čtvrtek 16. února 2017

Kdy změnit zaměstnání

Do rodiny, mezi kamarády, do zálib. Nemusí to nutně znamenat konec stávajícího zaměstnání , ale podobná situace značí, že je nejvyšší čas současnou práci zrevidovat a něco změnit. Proč lidé často zůstávají v práci, i když jim v ní není dobře? Jedná se o situace, kdy jedna výhoda vyvažuje kupu nevýhod. Celých let jsem pracoval ve fabrice a nikdy mě nenapadlo práci měnit,“ povídal mi nedávno dědeček.


A jedním dechem pokračoval: „Vy mladí to máte jinak, nevydržíte na jednom místě.

Dobře se připravte na přechodné období, kdy budete práci hledat nebo kdy nebudete vydělávat tolik. Vytvořte si dostatečné finanční zabezpečení. Někteří lidé v práci tráví více než třetinu svého života, a pokud v práci nejste šťastní, tak to silně poznamená celou kvalitu Vašeho života. Nešťastní lidé ve svém zaměstnání následně problémy z práce přenášení na svoji rodinu a přátele, což vytváří nepříjemný kolotoč.


Klíčové rozhodnutí za vás nikdo neudělá Rychle se měnící ekonomika a nová odvětví ale obecně nutí k zamyšlení o změně mnohem více lidí ve středním věku než dříve. V práci strávíme třetinu každého pracovního dne. Práce se stala alfou a omegou všeho.


Když potkáte starého známého, první otázka je jasná: „A co ty teď děláš?

Synonymem úspěchu se stala míra spokojenosti v zaměstnání. Jenže Čechů spokojeno není a nic s tím nedělá. Tématu, kdy a proč změnit zaměstnání , se v poslední době věnuje hodně pozornosti. Důvodem je samozřejmě situace na pracovním trhu, která bez diskuse nahrává všem uchazečům o zaměstnání. Ti mohou mít na svého zaměstnavatele mnohem vyšší nároky, než kdykoliv dříve.


Změna zaměstnání patří k velmi důležitým, ale také těžkým životním rozhodnutím. Někdo má to štěstí, že ho jeho práce po dlouhé roky těší, baví a naplňuje. Pokud se pro vás nejhorším dnem v týdnu stala neděle večer , protože v pondělí musíte do práce a cítíte se ve stresu, měli byste zpozornět.


Kdy změnit zaměstnání. Někdy se jedná o krátkodobou záležitost, jindy je to vážné. A právě v tom druhém případě je nejvyšší čas pomyslet na změnu zaměstnání. Takže pokud z toho vyvozujete, že nejčastějším impulsem ke změně zaměstnání je touha po vyšším platu, jste na omylu. Podle jednoho nezávislého průzkumu bylo zjištěno, že pro necelých lidí je hlavním stimulem lepší kariérní nabídka.


Jste v dosavadní práci nespokojení a chcete změnit práci? Pak vězte, že nejste zdaleka jediní. Změnit práci však chce určitou dávku odvahy. Bohužel dnes převažuje důvod změny „vynucený“ než ten „motivační“, kdy dochází vlivem ekonomické recese ke ztrátě práce při organizačních změnách či redukci zaměstnanců.


Mnozí se tak ocitnou v situaci, že si nejen hledají nové zaměstnání , ale jsou odhodláni i změnit obsah práce, aby prostě pracovat mohli.

Všeobecná online poradna - auto moto - dům a byt - zahrada - vaření - zdraví - sport - PC - kutilství - společnost - móda - zvířata. Dokážete si však představit, že budete v práci bez dobrého parťáka, se kterým si můžete vždycky dobře popovídat, zajít v polední pauze na oběd nebo večer na pivo? Snad každý má někdy chuť vykašlat se na svou práci a dělat buď něco úplně jiného, anebo dělat svou práci někde úplně jinde. Jestliže se vám tato myšlenka ani trochu nezamlouvá, utečte pryč.


Zaměstnání bez kolegů, se kterými si rozumíte, je totiž dlouhodobě neudržitelné. Existuje univerzální rada, po jak dlouhé době je dobré změnit zaměstnání ? Odpověď bohužel zní, že ne. Když zvažujete posun v kariéře, berte v potaz druh profese, který vykonáváte a jakými dovednostmi oplýváte. Starší generace měnila práci jen sporadicky.


Stále častěji proto přemýšlíte, jestli už nenastal ten správný čas zvednout kotvy a pohnout se někam jinam.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky