čtvrtek 18. července 2019

Propustka k lékaři na jak dlouho

APR Representative Variable. Whenever You Want For Free. Over 4Stores Nationwide. Available - Including Sundays! Kdy máte nárok na propustku k lékaři a na jak dlouho platí.

V pracovně-právních vztazích obecně platí, že zaměstnanec je povinen chodit k lékaři mimo pracovní dobu a pouze v případech, kdy to není možné, má nárok na placené pracovní volno na nezbytně nutnou dobu. Mnoho lékařů odpoledne a po večerech neoridnuje, jak to tedy udělat, když ho potřebujete navštívit? Musí vás zaměstnavatel z práce uvolnit a budete to mít placené? Na jak dlouhou dobu se můžete vydat k lékaři ? Musíte svého šéfa podrobně informovat o svém zdravotním stavu?


To všechno jsou otázky, na které se vám. Bohužel celé řadě z nich je tato zákonem schválená propustka upírána. A existují na propuštění k lékaři nějaká pravidla?

Kdo má na propustku v práci skutečně nárok? Vaše odchody se nicméně mohou projevit například na odměně (třeba na výkonnostních bonusech) a v praxi se někdy může stát i to, že zaměstnavatel při příštím snižování stavů zacílí právě na vaši pozici (byť by takto z pohledu práva správně uvažovat neměl). Nepříliš časté docházky k lékaři , respektive. Dobrý den,zákon ani jiný právní předpis nestanovuje přesný počet hodin.


Je zákonem určená časová hranice na propustku? Pokud zaměstnanec chce jít k lékaři a zaměstnavatel mu dá propustku jen na hodiny, je nějaký konkrétní předpis, který upravuje délku propustky nebo si délku propustky může zaměstnavatel stanovit sám? Ta se posuzuje individuálně, může trvat několik hodin, ale například může být propustka k lékaři na celý den (pracovní dobu). Krom toho Forma prokazování návštěv u lékaře není zákonem ani žádným jiným právním předpisem předepsána.


Musíte jít se svým dítětem ve své pracovní době k lékaři ? I tehdy máte nárok na placené pracovní volno. Pracovní volno ( propustka k lékaři na nezbytně dlouhou dobu) je ovšem v případě doprovodu poskytováno pouze jednomu z rodinných příslušníků. Dobry den, chci se zeptat zda nejaky zakon upresnuje jak dlouho mohu jet maximalne k lekari? Ale když musím k lékaři do vedlejšího města a objednaná jsem např.


To samé platí když jdu k lékaři se synem. Nejdřív k dětské doktorce a ta nás. Ve svém mailu píšete, že byste si potřebovala vzít propustku na návštěvu k lékaři , avšak Váš nadřízený Vám sdělil, že Vám proplatí pouze hodiny.

Your Product In A Store Near You. Návštěva lékaře ale dle Vás bude trvat déle a vedoucí Vám na zbytek času dá neplacené volno. Pokud půjde jinam, zaměstnavatel mu může proplatit jen tu dobu, kterou by jinak strávil na tomto pracovišti.


Zaměstnavatel vám ji musí dát, i pokud doprovázíte jiného rodinného. Propustka i pro rodinu. Není to pravda, propustka k lékaři je na uvolnění na nezbytně nutnou dobu. Stihnete-li dva lékaře v kratší době, než činí vaše pracovní doba, musíte se samozřejmě vrátit do práce. Lékař nebo sestra by na propustku měla vyznačit, v kolik hodin jste u lékaře byla.


Ještě dodatek - k lékaři má zaměstnanec chodit. Vyšetření nebo ošetření a) Pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu se poskytne na nezbytně nutnou dobu, bylo-li vyšetření nebo ošetření provedeno ve zdravotnickém zařízení, které je ve smluvním vztahu ke zdravotní pojišťovně, kterou si zaměstnanec zvolil, a které je nejblíže bydlišti. Re: propustka k lékaři Ale pokud jde o radu, jak překlenout dobu např.


Nikde nikdy nepíšu, aby se někdo házel maro naopak - mnohokrát jsem zde brojila proti dotazům typu mám jít na nemocenskou nebo na ÚP nebo jak dlouho ještě můž zůstat nemocný apod. Než se zeptám na hlavní otázku, zajímá mě, jestli platí propustka od dálky od zaměstnavatele nebo od dálky od bydliště. Máme v práci pracovní dobu od 6:do 16:3 takže 1hodin v práci, z toho půl hodinka přestávka, takže hodin proplaceno. Když navíc na vyšetření k lékaři potřebujeme jít v pracovní době, netěší tato situace ani zaměstnavatele.


Jaká práva a povinnosti v této souvislosti zaměstnanci mají? Co po nich zaměstnavatel může požadovat a co už je za hranicí zákona? Každý čas od času potřebuje na vyšetření k lékaři , ale ne vždy se podaří naplánovat si jeho návštěvu tak, aby nezasahovala do pracovní doby. Na některá odborná vyšetření jsou často dlouhé čekací lhůty a pak nezbývá, než navštívit lékaře v přidělený termín.


Je ale zaměstnavatel povinen proplácet zaměstnancům celou dobu strávenou u lékaře v. Muže zaměstnavatel takhle kontrolovat u lékaře, jak dlouho jsem tam byla atd.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky