistické účely a pro občany ČR. Na občanku to do Turecka vůbec nezkoušejte. Pokud se chystáte na běžnou dovolenou v délce do dnů a do Turecka se dopravujete letecky, dostanete automaticky razítko do pasu, tedy turistické vízum na letišti.

Pokud jste se rozhodli pro dobrodružnější cestu autobusem nebo vlakem, dostanete stejné vízum do Turecka na. Pro občany ČR platí bezvízový styk pro pobyt do dnů od prvního vstupu na území země. Pro vstup na území Turecka je zapotřebí mít platný cestovní doklad (cestovní pas). Platnost tohoto dokladu musí být nejméně měsíců od vstupu do země.


Před každou cestou je dobré se informovat o režimech vstupu do dané země. Do Turecka jedině s pasem. V případě Turecka neplatí žádná výjimka a neznalost neomlouvá. Co ale budete muset mít je cestovní pas.


Platnosť pasu musí byť minimálne mesiacov po návrate. Deti musia mať vlastný cestovný pas. Vstup na občiansky preukaz nie je možný. Potrebujem do Turecka víza? V poistení musí byť zahrnuté krytie nákladov na cestu alebo prevoz poisteného do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia, krytie nákladov na prevoz poisteného po prepustení do miesta pobytu a krytie nákladov na prevoz telesných pozostatkov poisteného.


Poistenie musí byť uzatvorené po celú dobu platnosti víz. Turecka předepsáno, nicméně se doporučuje očkování proti žloutence typu A, B, popřípadě očkování proti břišnímu tyfu a vzteklině. Malárie se může vyskytovat na jihovýchodě země od dubna do října, je potřeba sledovat aktuální situaci.

Chcete-li zažít nádech orientu s příměsí silných znaků evropské kultury, vydejte se do Turecka , do země dvou kontinentů, do země rozdílů. Při cestě do Turecka po zemi si hodinky posunete o hodinu dopředu už při vstupu do Bulharska nebo Rumunska. Turecko uspokojí i náročnější cestovatele. Istanbulu a oficiální čas tu zhruba odpovídá času slunečnímu, východ Turecka leží téměř na 45.


Poradíme vám, co vyřídit a jak na turecké vízum. Zistite, či do Turecka potrebujete občiansky preukaz, pas alebo víza. S jakými doklady lze jet do Turecka ? Jste-li držitel cestovního pasu České republiky, cestujete do Turecka za turistickým účelem a váš pobyt nepřesáhne dnů v průběhu 1dnů, vízum nepotřebujete. Po příletu do Turecka projdete na letišti pasovou kontrolou, kde automaticky dostanete razítko do pasu (turistické vízum).


Cestovní pas a víza do Turecka. Zkontrolujte si však platnost vašeho. Podmienky vstupu a pobytu občanov Slovenskej republiky do Turecka. Slovenskí občania pri cestách do Turecka , ktoré nepresiahnu dní pobytu v rámci 1dní môžu cestovať bez víz.


Turecký prezident spolu s prezidentom Slovenskej republiky o dvanástej hodine podpísali návrh tamojšej vlády na zrušenie vízovej povinnosti pre Slovákov, potvrdil hovorca hlavy štátu Marek Trubač.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky