úterý 28. února 2017

Hypotéka smlouva na dobu určitou

I zde ovšem existují určitá omezení. Většinou se hodnotí, jak dlouho už smlouva trvá, zda a kolikrát už byla prodloužena, jak dlouho ještě bude trvat, nebo v jakém oboru pracujete. Hypotéka a pracovní smlouva na dobu určitou ? Klíčová slova: pracovní smlouva na dobu určitou , pracovní poměr na dobu určitou.


Ano, pokud je váš čistý měsíční příjem dostatečný pro splácení požadované hypotéky a nemáte žádný záznam v bankovním registru, hypotéku získat můžete. Pokud uvažujete o hypotečním úvěru a máte pracovní smlouvu na dobu určitou , pak jste při návštěvě banky mohli zůstat překvapeni tím, že Vám banka nechce poskytnout hypotéku.

Stejně tak, pokud čekáte, že zde budou uvedeny pouze sumáře a soupisy bank, které Vám takovou hypotékou poskytnou, jste bohužel na omylu. Pracovní smlouva na dobu určitou automaticky neznamená červenou při žádosti o úvěry. Jenže právě horší dostupností půjček argumentovali zástupci odborů v reakci na návrh ministra práce a sociálních věcí, aby zaměstnavatelé mohli zaměstnancům obnovovat pracovní smlouvy na dobu určitou až po dobu pěti let. Například by si nemohli vzít hypotéku , protože by banky takovou smlouvu považovaly za příliš riskantní.


Zaměstnání na dobu určitou sice může být v některých případech drobnou komplikací, ovšem vždy záleží na konkrétní situaci klienta a samozřejmě i na podmínkách banky. Banky na českém trhu přistupují k těmto situacím odlišně a proto doporučujeme využít pomoc hypotečních specialistů. Ano, existuje možnost hypotéky se smlouvou na dobu určitou.


Dělá to hypoteční banka.

HB nevadí tato smlouva ,ale musí být opakovaně prodlužovaná. Mají takové praktiky, že paní z banky zavolá na účtárnu a zeptá se, proč je smlouva na dobu určitou a jestli bude prodloužena. Dobrý den, pro získání úvěru (půjčka nebo hypotéka ) je třeba mít pracovní smlouvu na dobu neurčitou. Zkušební doba, dovolená a nemocenská v rámci poměru na dobu určitou.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. I se smlouvou na dobu určitou úvěr v bance dostanete Praha - Návrh ministra práce a sociálních věcí na prodloužení doby, po kterou se budou moci obnovovat pracovní smlouvy na dobu určitou , vyvolal povyk ohledně možnosti zaměstnanců vzít si úvěr. Tak to je divné, protože banky na to nehledí. Bratranec má na dobu určitou a hypotéku má předschválenou, a to byl vyřizovat ted někdy v létě. Díky tomu, že jste těhotná, byste po skončení zaměstnání byla v ochranné lhůtě 1dní.


Po jejím uplynutí bude bankovní instituce vedle výše příjmu zajímat i doba, na kterou je smlouva na dobu určitou sjednána. Standardně bývají tyto smlouvy uzavírány dle statistik na měsíců, což je rovněž minimální lhůta pro akceptaci příjmu ve většině bank,“ říká Petr Rozkošný z Broker Consulting. Smlouva na dobu určitou bývá pro banky překousnutelná, pokud je tato smlouva opakovaně prodloužena nebo pokud pracujete ve vybraném segmentu profesí (doktoři, učitelé, koncipienti, státní zaměstnanci atp.), poněvadž se zde smlouvy na dobu určitou v dnešní době dávají zcela běžně. Pracovník jedné banky, kde učím, mi (pouze orientačně!) řekl toto: Ano, hypotéku se smlouvou na dobu určitou je možné získat, ale pravděpodobnost se zvyšuje pokud a) má člověk našetřeno, tzn. Banky vyžadují pracovní smlouvu na dobu neurčitou (nebo na dobu určitou s tím, že nepůjčí na déle, než do konce sjednané doby určité) a nebýt ve zkušební ani výpovědní lhůtě.


Obávám se, že právě s tou dobou určitou na rok může být problém, přestože jinak by Vaše úspory s rezervou pokryly měsíční splátky. Máme s přítelkyní vyhlídnutý domek, s tím, že si na něj vezmeme hypotéku, jenže ouha. Mě dali smlouvu na dobu určitou na jeden rok (budu v práci 3.měsíc) a přítelkyně je matka samoživitelka, bohužel má záznam v registru, ale smlouvu na dobu neurčitou.

Nejprve bych rád upozornil na to, že některé banky rozlišují příjem podle toho, zdali máte pracovní poměr na dobu určitou , či neurčitou. Například Wüstenrot hypoteční banka započítává příjem ze smlouvy na dobu určitou jen z , takže jste hned o desetinu méně bonitní. Je smlouva na dobu určitou pro banky překážkou? Nemusíte být nutně agenturním zaměstnancem někde ve výrobním závodě zahraniční společnosti, ale třeba také lékař, učitel, voják, či řadový kmenový zaměstnanec.


Pokud máte zájem o hypotéka na dobu určitou stačí vyplnit nezávaznou žádost o půjčku zdarma. Pracovní poměr na dobu neurčitou je zpravidla oblíbenější formou pracovního úvazku, než pracovní poměr na dobu určitou. Pokud má totiž zaměstnanec podepsanou smlouvu na dobu neurčitou, může se zaměstnáním počítat do budoucna a nemusí se příliš strachovat o to, co přijde. Tu je možné uzavřít nejdéle na tři roky. Kolikrát lze prodloužit pracovní smlouvu na dobu určitou ? Zaměstnavatel ji může prodloužit nanejvýše dvakrát.


Výhoda pracovní smlouvy na dobu určitou je zejména pro zaměstnavatele, po uplynutí doby uvedené ve smlouvě může velmi snadno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky