úterý 16. července 2019

Směnka vzor

Jméno a příjmení, celé datum narození (může být zastoupeno také rodným číslem) a celá adresa. Neuvádějte raději žádné zkrácené zápisy (“Nám.” apod.). Pole určuje, komu má být směnka vyplacena, obvykle tedy obsahuje údaje toho, kdo půjčuje peníze.


Splatno v (místo, kde bude splaceno) např. Směnka slouží jako způsob k zajištění půjčky.

Rozlišujeme směnky vlastní a směnky cizí. Vzor doporučujeme zvážit případně spíše jen jako vedlejší zajišťovací prostředek vedle jiné smlouvy, např. SMLOUVY O ZÁPŮJČCE nebo vedle UZNÁNÍ DLUHU (typicky oba instituty u zápůjčcek finančních prostředků).


Pokud bychom vzor směnky vyplnili tak, že Božena Němcová má zaplatit 20. Kč Janu Nerudovi, pak by vyplněná směnka vypadala takto: V Praze dne 20. Za tuto směnku zaplatím bez protestu dne 20. Jana Nerudy, bytem Ovocný trh 3 Praha, směnečnou sumu ve výši 20.


Na tomto místě vyplňte název obce, kde má být směnka placena - i pokud je stejných obcí v rámci republiky více, není potřeba rozlišovat, o kterou konkrétní se jedná, směnka je stále platná.

Je možné vyplnit i celou adresu, ale musí se vždy jednat o platnou doručovací adresu. Ale jeho vypracování může být libovolné. OZ“), nabývá účinnosti i legální definice cenného papíru, což představuje v podmínkách českého právního řádu podstatnou novinku. Poslední náležitostí je vlastnoruční podpis, bez kterého by směnka nebyla platná. Je jedno, zda směnku vyplníte čitelně rukou nebo písmem na počítači.


Důležité je, zda vámi vybraný vzor obsahuje všechny potřebné náležitosti. Pro vytavení směnky je třeba přesně specifikovat jednotlivé strany směnky, kterými jsou směnečný dlužník – výstavce směnky a remitent (věřitel). Chybí-li ve směnce údaj splatnosti, jde o směnku splatnou na viděnou. Postrádá-li směnka místo vystavení, bere se, že směnka byla vystavena v místě uvedeném u jména výstavce. Kč (slovy stotisíckorunčeských) panu Jméno Příjmení, r. Co je to směnka , jaké má náležitosti Typy směnek Existuje půjčka na směnku?


Jedná se o jednoduchou formu úvěru, z něhož jasně vyplývají závazkové vztahy. V takovém případě má totiž její držitel díky výše uvedeným specifikům možnost doplnit obsah blankosměnky takovým způsobem, aby přesně odpovídal obsahu zajištěného závazku (tedy např. aby výše směnečné pohledávky od-povídala výši dluhu, jehož úhradu má směnka zajišťovat). Uploa share, search and download for free. Credit allows you to download with unlimited speed.


Využití směnky v praxi je velmi široké.

Možná si myslíte, že směnka může být vystavena jen na předtištěném blanketu. Není to pravda, směnku si můžete sestavit a vytisknout i sami. Nesmíte však zapomenout uvést žádný z povinných údajů, jinak bude směnka neplatná. Je možné jí prodat před datem splatnosti a tím získat poměrnou část prostředků podstatně dříve, nebo je ji možné si ponechat a obdržet prostředky až ke dni splatnosti. Nejčastěji je směnka samozřejmě využívána v souvislosti s půjčkami, kde může nahradit běžné smlouvy o půjčkách.


V tomto případě se vyplatí směnka vzor využít ve chvíli, kdy hledáte skutečně jednoduchou formu smluvní dokumentace. V samotném článku najdete i samotný vzor směnky ve formátu Wordu (.doc). Co musí obsahovat směnka vzor.


Vzorová směnka by měla obsahovat údaje o tom kde byla směnka sepsána a podespána. Dále se uvádí den, kdy byla. Návod pro správné vyplnění směnky naleznete zde.


Směnku vystavuje (podepisuje) dlužník. Půjčit peníze si lze také na základě Smlouvy o zápůjčce. Pokud je Váš dlužník v prodlení, mohlo by se Vám hodit Uznání dluhu se splátkovým kalendářem. Pokud nějaké osobě chcete půjčit peníze, ale zároveň se bojíte, abyste o ně nepřišli, je dobré využít některého ze zajišťovacích instrumentů, jakým je např. Stáhněte si náš vzor , ve kterém je i uveden návo jak ho vyplnit.


Směnečná práva jsou snadno převoditelná žirováním (též rubopisem, indosací – angl. endorsement).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky