úterý 30. července 2019

Úmrtní list vydání

Základní informace k životní situaci. Pojmenování (název) životní situace. V případě, že si pozůstalý chce vyzvednout úmrtní list osobně na matričním úřadě, bude se zde muset prokázat dokladem totožnosti a prokázat oprávněnost vydání úmrtního listu. Do dnů od obdržení listu o prohlídce mrtvého od lékaře či zdravotnického zařízení.


Vydání duplikátu úmrtního listu.

Po zápisu do knihy úmrtí je vyřizovateli pohřbu vydán úmrtní list. Při úmrtí osoby obdrží matriční úřad od poskytovalele zdravotních služeb „ List o prohlídce zemřelého“, na jehož základě zapíše zemřelou osobu do knihy úmrtí a vystaví úmrtní list. Pokud jsou pohřební službou doručeny i všechny předepsané doklady k vystavení úmrtního listu, je vystavený úmrtní list. Jak zařídit jeho vydání ? V případě ztráty matričního dokladu se dostavte na matriční úřad podle místa matriční události, který vám úmrtní.


Kdo vydává úmrtní list ? Fyzická osoba, která na vydání úmrtního listu prokáže právní zájem nebo která žila se zemřelým v době jeho smrti ve společné domácnosti, anebo která je vypravitelem jeho pohřbu. Kde můžete záležitost vyřídit: Městský úřad Příbram, Gen.

Matrika v místě úmrtí. Na kterém úřadě můžete tuto životní situaci řešit: Na matričním úřadu příslušném podle místa úmrtí. Jméno(a), příjmení žadatele. Jestli se naopak vaše manželství z nějakého důvodu rozpadlo a nebudete v rodném listu chtít uvádět otce, pak si připravte navíc svůj rodný list (nebo jeho úředně ověřenou kopii), podepsané prohlášení o jménu dítěte, jste-li rozvedená, pak také pravomocný rozsudek o rozvodu manželství, jste-li vdova, potom úmrtní. Obecné informace, Občané ČR jsou povinni učinit zápis o narození, uzavření manželství či registrovaného partnerství, a úmrtí, ke kterým došlo mimo území České republiky, do Zvláštní matriky, vedené Úřadem městské části Brno-střed.


Druhopis matričního dokladu (rodný list , oddací list , úmrtní list ) Stručn ě Úplné znění. Pokud jste ztratili rodný, oddací nebo úmrtní list , je možno ze zápisu v matriční knize vydat jeho druhopis. Kde, s kým a kdy životní situac.


Oprávněnými osobami pro vydání úmrtního listu jsou osoby podle § zák. Zpět Co je potřeba Platný doklad totožnosti Žádost o vydání matričního dokladu Další dokumenty, kterými občan prokáže nárok na vydání matričního dokladu (pouze v některých případech) Uhrazení správního poplatku (1Kč) Postup Občan předloží žádost o vydání matričního dokladu, platný doklad totožnosti a další potřebné dokumenty na oddělení matrik. Evropského parlamentu Informace pro voliče, který změnil trvalý pobyt po 14. Pokud žádáte o zapsání rodinného stavu - oddací list , pravomocné rozhodnutí soudu o rozvodu, úmrtní list manžela nebo doklad o uzavření partnerství, úmrtní list partnera).


K vydání osvědčení je třeba předložit vždy rodný list českého občana (tj. dítěte, resp. žadatele), oddací list rodičů, příp. Osvědčení pro vydání prvního občanského průkazu pro letého žadatele je bez správního poplatku. Pokud rodiče určují otcovství k nenarozenému dítěti, žena předloží těhotenskou průkazku.


Mají-li rodiče již společné děti, je nutné předložit i jejich rodné listy.

Při sepisování zápisu o určení otcovství s cizinci je nutná přítomnost soudního tlumočníka. Duplikát úmrtního listu 10- Kč (správní poplatek se vybírá při vydání duplikátu). Jaké jsou lhůty pro vyřízení. Vydávání matričních dokladů - rodný, oddací a úmrtní list Jde-li o narození, uzavření manželství nebo úmrtí státního občana České republiky v cizině, pak matriční doklad vydá Úřad městské části Brno-stře zvláštní matrika.


Z provedených zápisů se vydávají matriční doklady (rodný, oddací a úmrtní list a doklad o registrovaném partnerství), které obsahují údaje o skutečnostech zapsaných v matriční knize podle stavu ke dni jeho vydání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky